The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Vegan Γλυκά Μπισκότα - μπάρες Πρωινό

Παξιμάδια με φιστίκια Αιγίνης

Καλή σας μέρα, φίλοι μου! Εδώ ξανά κοντά σας μετά από αρκετό καιρό!  Η ζωή εδώ στο νησί έχει μπει σε καλοκαιρινούς ρυθμούς. Η Χαρούλα τρελαίνεται για τα φιστίκια Αιγίνης, όσο ζούσαμε στην Πάτρα οι γονείς μου της έφερναν πολύ συχνά! Να φανταστείτε πιο πολύ χαίρεται με ένα σακουλάκι φιστίκια παρά με μια σοκολάτα! Τώρα λοιπόν που είμαστε μακριά κ αφού στο Ηράκλειο πού να βρεις φιστίκια…… της έστειλαν, όχι ένα σακουλάκι αλλά σχεδόν δυο κιλά….. Πόσα όμως φιστίκια να φάει το παιδί; Οπότε είπα να φτιάξω καμιά συνταγούλα με αυτά. Έτσι προέκυψε αυτή η συνταγή, βασισμένη στα παξιμάδια αμυγδάλου που είχα φτιάξει παλιότερα. Είναι πολύ νόστιμα, μυρωδάτα και τραγανά. Δυστυχώς για τα δοντάκια της Χαράς ήταν αρκετά τραγανά κ είπε το παιδί : “μαμά, νόστιμα είναι, αλλά φάτε τα εσείς, είναι τραγανούτσικα!” Από την άλλη τα δοντάκια του μπαμπά της μια χαρά τα εξαφάνισαν κ ζήτησαν μάλιστα κ επανεκτέλεση της συνταγής! Δοκιμάστε τα!!! Πολλά φιλιά από την όμορφη Κρήτη!

18361322_10155276112049859_1655737543_n

Υλικά: (18-20 κομμάτια)
1 1/4φλ. αλεύρι γοχ
3/4 φλ. καστανή ζάχαρη
1/4 φλ. αποξηραμένα cranberries
1/4 φλ. goji berries
3/4 φλ. φυστίκια Αιγίνης ψημένα
1/2 φλ. φυστίκια Αιγίνης περασμένα στο  μπλέντερ
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. νερό
1κσ κοπανισμένος λιναρόπορος+3κσ νερό
1 κγ μπέικιν πάουντερ
λίγη καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα

18361633_10155276111994859_1734925820_n

Εκτέλεση:

Σ’ ένα φλυτζάνι ανακατεύω τον κοπανισμένο λιναρόσπορο με το νερό  κ το αφήνω στην άκρη. Ανακατεύω σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την καστανή ζάχαρη, τα περασμένα στο μπλέντερ φιστίκια. Προσθέτω το ελαιόλαδο, τον λιναρόσπορο κ το νερό.  Προσθέτω τα αποξηραμένα cranberries, τα goji berries και τα ψημένα φιστίκια Αιγίνης, ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές ζυμάρι, το χωρίζω στα δυο και φτιάχνω δυο μπαστουνάκια, τα ακουμπάω πάνω σε λαδόκολλα, τα αλείφω με λίγο νερό και τα πασπαλίζω με καστανή ζάχαρη. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά. Βγάζω τα μπαστουνάκια από τον φούρνο, τα αφήνω περίπου ένα μισάωρο  να κρυώσουν και τα κόβω σε ισοπαχείς φέτες, τις απλώνω στην λαδόκολλα και τις ψήνω για 7 λεπτά από κάθε πλευρά στους 180 βαθμούς. Καλοφάγωτα!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.497 times, 1 visits today)

2 Comment

  1. Τα έφτιαξα και είναι πεντανόστιμα!!!!! Το πρόβλημα που αντιμετώπισα είναι ότι όταν έβγαλα τα μπαστουνάκια και αφού τα άφησα μισή ώρα πήγα να τα κόψω, τα περισσότερα μου διαλύθηκαν. Τι έκανα λάθος;

    1. Γλυκιά μου Εύη, καλησπέρα! Εικάζω ότι χρειάζονται λιγότερο ψήσιμο στον φούρνο σου (αν δεν έχεις κάνει κάποια αλλαγή στην συνταγη) καθώς τα δικά μου δεν είχαν διαλυθεί. Αυτά τα παξιμαδάκια είναι πραγματικά πεντανόστιμα, τα έχει ερωτευτεί ο άντρας μου. Περιμένω νέα σου! Φιλάκια πολλά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *