Η λεμονάτη κ σκορδάτη έκδοσή τους με μπόλικο σκορδάκι, μάραθο και μουσταρδίτσα απογείωσε την ούτως ή άλλως μεστή τους γεύση.
Καλή σας εβδομάδα!
Υλικά για 3 μερίδες:
300 γρ. γίγαντες μουλιασμένοι αποβραδίς
1 κολοκύθι, τριμμένο
4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
μάραθος, ψιλοκομμένος
ξύσμα μισού λεμονιού
χυμός 1 λεμονιού
3 κ.σ. μουστάρδα
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζω τους γίγαντες σε κατσαρόλα καλυμμένη με νερό ώσπου να τρυπιούνται με ένα πηρούνι. Κατόπιν τους βάζω σε ένα πυρέξ, περιχύνω με μέρος από το ζωμό τους και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύω καλά και ψήνω για περίπου μία ώρα στους 200C. Καλή σας όρεξη!
I really love legumes and I always try to find new ways to enjoy them. This is how this recipe was born. I usually make lima beans with tomato sauce like this . This time I decided to give them a lemony, garlicky twist. They turned out delicious!
Take care, my good friends!
Ingredients(serves 3):
300 gr. lima beans, soaked overnight
1 zucchini, shredded
4 big garlic cloves, minced
fennel, finely chopped
lemon zest
juice of 1 lemon
6Tbsp olive oil
1 Tbsp mustard
salt and pepper
Directions:
In a large pot place rinsed lima beans and cover thm with water. Let cook until you can perforate them with a fork. Then place them in a baking dish and pour over some of the water they were cooked in. Add all ingredients. Stir to combine and bake at 200C for about 60 minutes. Enjoy this healthy- full of protein dish!
What a great dish! Hugs!
Απλό και νόστιμο!!
Καλό μήνα κορίτσια!!
Buona Pasqua, un abbraccio !
Πολύ ωραίο Λένια Ο μάραθος είναι φανταστικό μυρωδικό
Καλό μήνα για αύριο.
ΦΙλιά
Very healthy dish for Lent. Lovely!
Dear Lenia, Happy Easter! I wish you a beautiful and blessed holiday. With all my love, Catherine xo
Πολυ μυρωδατοι πρεπει να ειναι! Ποτε δεν τους εχω φαει λεμονατους!
Ωραία παραλλαγή θα τη δοκιμάσω,φαίνεται πολύ νοστιμη,καλό μήνα.
You can’t go wrong with lemon and garlic, yum, these sound wonderful!
Με τέτοια μυρωδικά δεν τους έχω μαγειρέψει ποτέ τους γίγαντες. Ευχαριστώ πολύ για την ιδέα, Λένια.