Μετά από αυτή τη σαλάτα συνεχίζω τους πειραματισμούς μου με την αντράκλα (το φυτό, καλέ, μην πάει αλλού ο νους σας!). Αυτή τη φορά την έβαψα κόκκινη με σως φραουλένια και goji berries. Μου άρεσε η ιδιαίτερη, ελαφριά και εκλεπτυσμένη γεύση της. Καλές βουτιές!
Υλικά (για 2 άτομα):
κλωναράκια αντράκλας, ψιλοκομμένα
50 γρ. γραβιέρα, σε φλούδες
λίγα καρύδια, τριμμένα
1.5 κ.σ. goji berries
5 φράουλες
4 φύλλα μέντας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση:
Μουλιάζω για μισή ώρα τα goji berries σε λίγο νερό. Σε μπλέντερ χτυπώ τις φράουλες, τα μουλιασμένα goji, τα φύλλα μέντας, λίγο αλάτι και το λάδι. Σε ένα πιάτο τοποθετώ την αντράκλα, από πάνω γαρνίρω με το dressing, τις φλούδες της γραβιέρας και πασπαλίζω με το καρύδι.
This is my new experiment with purslane after this salad. It is a simple yet tasteful salad with a few ingredients. Easy and quick to make, delicious and healthy! What ‘s more to ask?
Ingredients (serves 2):
Purslane leaves
50gr. pecorino, shavings
walnuts
1,5 Tbsp goji berries
5 strawberries
4 mint leaves
2 Tbsp olive oil
salt
Directions:
Soak goji berries in water for 1/2 hour. In a blender combine strawberries, saoked goji berries, mint leaves, salt and olive oil. On a plate place purslane, garnish with dressing, pecorino shavings and sprinkle with walnuts. Enjoy!
I want to try portulaca in this way! It’s delicious, thanks for suggestions! 😀 A big kiss, have a great week end!
Γεμάτη χρώματα η σαλάτα σου Λένια!
Goji δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, ούτε έχω χρησιμοποιήσει ποτέ φράουλες σε σαλάτα, αλλά μου φαίνεται άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση!
Φιλιά!
Looks delicious! You are so creative. Hugs!
Τι υπέροχη σαλάτα!!!
Μπράβο σου για την έμπνευση!!!
Σεν έχω δοκιμάσει ποτέ αντράκλα!Φαινεται ομως πολύ ενδιαφέρουσα!
Se ve exquisito Lenia me encanta su color,saludos y abrazos.
aah this look beautiful!
Πολύ εμπνευσμένη η σαλάτα σου γεμάτη ενέργεια και αντιοξειδοτικά!
Love goji berry dressing! The salad looks delightful.
elle a l’air délicieuse comme salade bravo
bon dimanche