Υλικά:
500 γραμμάρια παντζάρια (περίπου 4 κεφάλια)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο ή περασμένο στην πρέσα
350 γραμμάρια γιαούρτι 2%
μισό μήλο τριμμένο
2 καπάκια ξύδι
1 1/2 χούφτα καρύδια ψιλοκομμένα
αλάτι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα παντζάρια, όταν κρυώσουν τα περνάω στον τρίφτη στο χοντρό. Προσθέτω το σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο ή καλύτερα περασμένο στην πρέσα. Βάζω το γιαούρτι, το τριμμένο μήλο, το ξύδι, αλατίζω και ανακατεύω. Τέλος βάζω και το καρυδάκι ψιλοκομμένο, ανακατεύω και έτοιμη η παντζαροσαλάτα μας για να μπει στο ψυγείο και να φαγωθεί.
This is an old recipe posted back in November only in greek. It is time we shared this simple yet tasteful traditional recipe with our friends from all over the world. The changes I have made to the old one is that I did not use mayo and that I added apple. What a yummy salad! It is like a spread. Have it on homemade bread and you will love it!
Take care, my good friends!
Ingredients:
500 gr. beets, cooked
2 garlic cloves, minced
350 gr. yogurt 2%
1/2 apple, grated
1 1/2 handful of finely chopped walnuts
vinegar
salt
Directions:
Grates beets. In a bowl place beets, garlic, yogurt, apple, vinegar and season with salt. Finally fold in walnuts. Stir until well combined. Allow to cool a little bit in the fridge and serve.Enjoy!
!
Πάω τώρα να φτιάξω μια αλλά δεν έχω γιαούρτι θα είναι σε πιο απλή μορφή.
Κάνω μια παρόμοια πατζαροσαλάτα και είναι τρέλα, τρέλα, τρέλα!! Μπράβο κορίτσια^^
what a delicious salad ! Buona settimana, un abbraccio !
Beets are so good for you. I love them. This looks awesome, Lenia.
Delicious! I’m a big fan of beets.
Cheers,
Rosa
What a lovely pink salad, one of my favorite colors! It sounds healthy and delish!
Η πατζαροσαλάτα είναι εκπληκτική ! Το χρώμα της, η γεύση της… και μου άρεσε που την παρουσιάσετε σε ποτήρι! Να περάσετε όμορφα και να ξεκουραστείτε!!