The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
DSC_0861
Γλυκά Μικρά γλυκά Μπισκότα - μπάρες Νηστίσιμα Γλυκά Πρωινό

Σοκολατένια μπισκότα με βρώμη και φουντούκι

Print Friendly, PDF & Email

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα και χρόνια πολλά! Καλή χρονιά σας εύχομαι με υγεία και όλα τα καλά! Ελπίζω να περάσατε όμορφα! Πόσο γρήγορα πέρασε ο καιρός πάντως…Ανοίγουν τα σχολεία , αύριο και μου φαίνεται απίστευτο…Εμείς περάσαμε ήσυχα τις γιορτές στο νησί, δεν ξεκοιλιαστήκαμε στο φαγητό, έκανα ωραίες προπονήσεις στην φύση παρέα με τον Κωστή και τον Δημητράκη που έκανε ποδήλατο, αλλά δυστυχώς μια νέα ίωση με ταλαιπωρεί τις τελευταίες μέρες (βήχας και καταρροή) και μου έχει ρίξει την διάθεση…Μα πριν λίγο καιρό είχα βρογχίτιδα, πάλι άρρωστη είμαι; Και να πεις ότι δεν προσέχω; Προσέχω και παραπροσέχω, εν αντιθέσει με τον Κωστή που κυκλοφορεί με τα κοντομάνικα και δεν παθαίνει τίποτα! Φτου φτου σκόρδα! Ας μην γκρινιάζω όμως, υπάρχουν πολύ χειρότερα…

Με μπισκοτάκια αποχαιρετήσαμε το ’19 με μπισκοτάκια υποδεχόμαστε και το ’20!  Αυτά τα σοκολατένια μπισκότα με βρώμη και φουντούκι πολύ τα αγαπήσαμε! Δεν είναι πολύ γλυκά κι αφήνουν μια έντονη φουντουκένια επίγευση που με τρελαίνει! Αξίζει να τα δοκιμάσετε!

Σας στέλνω πολλά γιορτινά φιλιά και τις πιο θερμές ευχές μου για την νέα χρονιά! Να είμαστε καλά να μαγειρεύουμε παρείτσα τα καλύτερα! Μουάτς!

Σοκολατένια μπισκότα με βρώμη και φουντούκι
Σοκολατένια μπισκότα με βρώμη και φουντούκι

Υλικά για 1 λαμαρίνα:

115 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. βρώμη αλεσμένη
50 γρ. ωμά φουντούκια αλεσμένα
20 γρ. κακάο
2 κ.γ. baking powder
55 γρ, γάλα σόγιας
50 γρ. ηλιέλαιο
55 γρ. σιρόπι αγαύης
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
για την επικάλυψη
80 γρ. σοκολάτα
10 γρ. φουντούκι αλεσμένο
Σοκολατένια μπισκότα με βρώμη και φουντούκι
Σοκολατένια μπισκότα με βρώμη και φουντούκι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με τη βρώμη, το φουντούκι και το baking powder. Σε άλλο μπολ χτυπώ το λάδι με το γάλα, την αγαύη και το εκχύλισμα βανίλιας. Στο μείγμα με τα υγρά ρίχνω σταδιακά τα στερεά, ανακατεύοντας αρχικά μαρίζ και στο τέλος με τα χέρια. Παίρνω ένα κομμάτι από τη ζύμη, την ανοίγω με τον πλάστη και κόβω μπισκότα με κουπ πατ. Τα αραδιάζω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C στον αέρα για περίπου 10 λεπτά. Μετά τα βγάζω από τον φούρνο και τα βάζω σε σχάρα για να κρυώσουν.  Κατόπιν λιώνω την σοκολάτα σε μπεν μαρί και βουτάω το μισό μπισκότο. Τα αραδιάζω πάλι στο ταψί και τα πασπαλίζω με το φουντούκι της επικάλυψης. Καλοφάγωτα!