For the recipe in English click here
Αγαπώ τις σαλάτες ζυμαρικών πάρα πολύ! Φαγάκι νόστιμο, χορταστικό, πρακτικό που διατηρείται καλά στο ψυγείο κ σου δίνει περιθώρια αυτοσχεδιασμού. Θυμηθείτε αυτή, αυτή κ αυτή. Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε μια σαλατίτσα με λαχανικά κ αξιοποιούμε την υπέροχη σάλτσα ταρτάρ που φτιάξαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Τρώγεται κ σαν κυρίως, αλλά κ σαν σαλάτα κ φυσικά αποτελεί κ ωραιότατο γεύμα για ταπεράκι! Την αφιερώνω στην αδερφούλα μας, την Σοφούλα, κ την ευχαριστώ για τα υπέροχα πιάτα που μας χάρισε (σε αυτή κ την προηγούμενη ανάρτηση!). Σ’αγαπάμε, αδερφούλα!
Να έχετε μια όμορφη Τετάρτη! Μουάτς!
Υλικά για 5 άτομα:
400 γρ. farfalle
1 φλ. αρακάς
1 φλ. καλαμπόκι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 μικρές χρωματιστές πιπεριές, ψιλοκομμένες
μάραθος, ψιλοκομμένος
1 δόση σάλτσας ταρτάρ
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζω τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας καθώς κ τον αρακά (κ το καλαμπόκι, αν δεν χρησιμοποιήσετε κονσέρβας). Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα λαχανικά κ προσθέτω τα σουρωμένα ζυμαρικά. Περιχύνω τη σάλτσα κ ανακατεύω καλά. Είναι εξίσου νόστιμη κρύα κ ζεστή. Διατηρείται καλά στο ψυγείο για μέρες. Καλή σας απόλαυση!