For the recipe in English click here
Αν με ρωτούσε κάποιος όταν ήμουν μικρή ποιο ήταν το αγαπημένο μου φαγητό θα λάμβανε την απάντηση “Η φασολάδα!” Ναι, ναι, καλα διαβάσατε! Η κλασική, κόκκινη φασολάδα, το εθνικό μας φαγητό, που για πολλά παιδιά αποτελεί εφιάλτη, για μένα ήταν κ παραμένει αμβροσία! Προφανώς από μικρή είχα χορτοφαγικές κλίσεις…
Απλή συνταγή, αλλά πρέπει πέρα από τις πιο γκουρμέ εκδοχές να ανεβάζουμε κ τις απλές, κλασικές που μας ζητούν όσοι πρωτομπαίνουν στην κουζίνα! Να έχετε μια υπέροχη ημέρα!
Υλικά για 2-3 μερίδες:
250 γρ. φασόλια (μουλιασμένα αποβραδίς)
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι (προαιρετικά)
2 καρότα, σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
μπόλικο σέλινο/σέλερυ, καυκαλήθρα, ψιλοκομμένα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. πουρές ντομάτας
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζω τα φασόλια σε μια μεγάλη κατσαρόλα να πάρουν μία βράση για δέκα λεπτά, μετά πετάω το πρώτο νερό και βάζω τα σουρωμένα φασόλια σε νέο ζεστό νερό (αυτό το κάνει όποιος έχει ευαισθησία και θέλει ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα). Προσθέτω τα καρότα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο/καυκαλήθρα και τα αφήνω να βράσουν. Όταν θα έχουν μαλακώσει, προσθέτω τη ντοματούλα . Ένα εικοσάλεπτο πριν κλείσω τη φωτιά προσθέτω και το ρύζι, αλατοπιπερώνω και ρίχνω το ελαιόλαδο. Ανακατεύω καλά και περιμένω να χυλώσει το φαγάκι μου! Καλή όρεξη!
Απλο, κλασσικό και νόστιμο! 🙂 Φιλιαα!
Το πιο αγαπημένο φαγητό!
Καλημέρα κορίτσια μου 🙂
Όταν λέτε πουρές ντομάτας, τί εννοείτε ακριβώς; ευχαριστώ
Το πουμαρό εννοώ, Σοφάκι μου!
Ευχαριστώ!!!!!