Συμπεθέρες τι κάνετε;; Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα; Εμάς μας έπιασε η ζέστη και με μεγάλη δυσκολία καθόμαστε στο σπίτι…. Σήμερα έχει μια απλή σαλάτα και ένα αγαπημένο ορεκτικό – ελαφρύ δείπνο. Μπορεί να κάναμε μια βδομάδα να ανεβάσουμε συνταγούλα αλλά σήμερα θα επανορθώσουμε!!!!
Η αγαπημένη σαλάτα του πεθερού μου: Στην Κρήτη αγαπάνε πολύ την αγκινάρα και την τρώνε ωμή ως μεζέ με την ρακή τους. Μια πολύ απλή σαλάτα με μαρούλι, άνηθο, φρέσκο κρεμμυδάκι, ωμή αγκινάρα, αλάτι, ελαιόλαδο και λεμονάκι. Καθαρίζω την αγκινάρα και κρατάω μόνο την καρδιά της, την κόβω κομματάκια και την βάζω μέσα σε χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει, κόβω το μαρούλι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο, τα ανακατεύω, αλατίζω προσθέτω ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και την κομμένη αγκινάρα.
Αράβικες πιτούλες σε ρόλο βάσης: Ένα μικρό ορεκτικό ή ένα ελαφρύ γεύμα πριν το μπάνιο ή ένα απλό δείπνο στα γρήγορα, απλές γεύσεις που ο συνδυασμός τους μας δίνει ένα λαχταριστό γευστικό αποτέλεσμα. Το φτιάχνετε με μικρές ή μεγάλες αράβικες πιτούλες ανάλογα την όρεξή σας. Οι μικρές είναι πιο βολικές στο φάγωμα!!!
Υλικά:
Αράβικες πίτες
Ντομάτα
Μανούρι
Ελαιόλαδο
Θυμάρι
Εκτέλεση:
Κόβω τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια, βάζω πάνω στην αράβικη πιτούλα μισό καπάκι καλό ελαιόλαδο, ρίχνω θυμάρι, προσθέτω την κομμένη ντομάτα , το μανούρι σε κομματάκια και τις βάζω στο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για πέντε λεπτά. Τα βγάζω από τον φούρνο, ρίχνω πάλι θυμάρι και άλλο μισό καπάκι ελαιόλαδο. Έτοιμο για φάγωμα!!!!
Μια φορά είχα κάνει το λάθος και είχα βάλει χαλούμι, δεν ταίριαζε καθόλου καθώς το χαλούμι έβγαλε λάδια…
Hello, everybody! It’s been so hot lately that we barely stay at home! Todaywehaveasimplesalad, ayummyappetizerandafood recycling! We haven’t posted anything the past few days but today we will make it up!
Myfather’sinlawfavouritesalad: Peoplein Crete adore artichokes and often eat them raw as an appetizer while drinking their raki. So here you are: a very simple salad with romaine lettuce, dill, scallions, artichokes, salt, lemon and olive oil. Clean artichokes, cut their hearts in small pieces, place them in lemon juice so that they don’t get dark, cut lettuce, chop dill and scallions, put all ingredients in a bowl and mix well. Season with salt, pour olive oil and lemon juice and finally add artichokes.
Anexcellentideaforanappetizeroraquickdinneroralightmealbeforeswimming!Simple ingredients which give a tasty result! You can use small or large wraps, smaller are easier controlled while eating!
Ingredients:
Arabic wraps
Tomatoes, diced
Thyme
Manouri cheese Olive oil
Directions:
Spread on each arabic wrap a teaspoon of olive oil, season with thyme and salt, add tomatoes, manouri cheese and bake at 1800 C for five minutes. Takethewrapsoutof the oven and add some more thyme and olive oil! They are readytobedevoured!
(Visited 145 times, 1 visits today)
Ufff, el queso Manouri… me gusta horrores!!
Tiene todo una pinta deliciosa!!
Tre ottime idee!
Un bacio ; )
Che bel post ricco di colori e sapori! Brave ragazze! Tutto fresco ed estivo, buonissimo!Un bacio e buon mare del week end
io vorrei l’insalata del suocero!!
grazie! 🙂
Καλημέρα, στείλε κι από δω τίποτα δεν προλαβαίνω για τίποτα!!!
Δήμητρα κι εγώ κάνω αυτό με τις πιτούλες!!Είναι τέλειο και γρήγορο!!
Καλό τριήμερο!!
ΥΓ: αυτό με τις “συμπεθέρες” κάτι μου “λέει” και αν ναι..καλά έκανες και το έγραψες!!
Ottima idea..anzi tre ottime idee!!E poi io sono una fan del riciclo..
Delle fantastiche proposte!!! Complimenti cara, sempre bravissima!! Un bacio e buon fine settimana
Quante cosine buone! Un abbraccio.
What lovely recipes – I want to live on your food! it sounds so refreshing and delicious, I always feel like I’m on vacation when I visit your blog!
Mary oxo
Συμπεθέρα όλα καλά εδώ! Οι αγκινάρες ωμές είναι φοβερός μεζές, ειδικά με τη ρακή. αυτά είναι τα gourmet της ελλάδας, αλλά άντε να τα βρεις ως τουρίστας…
everything looks scrumptious my dear!
Νοστιμότατα όλα, βλέπω τον σολωμό τον λατρεύετε κυριολεκτικά, χε χε!
Για τις ωμές τρυφερές αγκιναρούλες, είναι τέλειες, το ιδανικό είναι κάποιος να έχει κήπο και να τις κόψει έγκαιρα (χωριό μου με ακούς? 🙂
Το τρίτο ορεκτικό και με φετούλα μια χαρά δε θα γίνεται?
Καλό τριήμερο κορίτσια!
Manousina, you have been busy! It all looks so tasty!
I didn’t understand the first part but a pictures speaks a thousand words and I knew that you’d be telling me about a carbonara! My favorite! It looks fantastic, and I will have to try with salmon! The pizza and salad look delicious as well, good recycling 🙂
Have a terrific weekend!
ciao carissima, che belle cose hai postato oggi! Davvero appetitose… un pasto completo.
bravissima
A presto, un abbraccio
Πολύ ωραία όλα συμπεθέρα:))
Καλό Σ/Κ!
che bellissime ricette ^___^ mi affascina il tuo blog pieno di sapori diversi dal solito! ^___^
mi son aggiunta con moltissimo piacere ai tuoi lettori
Se ti va di passare a vedere il mio blog e se ti piace aggiungerti ai lettori mi farebbe piacere ^_^
io adoro il pane arabo ma non avevo mai pensato di gustarlo cosi’ottima idea,grazieeeeeeeee
ciaoooooooooooo
Buono il pane arabo,ma sinceramente non l’ho mai assaggiato…complimenti la tua cucina e’molto innovativa!!!!Buona cucina e buona vita…grazie per il commento
Ciao!!wow che bei piatti appetitosi,m’hai fatto venire fame!Buona domenica!
Three great ideas for an entire meal !everything looks so tasty, my compliments!!
love your healthy n tasty version..:P
Tasty Appetite
Υπέροχα όλα αυτή η σαλάτα με τις αγκινάρες μου άρεσε πολύ πολύ σαν ιδέα.Θα την δοκιμάσω μπράβο!!!!
Tempo fa una nota pubblicità diceva: two gust is megl che uan, qui si parla addirittura di 3. WoW ^_^
tre ricette di mio gradimento!!! complimenti!
Hot is coming to Spain as well!!!
What a divine recycling pasta recipe!!!
Two fantastic ideas for appetizers, my dear!!!
Πολλά Όλγα φιλιά