«Ρύζι» από μπρόκολο με κους κους

Print Friendly, PDF & Email

Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Σήμερα σας παρουσιάζω μια συνταγή που θα σας παρακαλέσω να δοκιμάσετε! Ποτέ δεν σας το έχω ζητήσει αυτό τόσα χρόνια που μοιράζομαι μαζί σας συνταγές, γεγονός που υπογραμμίζει πόσο φοβερή είναι η συνταγή αυτή. Την παρουσίασα και στο Vegan Life Festival και σας ενθουσίασε όσο εμάς. Όλα ξεκίνησαν πριν λίγους μήνες, όταν μου ήρθε η ιδέα αντί να φτιάξω «ρύζι» από κουνουπίδι (δείτε συνταγή εδώ), να κάνω από μπρόκολο. Και μετά σκέφτηκα να το συνδυάσω με ένα δημητριακό, σκόρδο, λεμόνι, μουστάρδα και μυρωδικά. Επέλεξα το κους κους που είναι πολύ μικρό και ταίριαξε γάντι με το αγαπημένο μου σταυρανθές. Το αποτέλεσμα ήταν μια σαλάτα πεντανόστιμη, χορταστική, θρεπτική που διατηρείται καλά στο ψυγείο και μπορεί να φαγωθεί και ως κυρίως γεύμα. Η μανούλα μου πάντως που είναι αυστηρός κριτής ξετρελάθηκε έχω να σας πω!

Να σημειώσω ότι δεν «ακούγεται» έντονα το μπρόκολο για όσους δεν το πολυαγαπούν κι ότι ταιριάζει τέλεια με ψητές πιπεριές Φλωρίνης (τις έψησα σε σχαροτήγανο και τους έβαλα λαδόξυδο, λιωμένο σκόρδο, μαϊντανό κι αλατοπίπερο). Επίσης να σας αναφέρω ότι ο Δημητράκης το τσακίζει με μεγάλη ευχαρίστηση αυτό το φαγάκι. Οπότε τρέξτε να αγοράσετε τα υλικά, φτιάξτε το και πείτε μου εντυπώσεις!

Σας φιλώ γλυκά γλυκά! Μουάτς!

 "Ρύζι" από μπρόκολο με κους κους

«Ρύζι» από μπρόκολο με κους κους

Υλικά για 3-4 άτομα:
200 γρ. μπρόκολο 70 γρ. καρότο

120 γρ. κους κους
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
χυμός μισού λεμονιού
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
3 κ.σ. κουκουνάρι
δυόσμος, ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
 "Ρύζι" από μπρόκολο με κους κους

«Ρύζι» από μπρόκολο με κους κους

Εκτέλεση:

Πολτοποιώ το μπρόκολο στο μπλέντερ ώσπου να γίνει «ρύζι». Μαγειρεύω το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμο το αλατοπιπερώνω, βάζω την σκόνη σκόρδου, το μισό χυμό λεμονιού κ το μισό λάδι. Ανακατεύω καλά.  Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το αλεσμένο μπρόκολο, το τριμμένο καρότο, το σκόρδο, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Κατόπιν προσθέτω την μουστάρδα, το υπόλοιπο λάδι και λεμόνι. Αφού πάρει μια τελευταία βράση, αποσύρω από την φωτιά. Στο τηγάνι με το μπρόκολο ρίχνω το κους κους, το κουκουνάρι κι ανακατεύω. Σερβίρω με φρεσκοκομμένα μυρωδικά. Καλή σας απόλαυση!