The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Ρεβυθάδα με πορτοκάλι
Κυρίως πιάτο Όσπρια Σούπες

Ρεβυθάδα με πορτοκάλι

Print Friendly

For the recipe in English click here

Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι κ αγαπημένες! Καλό μήνα! Εγώ χτες μπήκα στον μήνα μου κ καταλαβαίνετε μια αγωνία-αδημονία την έχω. Η ζωή μου έχει γίνει λίγο δύσκολη, αφού πια έχω γίνει πολύ δυσκίνητη, πονάει πάρα πολύ η μέση μου, γενικά έχω «βαρύνει» πολύ κ ο μπόμπιρας δεν με αφήνει σε ησυχία! Σε λίγη ώρα θα κάνω εξέταση με τοκογράφο, οπότε θα δω σε τι κατάσταση είμαι κι τι προθέσεις έχει ο μικρούλης μας! Σήμερα έβαψα τα μαλλιά μου κ σκεφτόμουν «Αν σπάσουν τώρα τα νερά;» Φαντάζομαι αυτά τα άγχη τα περνά κάθε γυναίκα που μπαίνει στον μήνα της…Μην σας πρήζω με τα δικά μου, ας περάσουμε στη συνταγούλα μας!Όπως σας έχω πει κ σε προηγούμενες αναρτήσεις, τα όσπρια τους τελευταίους μήνες τα έχω τιμήσει ιδιαιτέρως. Σήμερα σας προτείνω μια πολύ γευστική πρόταση που τολμώ να πω ότι ήταν κ το καλύτερο ρεβυθοπιάτο που έχω φτιάξει! Τα συνδύασα με κοκκάρια κ δεντρολίβανο κ τα αρωμάτισα με πορτοκάλι κ μουστάρδα. Τέλειος γεμάτος γεύση συνδυασμός που είμαι σίγουρη πως θα σας αρέσει!

Φιλιά πολλά!

Ρεβυθάδα με πορτοκάλι, μουστάρδα, δεντρολίβανο κ κοκκάρια - Chickpea orange pearl onion stew
Ρεβυθάδα με πορτοκάλι

Υλικά για 2 άτομα:
250 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα αποβραδίς κ ξεπλυμένα
20 κοκκάρια, καθαρισμένα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. μουστάρδα
5 κλωνάρια δεντρολίβανο
1 κ.γ. πολτός σκόρδου (προαιρετικά)
χυμός 2 πορτοκαλιών
αλάτι κ πιπέρι

Ρεβυθάδα με πορτοκάλι, μουστάρδα, δεντρολίβανο κ κοκκάρια - Chickpea orange pearl onion stew
Ρεβυθάδα με πορτοκάλι

Εκτέλεση:
Βάζω σε μια κατσαρόλα τα ρεβύθια με νερό να τα καλύπτει κ αφήνω να βράσουν. Μετά από 30 λεπτά βρασμού, ρίχνω όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι.  Ανακατεύω κ αφήνω να συνεχιστεί η βράση. Όταν είναι πια μαλακά κι έχουν χυλώσει, ρίχνω το λάδι κ αλατοπιπερώνω. Καλή σας απόλαυση!

Ρεβυθάδα με πορτοκάλι, μουστάρδα, δεντρολίβανο κ κοκκάρια - Chickpea orange pearl onion stew
Ρεβυθάδα με πορτοκάλι

 

18 Comment

    1. Σε ευχαριστώ πολύ, Μαράκι μου! Είναι όντως ζόρικος μήνας, αλλά τι να κάνουμε, αξίζει τον κόπο…Πρώτη φορά έβαλα πορτοκάλι στα ρεβύθια κ ήταν τέλεια.
      Φιλάκια πολλά!

  1. Λένια με το καλό σου εύχομαι. Το ξέρω ότι φοβάσαι ,αλλά να σκέφτεσαι ότι είναι οι μόνοι πόνοι με όμορφο αποτέλεσμα και να «πηγαίνεις¨με τους πόνους να «αφήσεις» χώρο στο μωρό σου. Παρακολουθώ καιρό το blog και είστε φοβερές.Αποτελείτε έμπνευση για μένα.Τα vegan γλυκά δε, έχουν γίνει το δυνατό μου σημείο από τότε που σας γνώρισα και τα δίνω με χαρά στα παιδιά μου που τους αρέσουν τα γλυκά και δεν ήθελα να τα ταίζω ζάχαρη. Σας ευχαριστώ

    1. Δωράκι, σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Έχεις απόλυτο δίκιο, θα είναι οι πιο γλυκείς πόνοι!

      Χαιρόμαστε πάρα πολύ που σου αρέσουν οι συνταγούλες μας κ σε εμπνέουν! Όντως είναι σημαντικό να δίνουμε στα παιδάκια μας αγνά γλυκά κι όχι τις βρωμιές που κυκλοφορούν στο εμπόριο!

      Σε φιλώ γλυκά! Να χαίρεσαι τα βλαστάρια σου!

  2. Τρομερή συνταγή! Τα έφτιαξα χτες και ηταν καταπληκτικά! Τοσο νόστιμα ρεβύθια δεν εχω ξαναφάει! Με το καλο να έρθει το μωράκι σου!

    1. Χαιρόμαστε πολύ που σου άρεσε η συνταγούλα μας, γλυκιά μας Άρτεμη!Κι εγώ θεωρώ ότι ήταν τα πιο νόστιμα ρεβύθια που έχω φάει!
      Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!Φιλάκια πολλά!

    1. Δημητρούλα μου γλυκιά, πόσο χαίρομαι που σου άρεσε! Κι εμένα είναι η αγαπημένη μου ρεβυθοσυνταγή!
      Φιλάκια πολλά κι απ τους τρεις μας!