Καλή σας μέρα, αγαπημένοι μου φίλοι! Κατά καιρούς μας ζητάτε διάφορες συνταγές, αλλά αυτή που έχει την μεγαλύτερη ζήτηση είναι ο σπιτικός πουρές μήλου (ή σάλτσα μήλου). Δύναται να αντικαταστήσει το αυγό σε γλυκές παρασκευές, σε αναλογία 1 αυγό =1/4 φλ. πουρές μήλου, που ισούται με 63 γραμμάρια. Το αυγό μπορεί να αντικατασταθεί και από άλλα υλικά όπως: κοπανισμένο λιναρόσπορο (χτυπημένος με το πηρούνι 1 κ.σ. κοπανισμένος λιναρόσπορος+ 3 κ.σ. νερό = 1 αυγό) , σπόροι chia ( 1 κ.σ. chia seeds + 1/3 φλ. νερό = 1 αυγό, το ανακατεύω και το αφήνω 10-15 λεπτά να σταθεί), ώριμη μπανάνα (μισή λιωμένη μπανάνα = 1 αυγό), φυστικοβούτυρο ( 3 κ.σ. φυστικοβούτυρο = 1 αυγό). Δεν έχω προσθέσει ζάχαρη, η οποία λειτουργεί και σαν συντηρητικό, οπότε ο πουρές μας δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Βάλτε τον ζεστό σε βαζάκι και όταν κρυώσει φυλάξτε τον στο ψυγείο, όπου και διατηρείται για μια εβδομάδα.
Υλικά (για 200 γρ. πουρέ μήλου):
250 γρ. μήλο
100 γρ. νερό
100 γρ. χυμός από φρέσκο πορτοκάλι ή λεμόνι
Εκτέλεση:
Καθαρίζω και κόβω σε κυβάκια τα μήλα. Βάζω σε ένα τηγάνι τα μήλα, το νερό και τον χυμό από το πορτοκάλι και το βάζω σε μέτρια φωτιά, για 10-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα μήλα και να εξατμιστούν τα υγρά. Τα πολτοποιώ στο μπλέντερ.
[cycloneslider id=”applesauce-recipes”]
Καλημερα γλυκα κοριτσακια!!!! Παρα μα παρα πολυ χρησιμη η σημερινη σας αναρτηση!! Κ η συνταγη αλλα κ ολες οι υπολοιπες αντικαταστασεις θα με βοηθησουν πολυ!!! Ευχαριστουμε πολυ!!!! Να εχετε πανεμορφη ημερα!! Φιλακιαααα!!
΄Γεια σου Ευάκι γλυκό! Είδες πόσοι τρόποι υπάρχουν για να αποφύγουμε τα αυγά;
Φιλάκια πολλά, κοριτσάκι μας!
Πολύ μου αρέσει ο πουρές μήλου αλλά δεν τον είχα σκεφτεί για υποκατάστατο του αυγού! Τώρα που είναι εποχή νηστείας θα το φτιάξω ένα κεκάκι για τη μανούλα μου, με τη σάλτσα μήλου θα γίνει και πιο αφράτο!
Μαράκι, είναι κλασικό υποκατάστατο του αυγού για τους χορτοφάγους. Δοκίμασέ τον!
Φιλάκια πολλά, γλυκό μας κορίτσι!
καλησπέρα σας! θα μπορούσε ο πουρές μήλου να αποτελεί συνδευτικό κάποιας σαλάτας (πχ. σώς) ή κάποιου πιάτου? κι αν ναι, με τι ταιριάζει περισσότερο σύμφωνα με την εμπειρία σας?
Καλησπέρα Κέλλυ, ο πουρές μήλου θα ταίριαζε σε μια πράσινη σαλάτα με καρύδια και σταφίδες. Φιλάκια πολλά.
γεια σας κορίτσια ! Εύγε για το blog σας! φτιάχνω τις συνταγές μία μία! ερώτηση….οι πουρέδες φρούτων γινονται όλοι με τον ίδιο τροπο? ροδάκινου ας πουμε?
Σε ευχαριστούμε, γλυκό Δωράκι! Χαιρ΄μαστε πολύ που σου αρέσουν οι συνταγούλες μας! Στείλε και φωτογραφίες να ανεβασουμε! όσο για την ερωτησή σου δεν έχουμε δοκιμάσει να κάνουμε πουρέ με άλλο φρούτο. Πιθανότατα να γίνεται με παρόμοιο τρόπο. Απλά ο συγκεκριμένος πουρές είναι άριστο αντικατάστατο του αυγού στην ζαχαροπλαστική. Δεν ξέρω πώς λειτουργούν οι άλλοι…
Φιλάκια πολλά κ καλά μαγειρέματα!
Μάλιστα….θα σας ενημερώνω σχετικά!! η
Η δουλεία σας οδηγός μου!
Σε ευχαριστούμε για το τιμητικό σχόλιο, αγαπούλα!
Φιλάκια πολλά!!!!!!!!
Όταν λετεε φλυτζάνι εννοείτε το φλιτζανακι για ελληνικό καφέ? …Είμαι λίγο άσχετη…
Όχι, αγαπημένη μου! Εννοώ το φλιτζάνι του τσαγιού!
Φιλάκια πολλά!!!
Εξαιρετική η δουλειά σας! Εύγε! Μια ερώτηση: θέλω να φτιάξω κάποιες μπάρες ωμοφαγίας και η συνταγή που έχω ζητάει πουρέ μήλου.Μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτόν ή εννοεί κάτι άλλο; Κι αν ναι,θα μπορώ να τις διατηρήσω εκτός ψυγείου;
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, κοριτσάκι μου γλυκό. Πουρές μήλου ή apple sauce είναι αυτό. Φαντάζομαι αυτό θα εννοεί. Δεν ξέρω τη συνταγή με τις μπάρες για να σου πω αν θα διατηρούνται εκτός ψυγείου. Ίσως να ήταν καλό να τις βάλεις στο ψυγείο…
Φιλάκια πολλά!!!
Καλησπέρα!!! Ο πουρές μήλου βγήκε τέλειος!!! Τον έβαλα σε κλασικό κέικ βανίλιας αντί για αβγά αλλά στο ψήσιμο δεν μου βγήκε, έμεινε λίγο άψητο σε κάποια σημεία παρόλο που το έψησα για 1 ώρα και κάτι στους 180!!! Μήπως ξέρεις τι μπορεί να φταίει; κατά τα άλλα κράτησα την συνταγή πίσω από την φαρινα, δεν άλλαξα κάτι άλλο…
Χαίρομαι που σου άρεσε κορίτσι γλυκό! Πιθανότατα εφόσον ήταν κέικ με αυγά να ήθελε κάποια αλλαγή στις αναλογίες. Καλό είναι να φτιάχνεις γλυκά που απαρχής απαιτούν σάλτσα μήλου. Φιλιά πολλά
Είναι η πιο υγειηνη συνταγή ever!!
Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε, αγαπημένη μου!
Καλημέρα!!Πως τον συντηρώ και για πόσο???
διατηρείται στο ψυγείο σε αεροστεγές γυάλινο βάζο για 3 μέρες το λιγότερο!
Φιλιά πολλά!