The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Πίκλες κρεμμυδιού
Ορεκτικά - συνοδευτικά

Πίκλες κρεμμυδιού

Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες, από το Τζάντε! Η κοσμοπλημμύρα που επικρατεί φέτος δεν περιγράφεται! Πολύ της μοδός έχει γίνει τελευταία με αποτέλεσμα να έχει βουλιάξει από τους τουρίστες. Για να είμαι ειλικρινής ΔΕΝ μου αρέσει καθόλου…Νιώθω εγκλωβισμένη στο ίδιο μου το σπίτι. Δεν τολμάμε να μπούμε στην χώρα, γιατί έχει πολλή κίνηση, συν το ότι δεν θα βρούμε να παρκάρουμε! Δεν υπάρχουν οι υποδομές για να υποδέχεται τόσους τουρίστες η Ζάκυνθος κ αυτό είναι κάτι που κουράζει εμάς τους μόνιμους κατοίκους της. Χίλιες φορές καλύτερα οι υπόλοιπες εποχές με την απόλυτη γαλήνη κ ερημιά παρά αυτός ο πανζουρλισμός!Οπότε μένουμε σπιτάκι μας κ γυρνάμε στις γύρω περιοχές! Ευτυχώς που το χωριό μας είναι πανέμορφο κ μας αποζημιώνει με τις μαγευτικές παραλίες του κ το καταπράσινο τοπίο!

Τις προάλλες άκουσα στο Masterchef (τι ωραία εκπομπή, μακάρι να συνεχιστεί κ του χρόνου!) κάτι για πίκλες κρεμμυδιού κ σκέφτηκα να κάνω κι εγώ. Γίνονται πανεύκολα, είναι νόστιμες κ μπορείτε να τις βάλετε σε σάντουιτς/τοστ, σε σαλάτες, να τις σκέτες με ψωμάκι, ελιές κ ρίγανη.

Να περνάτε όμορφα! Σας φιλώ γλυκά! Μουάτς!

Πίκλες κρεμμυδιού
Πίκλες κρεμμυδιού

Υλικά για 1 βαζάκι:

250 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 1/3 φλ. νερό
1 1/3 φλ. ξύδι
2 1/2 κ.γ. αλάτι
1 1/2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1 σκελίδα σκόρδο
10 κόκκοι πιπέρι
10 μπαχάρια
5 κλωνάρια θυμάρι

Πίκλες κρεμμυδιού
Πίκλες κρεμμυδιού

Εκτέλεση:

Βάζω σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το κρεμμύδι. Αφού βράσουν για 2 λεπτά, το προσθέτω κ αυτό κ αφήνω να βράσουν για 1 ακόμη λεπτό. Αποσύρω από την φωτιά. Όταν κρυώσουν οι πίκλες τις μεταφέρω σε βάζο μαζί με τα υγρά κ τα μυρωδικά. Φυλάσσω το βάζο στο ψυγείο.

Συνταγή ελαφρώς προσαρμοσμένη από εδώ

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 4.296 times, 1 visits today)

3 Comment

  1. Τις εφτιαξα χθες και μου άρεσε πολύ. Έβαλα λιγότερο ξίδι για πρώτη φορά αλλά βγήκε αρκετά όξινο. Το συνδυάσαμε με ταρτάρ αλλά και σε σαντουιτς. Συγχαρητήρια για τη συνταγή σας και το blog σας.

    1. Ω, Κωστή μου, πόσο χαίρομαι που σου άρεσαν! Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Καλά μαγειρέματα κ πολλά φιλιά από το Τζάντε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *