The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Μπισκότα λεμονιού
Γλυκά Μικρά γλυκά Μπισκότα - μπάρες Νηστίσιμα Γλυκά Πρωινό

Μπισκότα λεμονιού

Print Friendly

For the recipe in English click here

Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Καλό μήνα να έχουμε με υγεία κ χαμόγελα! Σήμερα θα φτιάξουμε κουλουράκια. Τον τελευταίο καιρό έχω πάθει κάτι με τα λεμόνια κι όταν ανακάλυψα ότι δεν υπάρχει συνταγή για μπισκότα με λεμόνι στο μπλογκ εξεπλάγην κ κατάλαβα ότι ήρθε η στιγμή να διορθωθεί αυτή η παράλειψη! Κάτσαμε λοιπόν το προηγούμενο Σ/Κ με τον Κωστή κ τα φτιάξαμε υπό την επίβλεψη του Μιμάκου. Παρένθεση: ο μπέμπης πήρε το όνομα του πεθερού μου (Δημήτρης) που τυχαίνει να είναι κ το όνομα του πολυαγαπημένου μου παππού, τον οποίο χάσαμε πριν 1,5 χρόνο. Τον φωνάζαμε Μιμάκο, οπότε συχνά τον γιόκα μου τον αποκαλώ έτσι εις μνήμη του εκλιπόντος που μας βλέπει από ψηλά κ δυστυχώς δεν πρόλαβε να γνωρίσει το δισεγγονάκι του… Κλείνει η παρένθεση κ συνεχίζω! Ανυπομονώ που λέτε να μεγαλώσει ο μικρός κ να μας βοηθάει κι αυτός στα μαγειρέματά μας! Συνεχώς βλέπει τους γονείς του να μαγειρεύουν κ να τρέχουν. Θα αγαπήσει άραγε αυτές τις δυο ασχολίες όσο εμείς; Ο χρόνος θα δείξει…

Μπισκότα λεμονιού
Μπισκότα λεμονιού

Τα κουλουράκια αυτά είναι vegan, πανεύκολα, ελαφριά, αρωματικά κ πεντανόστιμα! Τα συνοδεύσαμε με την κρέμα από αυτό εδώ το cheesecake που είχα φτιάξει πριν λίγο καιρό κ την κάναμε ταράτσα! Περιμένω εντυπώσεις! Είμαι σίγουρη ότι θα τα αγαπήσετε κι εσείς! Καλό Σ/Κ! Φιλάκια πολλά πολλά κ καλά μαγειρέματα! Μουάτς!!!!!!

Υλικά για 60 μικρά μπισκότα:
330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. βρώμη Bauckhof
100 γρ. ηλιέλαιο
80 γρ. χυμός λεμονιού + λίγο ξύσμα
110 γρ. σιρόπι αγαύης Biona
1/2 κ.γ. σόδα
10 γρ. baking powder
1 κ.σ. παπαρουνόσπορος

Μπισκότα λεμονιού
Μπισκότα λεμονιού

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με την βρώμη κ το baking powder. Σε άλλο ενώνω το ηλιέλαιο με το σιρόπι αγαύης κ το ξύσμα. Στο μείγμα αυτό ρίχνω το αλεύρι και ανακατεύω. Κατόπιν σε ένα πιάτο βάζω τον χυμό λεμονιού κ ρίχνω την σόδα. Θα αφρίσει κ θα το ρίξω αμέσως στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύω καλά, προσθέτω κ τον παπαρουνόσπορο κ δουλεύω το ζυμάρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Κατόπιν παίρνω λίγη λίγη ζύμη κ την ανοίγω με πλάστη σε κομμάτια πάχους ως 0,5 cm.  Με την βοήθεια κουπ πατ κόβω σε μπισκοτάκια κ τα αραδιάζω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160C για περίπου 15 λεπτά. Όταν ροδίσουν, τα βγάζω από τον φούρνο κ το ταψί για να κρυώσουν. Τα φυλάσσω σε αεροστεγές δοχείο. Καλοφάγωτα!

Μπισκότα λεμονιού
Μπισκότα λεμονιού

 

12 Comment

    1. Ναι, με την ίδια ποσότητα, αρκεί να είναι υδαρες για να αναμειχθεί καλά! Περιμένω εντυπώσεις αν τα φτιάξεις! Φιλάκια πολλά πολλά!!!!

      1. Καλησπέρα, Φανή μου! Είναι φυτικό τυρί κρέμα. Η συνταγή είναι αυτή, απλά έχω προσθέσει παπαρουνόσπορο, όπως σωστά παρατήρησες!
        Φιλάκια πολλά!!!!!!

    1. Φαντάζομαι πως ναι (λιωμένο εννοείται). Θα σου συνιστούσα όμως το άοσμο λάδι καρύδας, αλλιώς τα μπισκότα θα έχουν γεύση καρύδας κ λίγο από λεμόνι…Δυστυχώς αν δεν είναι άοσμο, θα επισκιάσει το λεμόνι. Βέβαια γούστα είναι αυτά!
      Φιλάκια πολλά, Λενάκι μου!!!!!

    1. Ναι, φαντάζομαι πως μπορείς να το αντικαταστήσεις, κοριτσάκι μου! Αν το φτιάξεις, ενημέρωσε με για τα αποτελέσματα!!!

      Φιλάκια πολλά!!!