The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Νηστίσιμο παγωτό σοκολάτα-καρύδα
Vegan Γλυκά Γλυκά Γλυκά χωρίς ψήσιμο

Νηστίσιμο παγωτό σοκολάτα-καρύδα

For the recipe in English click here

Ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού είναι γεγονός! Σκάσαμε από τη ζέστη!!! Τι πιο λογικό να λαχταρήσουμε λίγο παγωτάκι; Ήθελα να είναι απλό, ελαφρύ, με λίγα υλικά κ να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο με το αυθεντικό παγωτό! Μετά από πειραματισμούς με τον Κωστή τα καταφέραμε κ σας παρουσιάζουμε ένα πεντανόστιμο παγωτάκι σοκολάτα-καρύδα που είναι κ νηστίσιμο! Θα το λατρέψετε! Περιέχει μόνο γάλα καρύδας, σοκολατένιο γάλα αμυγδάλου (έβαλα της Alpro, το οποίο είναι υπέροχο!), σιρόπι αγαύης κ κομματάκια σοκολάτας. Η διαδικασία είναι πανεύκολη! Και μην μου πείτε ότι δεν έχετε παγωτομηχανή! Αξίζει να αγοράσετε, εξάλλου είναι πάμφθηνες πια κ κάνουν φοβερή δουλειά!

Σας φιλώ γλυκά κ περιμένω τις εντυπώσεις σας! Μουάτς!

DSC_0256

Υλικά για 4-5 μερίδες:
1 κονσέρβα γάλα καρύδας (365 γρ.), Παγωμένη αποβραδίς στο ψυγείο
1 φλ. γάλα αμυγδάλου Alpro μαύρη σοκολάτα
1/4 φλ. σιρόπι αγαύης/ σφενδάμου
5ο γρ. κουβερτούρα
για το γαρνίρισμα: αμύγδαλα, φλούδες σοκολάτας, καρύδα, σιρόπι βύσσινο κτλ

Νηστίσιμο παγωτό σοκολάτα-καρύδα
Νηστίσιμο παγωτό σοκολάτα-καρύδα

Εκτέλεση:
Βάζω αποβραδίς τον κάδο της παγωτομηχανής στην κατάψυξη. Την επομένη χτυπώ στο μίξερ το γάλα καρύδας (μόνο το στέρεο μέρος τα υγρά τα πετώ ή τα χρησιμοποιώ σε smoothies) ώσπου να γίνει σαν σαντιγί. Προσθέτω το γάλα αμυγδάλου κ το σιρόπι κ ξαναχτυπώ. Στο τέλος ενσωματώνω κ τα κομματάκια σοκολάτας. Αδειάζω το μείγμα στον κάδο. Σε 20 λεπτάκια το παγωτό είναι έτοιμο. Θα είναι μαλακό. Καταναλώνω αμέσως, αφού βάλω τις γαρνιτούρες μου ή το φυλάσσω στην κατάψυξη σε μπολ που κλείνει καλά ώστε να πάρει πιο “παγωτένια” υφή. Χρειάζεται ξεπάγωμα για 10 λεπτά πριν το σερβίρω από την κατάψυξη. Καλή σας απόλαυση!

Νηστίσιμο παγωτό σοκολάτα-καρύδα
Νηστίσιμο παγωτό σοκολάτα-καρύδα

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.890 times, 1 visits today)

7 Comment

    1. Δεν νομίζω, πιστεύω πως θα πιάσει κρυστάλλους. Καλό είναι να πάρεις μια παγωτομηχανή! Βρίσκεις με 20 € κ πραγματικά αξίζει τα λεφτά της!
      Φιλάκια πολλά!!!!!!

  1. Γιάμι βρε κορίτσια, μπράβο! λέτε να μπορούμε να βάλουμε coconut cream αντί για γάλα καρύδας για τη σαντιγύ; φιλούθκια

    1. Φαντάζομαι πως ναι, αρκεί να είναι καλά παγωμένη κ να έχει γίνει ο διαχωρισμός υγρής κ στερεάς μάζας.
      Φιλάκια πολλά. Ολγάκι!

  2. Τρελαίνομαι για αυτό τον συνδυαμό καρύδας και σοκολάτας! Μου θύμισες τα μπάουντι τώρα αλλά σε παγωτό!
    Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω παγωτομηχανή ακόμα αλλά ισχύει αυτό που είπες, ότι πλέον είναι πολύ φθηνές.

    Πολύ όμορφες φωτογραφίες!!! Καλημέρα κορίτσια!!!!!!!!!

    1. Να είσαι καλά, Χρυσαυγούλα! Είναι κολακευτικό να επαινείς εσύ τις φωτογραφίες μου! Σε ευχαριστώ πολύ! όσο για την σοκολάτα-καρύδα, είναι όντως αχτύπητο δίδυμο!
      Φιλάκια πολλά! (περιμένω το ωμοφαγικό σου γλυκάκι με αγωνία!)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *