The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Τάρτα σοκολάτα φράουλα
Γλυκά Γλυκά χωρίς ψήσιμο Νηστίσιμα Γλυκά Πίτες Τάρτες

Τάρτα σοκολάτα φράουλα

Print Friendly

For the recipe in English click here

Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Σήμερα ολοκληρώνουμε τις προτάσεις μας για το πασχαλιάτικο τραπέζι με μια γλυκιά ανάρτηση! Αφού σας παρουσιάσαμε την πατατοσαλάτα με το αβοκάντο κ το γιορτινό ρολό μας, ήρθε η ώρα του γλυκού! Τι, έτσι θα σας αφήναμε, χωρίς να σας γλυκάνουμε; Δεν θα πω πολλά, οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους! Τάρτα σοκολάτα-φράουλα, χωρίς ζάχαρη, με θρεπτικά συστατικά, απίστευτα νόστιμη κ χορταστική! Δώστε την άφοβα στα παιδάκια σας, απολαύστε την χωρίς τύψεις. Εμείς πάντως την τσακίσαμε σε 1,5 μέρα! Είναι πανεύκολη στην παρασκευή της  κ δεν θέλει ψήσιμο! Τι, ακόμα να σας πείσω να την δοκιμάσετε; Να σημειώσω μόνο το εξής: η τάρτα αποτελείται από μια βάση, ενδιάμεσα ψιλοκομμένες φράουλες κ τέλος μια μαγική σοκολατένια κρέμα. Κόβεται μια χαρά όταν παγώσει, απλά το μεσαίο στρώμα (οι φράουλες δηλ.) δεν ενώνεται τέλεια με τα υπόλοιπα. Λεπτομέρειες θα μου πείτε τώρα! Την επόμενη φορά που θα την φτιάξω, λέω να τις πολτοποιήσω. Όπως κ να έχει το θέμα, εμείς την κατασπαράξαμε κ καθόλου δεν μας ένοιαξε! Μπορείτε πάντως να παραλείψετε τη μεσαία στρώση κ να βάλετε περισσότερες από πάνω για γαρνίρισμα.

Φιλιά σοκολατοφραουλένια! Μουάτς!

Τάρτα σοκολάτα φράουλα
Τάρτα σοκολάτα φράουλα
Τάρτα σοκολάτα φράουλα
Τάρτα σοκολάτα φράουλα

Υλικά για 6-8 άτομα:
για τη βάση:
1 1/4 φλ. (190 γρ.) χουρμάδες, μουλιασμένοι κ ψιλοκομμένοι για 1/2 ώρα
1 1/4 φλ. (110 γρ.) νιφάδες βρώμης, αλεσμένες στο μούλτι
1 κ.γ. κακάο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
για τη γέμιση:
200 γρ.φράουλες, ψιλοκομμένες
125 γρ. (vegan) σοκολάτα (χωρίς ζάχαρη)
100 γρ. χουρμάδες, μουλιασμένοι κ ψιλοκομμένοι για 1/2 ώρα
1 φλ. ωμά κάσιους, μουλιασμένα για 8 ώρες
6 κ.γ. (30 γρ.) λάδι καρύδας, λιωμένο
λίγες φράουλες ακόμη για στόλισμα κ ξύσματα σοκολάτας

Τάρτα σοκολάτα φράουλα
Τάρτα σοκολάτα φράουλα

Εκτέλεση:
Στο μπλέντερ πολτοποιώ τους χουρμάδες κ μετά προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά της βάσης. Τα ρίχνω σε ένα τσέρκι πάνω σε μια πιατέλα. Τα πιέζω με τα δάχτυλα να πατικωθούν και το βάζω στο ψυγείο. Κατόπιν πολτοποιώ τα κάσιους κ τους χουρμάδες ξεχωριστά. Τα ενώνω κ τα πολτοποιώ μαζί με το λάδι. Μεταφέρω σε ένα μπολάκι. Προσθέτω τη λιωμένη σοκολάτα κ ανακατεύω με μαρίζ να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Βγάζω την βάση από το ψυγείο. Σκορπίζω τις ψιλοκομμένες φράουλες να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Απλώνω από πάνω την κρέμα, την ισιώνω με την μαριζ, καλύπτω με αλουμινόχαρτο κ την αφήνω να κρυώσει. Την επόμενη μέρα γαρνίρω με φράουλες και τα σοκολατένια ξύσματα πριν σερβίρω. Καλή σας απόλαυση!

5 Comment

  1. Είναι τέλειο! Άξιζε η αναμονή! Εξαιρετική η ιδέα να βάλετε στη μέση τις φράουλες, σαν shortcake 😉

    Λένια και Δήμητρα σας εύχομαι ένα υπέροχο και πολύ γλυκό Πάσχα! Και με τέτοιες λιχουδιές πώς να μην είναι ;;;; :-)

  2. Φαίνεται πεντανοστιμο!!! Μία μικρή διευκρινησουλα μόνο..6κ.σ λάδι καρύδας ή 6κ. γλυκού; Γιατί τα 30γρ είναι 6κουταλακια γλυκού

    1. Ηρώ μου, καλησπέρα! Χίλια ευχαριστώ για την ερώτηση! Έχεις δίκιο, είναι κ.γ. κ σπεύδω να το διορθώσω!
      Φιλάκια πολλά κ σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
      Μουάτς!