Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που μου ευχηθήκατε για την κορούλα μου! Δόξα σοι ο Θεός έχει αναρρώσει και είναι μια χαρά τώρα (όνομα και πράγμα 🙂
Θαρρώ πως έχετε καταλάβει την αδυναμία που έχουμε στα μανιτάρια κρίνοντας από προηγούμενες αναρτήσεις! Οπότε και σήμερα θα προτείνω συνταγή με αποξηραμένα πορτσίνι. Τα ανακάλυψα πριν μερικούς μήνες και ομολογώ ότι κατενθουσιάστηκα με την ραφινάτη γεύση τους και το υπέροχο άρωμά τους! Χρησιμοποίησα και το εξαιρετικό σαμιώτικο κρασί του Γιώργου που είχα κερδίσει στην κοπή της βασιλόπιτας των greek food blogs. Το αποτέλεσμα ήταν ένα εύκολο, γρήγορο και γεμάτο γεύση πιάτο:
Υλικά για δύο άτομα:
500 γρ. νιόκι
10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
μια χούφτα καρύδι τριμμένο ή κουκουνάρι (προαιρετικό)
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
1 κούπα λευκό κρασί
200 ml κρέμα αμυγδάλου/σόγιας
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
1 κούπα λευκό κρασί
200 ml κρέμα αμυγδάλου/σόγιας
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Για να «ζωντανέψουμε» τα αποξηραμένα μανιταράκια μας τα βυθίζουμε σε ένα μπωλ με το κρασάκι για 30λεπτά και κατόπιν τα στίβουμε με τα χέρια και τα ψιλοκόβουμε. Στραγγίζουμε το κρασί στο οποίο μούλιασαν τα μανιτάρια και απελευθέρωσαν το άρωμά τους και το φυλάμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι (και τα καρύδια) και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τη ρίγανη και μετά από λίγο σβήνουμε με το αρωματισμένο κρασί, αλατοπιπερώνουμε και σιγοψήνουμε ώσπου να εξατμισθεί το κρασί. Για να γίνει κρεμώδης η σάλτσα, προσθέτουμε την κρέμα αμυγδάλου και την αφήνουμε να πάρει μία βράση. Βράζουμε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα, τα βάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε με τη σαλτσούλα μας προσθέτοντας και λίγο από τον ζωμό στον οποίο έβρασαν τα νιόκι. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καλή σας απόλαυση!
(Visited 1.111 times, 1 visits today)
ωραια ιδεα αυτο με το μουλιασμα στο κρασι.
πολυ ομορφο πρεπει να ειναι.
Buoniiiiiiii!!!!!!
Ottimi davvero adoro i funghi porcini sono buoni con qualsiasi pasta mai fatti con gli gnocchi ma devono essere speciali!!!Ciao Lenia un bacione e salutami il tuo bellissimo paese, chissa’ che prima o poi venga a visitarlo!!!
ωραίο φαγάκι και το κρασάκι σίγουρα το απογειώνει!!
What a wonderful recipe, I would never have thought of using evaporated milk! brilliant. I am looking forward to eating this!
Best wishes
Mary
Aspetto eccellente e il sapore deve essere fantastico : )
Θεϊκή η συνταγή! Μια αδυναμία για τα μανιτάρια την έχω και εγώ και το μούλιασμα στο κρασί ….
Καλησπέρα!
Νιόκι….μμμμμ!!! Και με μανιταράκια??? Υπέροχο!
Η μικρούλα ήταν αρρωστούλα?? Περαστικά Μανουσίνα μου!
Καλησπέρα Μανουσίνα μου
Πολύ ωραίο το φαγάκι σου , αρωματικό & εύκολο!
φιλιά , καλό βράδυ , φιλιά κ στην Lenia μας 🙂
Καλησπέρα!!!εσείς μεθύσατε τα μανιτάρια κι εγώ τα μπιφτέκια!!!χικ χικ!!
che piatto!!! Io adoro i funghi ^__^ a quest’ora mi hai messo una fame!!!! Buona serata.
Love this dish – mushrooms are the best. I am glad to hear your daughter is okay.
Πολύ χαίρομαι που η Χαρούλα είναι καλά!!!
Το φαγάκι σκέτο μιαμ, και με το κρασάκι διπλό μιαμ!
Φιλιά, καλό βράδυ!
Wow! Never knew to add evaporated milk in cooking pasta! Interesting idea that should be tested! Thanks for the recipe!
Καλησπέρα manousina μου… Υπέροχο φαγάκι, λαχταριστό και πεντανόστιμο… όσο για το κρασάκι που έχει, νομίζω ότι έτσι κι αλλιώς με όσα γίνονται μας χρειάζεται κι όχι μόνον στο φαγάκι!!!! Φιλάκια
Un piatto veramente prelibato, ricco di gusto e molto invitante!!! Bravissima, un abbraccio
Assolutamente squisito, adoro gli gnocchi. Un abbraccio.
Πολύ νόστιμο δειχνει!
Ήταν άρρωστη η μικρούλα; Περαστικά!
Big mushroom fan here, too, Lenia, and that dish looks amazing! Glad to hear your daughter is ok!
porcini mushrooms are pretty special 🙂
Per quanto non vada matta per i funghi in generale, questi gnocchi mi sembrano proprio buonissimi e assai invitanti!!!!
Brava Lenia!! Buona giornata!
Καλέ πρέπει να φάμε μαζί μια μέρα! Έχουμε τα ίδια γούστα, εντελώς όμως!!!
Τέλειο το φαγάκι σου, το αντιγράφω εννοείται!
Cara Lenia, mi spiace per tua figlia, sopno stata un po’ assente e non lo sapevo. I tuo gnocchi sono una favola; si vede l’influenza della cucina italiana :). Posso rubarti la ricetta? Un abbraccio affettuoso!
gnocchi? arrivo subito!!! sono uno dei miei piatti preferiti! Un bacione a tua figlia, e vedrai che tutto si sistemerà prestissimo!
Carissime amiche,vorrei fare chiara una cosa!In questo blog collaboro con mia sorella Manousina. Questo post e stato scritto da lei, allora sua figlia era malatta. Comunque vi ringrazio di cuore per i vostri auguri!Mia dolce nipote sta benissimo!Un caro abbraccio a tutte voi!
fabulous recipe this sauce is a must try thank you~!
This sounds like such a delicious side dish. I’m sure my family would enjoy it. I hope you have a great day. Blessings…Mary
Buongiorno cara. Come stai? Io purtoppo mi sono potuta collegare molto poco per ora. Complimenti per questi gnocchetti e per tutte le ricette del blog. Un bacioneeeeee
Εστω και καθυστερημένα δημοσίευσα στο Να λείπει το … βύσσινο την δική μου εκτέλεση της συνταγής σας (θυμάστε το ho ho chef;) Επικοινωνήστε στο email (είναι στο προφίλ μου) για να σας στείλω το δωράκι σας που έχω φυλαγμένο από τα Χριστούγεννα αλλά δεν πρόλαβα τότε να κάνω κάτι!
Φιλιά!