Για την ζύμη
200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γραμμάρια βούτυρο
1 κρόκος αυγού
3 κσ νερό
λίγο αλάτι1 κσ άνηθο
Για την γέμιση
3 κολοκύθια τριμμένα
250γρ μανιτάρια
4 κσ γιαούρτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 αυγά
1 σφηνάκι γάλα φρέσκο
αλατοπίπερο
1 κολοκυθάκι σε ροδέλες
100γρ τριμμένη μοτσαρέλα
Εκτέλεση:
για τη ζύμη: Ανακατεύω το αλεύρι με το βούτυρο (το βούτυρο το χρησιμοποιώ κατευθείαν από το ψυγείο) μέχρι να γίνει μια ζύμη-τρίμμα, προσθέτω τον κρόκο, τον άνηθο, το αλάτι και το νερό, ανακατεύω καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Καλύπτω την ζύμη με μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μετά την απλώνω στην ταρτιέρα (διαμέτρου 22εκ), την πηρουνιάζω, βάζω από πάνω λαδόκολλα, λίγο βάρος (λίγο ρύζι, φασόλια..) και την ψήνω στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
I am a pie/tart lover! This one is one of my favorite! Delicious and loaded with veggies! Enjoy!
Ingredients:
For the dough
200gr. self rising flour
100gr. butter
1 egg yolk
3 Tbsp water
pinch of salt
1 Tbsp dill, finely chopped
For the filling
3 zucchini, shredded
250gr. mushrooms, sliced
4 Tbsp yogurt
3 Tbsp olive oil
2 eggs
1 shot of fresh milk
salt and pepper
1 zucchini, very thinly sliced
100gr. mozzarella, grated
Directions:
For the dough: Cut cold butter in the flour and combine until you get a crumbly mixture. Add egg yolk, dill, salt and water and mix until well combined. Cover dough with aplastic wrap and chill in the refrigerator for 30 minutes. Then roll out dough and transfer on a tart pan (22cm), prick it with a fork, line it with foil and add dried beans. Bake in preheated oven at 200 C for 10 minutes.
I too am a huge tart fan, this one sounds wonderful!
I love pies as well and this looks delicious! Have a great day!
Νοστιμάκι και θα την κάνω μάλλον για το βράδυ. Καλή εβδομάδα! 🙂
Τι όμορφη που είναι! Καλά το τι νόστιμη που είναι το ξέρουμε!Φιλιά!
Η απόλυτη καλοκαιρινή τάρτα!
Με χειροποίητη ζύμη και πολύ πλούσια γέμιση, ότι καλύτερο σε συνδυασμό με ένα καλό λευκό κρασάκι!
Φιλιά πολλά!
Φανταστική!!!!!
Μανουσίνα μου είναι υπέροχη! Μου αρέσει που δεν έχει κρέμα μα γιαούρτι! Και σου πέτυχε υπέροχα!
A beautiful quiche! It looks ever so scrumptious.
Cheers,
Rosa
Une tarte pleine de saveurs et certainement délicieuse.
En plus, j’aime beaucoup les courgettes. Je note.
A bientôt.
adoro le torte salate, queste deve essere molto saporita !
Delicioso quiche me encanta,abrazos y abrazos.
Καλησπερα απο Μελβουρνη κ χρονια πολλα.
Αυτο με τα φαολια ή το ρυζι πανω στη ζυμι δεν το καταλαβαινω….please help!!! μου αρεσουν τοσο τα κολοκυθια !!!!
Χρόνια πολλά, Μαράκι μου! Σου στέλνω σύνδεσμο για να δεις την εικόνα και να καταλάβεις. Βάζουμε λαδόκολλα πάνω από την τάρτα κι από πάνω για βάρος τα φασόλια. Φιλιά πολλά από την πατρίδα!