Πριν 2,5 χρόνια είχα φτιάξει σοκολατένια μπισκότα με φυστικοβούτυρο, ακαταμάχητα!!!! ακόμα θυμάμαι την γεύση τους και τις θερμίδες τους επίσης. Μια πολύ πιο υγιεινή εκδοχή μπισκότου με φυστικοβούτυρο σας έχω για σήμερα, χωρίς ζάχαρη, χωρίς βούτυρο, χωρίς αυγά και χωρίς γλουτένη, αφού χρησιμοποίησα αλεύρι από κεχρί. Το κεχρί είναι ένα από τα παλιότερα και πιθανώς ένα από τα πρώτα δημητριακά που χρησιμοποιήσε ο άνθρωπος. Έχει υψηλή διατροφική αξία, περιέχει 15% πρωτείνη, υψηλή ποσότητα φυτικών ινών, αμινοξέα, βιταμίνες του συμπλέγματος Βήτα και βιταμίνη Ε. Επίσης έχει σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο και κάλιο. Και δεν έχει γλουτένη!!!!!
Υλικά (12 μπισκότα)
140γρ αλεύρι κεχριού
20γρ σκόνη κακάο
45γρ κράνμπερις
6 -7 χουρμάδες σε κομματάκια
65γρ αμύγδαλα χοντροκομμένα
2 κσ φυστικοβούτυρο
¾ φλ. χλιαρό γάλα (της αρεσκείας σας)
Εκτέλεση
Ανακατεύω το αλεύρι με το κακάο, τα κράνμπερις, τους κομματιασμένους χουρμάδες και τα χοντροκομμένα αμύγδαλα. Μέσα στο χλιαρό γάλα ανακατεύω το φυστικοβούτυρο και στην συνέχεια ενώνω τα δύο μείγματα. Πάνω σε λαδόκολλα ή φορμούλα σιλικόνης, κάνω κουταλιές από το μείγμα και στην συνέχεια τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15 με 20 λεπτά.
It was 2,5 years ago when I first made peanut butter cookies. Oh,my God!They were irresistible. I still remember their heavenly taste and their… calories as well:) Today I have a healthier version: no eggs, no sugar, no gluten since I used millet flour. Millet is one of the most ancient grains. Its nutritional value is really high. It is packed with 15% protein, aminoacids, vitamin B complex, dietary fiber, iron, magnesium and phophosphorus. Plus it is gluten free! Not bad at all!
Enjoy these healthy and delicious cookies! Take care, my dear friends!
Ingredients (12 cookies):
140gr. millet flour
20gr. cocoa powder
45gr. cranberries
6 -7 dates, chopped
65gr. almonds, roughly chopped
2 Tbsp peanut butter
¾ cup lukewarm soy milk
Directions:
In a bowl combine flour with cocoa powder, cranberries, dates and almonds. In another bowl mix milk with peanut butter and pour this mixture into the dry ingredients. With a spoon make cookies and lay them on a silicon mat. Bake in preheated oven at 180 C for 15-20 minutes.
Καλημέρα και καλό μήνα.
Θα ήθελα, σας παρακαλώ, να μου πείτε που μπορώ να βρώ το αλεύρι κεχριού και άλλα παράξενα υλικά που αναφέρετε στις συνταγές σας.
Ευχαριστώ.
Καλημέρα Μαρία , καλό μήνα.
τα “περίεργα” υλικά μας, τα βρίσκεις σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, υπάρχουν πολλά eshop, αν δεν έχεις στην περιοχή σου τέτοιο κατάστημα. Μερικά από αυτά τα βρίσκεις και σε μεγάλα ΣΜ.Φιλάκια
What a great idea…all these dates and cranberries. They must taste fantastic! Thanks for sharing! 🙂 ela
Φτιάχνετε κ ψωμί με αλεύρι Κέχριου;μου. Φαίνονται ωραία τα μπισκότα κ θα τα δοκιμασω
Αγαπητή Ευαγγελία, το αλεύρι κεχριού χρησιμοποιείται και για παρασκευή ψωμιού. Εγώ δεν έχω ακόμα φτιάξει αλλά το χρησιμοποιούν. Στο άμεσο μέλλον θα το δοκιμάσω και θα ανεβάσω το ψωμάκι. Να είσαι καλά Φιλιά
Ωραία τα μπισκοτάκια!! Απίθανα θα έλεγα!
reallly delicious !
Delicious and healthy treat! Blessings dears. Catherine xo
I like the idea of using millet flour to make those gf cookies! They have turned out so good, Lenia.
Piccole delizie che fanno gola! 🙂
Χαιρετε, εδώ και μέρες ψάχνω μια ωραία συνταγή για σνακ, που να μην εχει γλουτένη και ζάχαρη προκειμένου να τα πάρω σε κάμπινγκ. Εφ όσων δεν χρειάζεται η συντήρησή τους σε ψυγείο, γίνεται ακόμα καλύτερη!! Ερώτηση…μπορώ ν αντικαταστήσω το φυστικοβούτηρο με μαύρη σοκολάτα ή ταχίνι?
Ελένη μου, ναι, μπορείς να βάλεις ταχίνι ή άλλο βούτυρο καρπών. Πολλά φιλιά και καλές διακοπές!