For the recipe in English click here
Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Πριν από λίγες μέρες κ μετά από δική σας προτροπή έφτιαξα την πρώτη μου μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη. Μου άρεσε πολύ κ κατάλαβα ότι άρεσε και σε εσάς, αφού είχε μεγάλη απήχηση! Λίγες μέρες μετά η αγαπημένη φίλη του μπλογκ Χριστίνα Βαγγέλη μας παρακάλεσε να φτιάξουμε κ μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη, οπότε της αφιερώνουμε την σημερινή ανάρτηση! Βγήκε νοστιμότατη κ ήδη την φαντάζομαι όχι μόνο πάνω σε ψωμάκι ή φρυγανιές αλλά κ σε γλυκάκια!
Σας φιλώ γλυκά κ σας εύχομαι να περάσετε μια υπέροχη εβδομάδα! Μουάτς!
Υλικά για 2 μικρά βαζάκια:
750 γρ. φράουλες
6 κ.σ. (75 γρ.) στέβια με αναλογία 1/3
1/2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1/2 κ.γ. αγάρ αγάρ
4 φύλλα μέντας
Εκτέλεση:
Πλένω τις φράουλες, τις καθαρίζω κ τις κόβω σε κομματάκια.Τις τοποθετώ σε μια μεγάλη κατσαρόλα κ τις βάζω στη φωτιά. Όταν αρχίζουν να βράζουν, χαμηλώνω την φωτιά, ρίχνω την μέντα κ αφήνω να σιγοβράσουν ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα συνεχώς. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε νερό. Απλά ανακατεύετε διαρκώς κ έχετε την φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Μετά από 10 λεπτά προσθέτω τη στέβια κ ανακατεύω να διαλυθεί. Όταν η μαρμελάδα αρχίζει να πήζει, αφαιρώ τα φύλλα κ ρίχνω το αγάρ αγάρ κ τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύω και μετά από λίγο αποσύρω από τη φωτιά. Συνολικά σε 20 λεπτά ήταν έτοιμη η μαμελάδα. Μην περιμένετε να πήξει πολύ. Εξάλλου, θα πήξει κ μέσα στα βαζάκια. Τοποθετώ την καυτή μαρμελάδα σε ζεστά αποστειρωμένα βαζάκια και τα γυρνώ ανάποδα. Όταν κρυώσουν, τα γυρνώ κ τα αποθηκεύω. Εγώ όλες μου τις μαρμελάδες για σιγουριά τις φυλάσσω στο ψυγείο. Καλή σας απόλαυση!
Σημ. Το αγάρ-αγάρ είναι μια σκόνη που παράγεται από φύκια και χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική για να αντικαθιστά τη ζελατίνη. Θα το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.