Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Σήμερα σας έχω ένα πανεύκολο, ελαφρύ vegan κέικ σοκολάτα καρύδα για σήμερα για τους λάτρεις της καρύδας. Είναι πολύ νόστιμο σκέτο, αλλά προτείνω να κάνετε κ το γλάσο για να το απογειώσετε! Νομίζω ότι ο συνδυασμός σοκολάτα καρύδα είναι απλά τέλειος! Δοκιμάστε το!
Άλλη μια εβδομάδα ξεκινά κι εγώ μετράω μέρες μέχρι τις 13 Νοεμβρίου που είναι ο Μαραθώνιος στην Αθήνα, το μεγάλο στοίχημα που έχω βάλει με τον εαυτό μου. Θέλω επιτέλους να τελειώνει αυτός ο Γολγοθάς…Πόσο μαζόχες είμαστε εμείς οι δρομείς δεν ξέρω…Έχω κουραστεί σωματικά κ ψυχικά. Είναι δύσκολο να τα συνδυάζεις όλα, μπέμπη, δουλειά, προπονήσεις, σπιτικό…Υπομονή και μετά θα ασχοληθώ με μικρότερες αποστάσεις, γιατί ο μαραθώνιος θέλει πολύ χρόνο, κόπο, ενέργεια…Το γεγονός ότι ο μπέμπης βγάζει δόντια τώρα που μπήκε στον δέκατο μήνα κάνει τα πράγματα δύσκολα. Πονάει ο καημένος, δεν κοιμάται καλά, δεν κοιμόμαστε κι εμείς…Μου σπαράζει η καρδιά να τον ακούω να κλαίει…Ευτυχώς με τον που τον βάλω στο στήθος ηρεμεί! Αυτό δεν είναι γάλα, λεξοτανίλ είναι, χαχα!
Σας φιλώ γλυκά κ σας εύχομαι μια φωτεινή κ χαρούμενη εβδομάδα! Μουάτς!
Υλικά:
2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλ. καρύδα
1 κ.γ. baking powder
1 1/2 φλ. γάλα καρύδας Alpro (όχι σε κονσέρβα)
1/2 φλ. ηλιέλαιο
3/4 φλ. σιρόπι αγαύης
1 κ.σ. κακάο
για το γλάσο:
1 1/2 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. λάδι καρύδας
1 κ.σ. σιρόπι αγαύης
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με την καρύδα και το baking powder. Σε άλλο χτυπώ το γάλα με το ηλιέλαιο κ το σιρόπι αγαύης. Ρίχνω σιγά σιγά στο υγρό μείγμα το αλεύρι κ ανακατεύω καλά. Παίρνω το 1/3 του μείγματος, το βάζω σε ένα μπολάκι κ το ανακατεύω με το κακάο. Λαδώνω μια φόρμα αδειάζω το μείγμα χωρίς κακάο κ μετά από πάνω βάζω κ το άλλο. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 40-50′ ή ώσπου να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι αν το βυθίσετε μέσα στο κέικ. Το βγάζω κ το αφήνω να κρυώσει. Χτυπώ τα υλικά του γλάσου κ περιχύνω στο κρύο κέικ. Καλή σας απόλαυση!
Καλημέρα κορίτσια, καλή εβδομάδα! Πολύ αφράτο και εμφανίσιμο το κέικ! Εύχομαι ο μπέμπης να βγάλει γρήγορα δοντάκια, να τελειώσουν τα ξενύχτια…Πολλά φιλιά 🙂
Αχ γλυκό μου κορίτσι, από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί! Σήμερα για παράδειγμα είχαμε πάλι ολονυκτία…Ο καημενούλης ταλαιπωρείται τόσο πολύ…
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Είναι όντως πολύ ωραίο το κεικάκι!
Φιλάκια πολλά, γλυκιά μου Χαρουλίτα!
Πολυ ενδιαφερουσα συνταγη.θελω να την δοκιμασω.
Σε ευχαριστώ, γλυκό μου Μαράκι! Περιμένω εντυπώσεις, αν το φτιάξεις!
Φιλάκια πολλά!!!!!!!!!
Φαίνεται πολύ νόστιμο! Θα το δοκιμάσω σίγουρα! Η καρύδα είναι η τριμμένη που πωλείται σε σούπερ μάρκετ (ινδοκάρυδο);
Ναι, Μαράκι μου! Το ινδοκάρυδο είναι! Περιμένω εντυπώσεις, αν το φτιάξεις! Φιλάκια πολλά!!!!!!!!!
Αν βαλουμε γαλα καρυδας σε κονσερβα αλλαζει η δοσολογια?
Γεωργία μου, καλησπέρα! Δεν ξέρω πώς θα γίνει με το γάλα κονσερβας γιατί είναι παχύρρευστο, οπότε σίγουρα θα αλλάξει η αναλογία. Εγώ το έχωδοκιμάσει μόνο με το άλλο. Φιλάκια πολλά!!!!
Καλημερα!!
Σε τι διαστασεις να ειναι η φορμα για το κεικ;
Επισης, ισως λιγο χαζή η ερωτηση Αλλα οταν λετε φλυτζανι εννοουμε πχ του καφε το μικρο;γτ συνηθως το μετραω σε κουπες κ μου βγαινει λαθος :/
Καλώς το κορίτσι το γλυκό! Η φόρμα ήταν μεγάλη (25cm διάμετρο), για αυτό, όπως βλέπεις, το κέικ βγήκε κοντό! Χαχαχα!
Όταν λέω φλιτζάνι, εννοώ την κούπα, όχι το μικρό φλιτζανάκι του ελληνικού. Επίσης, όπως λέω στους μαθητές μου, δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις!
Φιλάκια πολλά κ καλά μαγειρέματα!
Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τις πολύ ωραίες συνταγές σας!
Επειδή είμαι “πρωτάρα” στη vegan διατροφή, μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε σε πόσα ακριβώς γραμμάρια αντιστοιχεί ένα φλιτζάνι σιροπιού αγαύης ώστε να υπολογίσω τα 3/4; Ρωτάω επειδή, απ’ όσο ξέρω, είναι αρκετά πιο γλυκό από την κρυσταλλική ζάχαρη και δεν θα ήθελα να καταστρέψω το κέικ με τυχόν υπερβολική ποσότητα.
Ευχαριστώ πολύ!
Καλημερούδια. Λία μου!!! Καλή αρχή σου εύχομαι! Εδώ θα βρεις άπειρες συνταγές που θα κάνουν απολαυστική την διατροφή σου!
3/4 φλ. είναι 180 γρ. αγαύη. Μην διστάσεις να με ρωτάς ό,τι θες!
Περιμένω εντυπώσεις, αν το φτιάξεις αυτό ή οποιαδήποτε άλλη συνταγούλα!
Φιλάκια πολλά κ καλά μαγειρέματα!
Γειά σας μπορώ να βάλω μαύρη ζάχαρη και μέλι αντί για σιρόπι, και αν ναι πόσο?
Καλησπέρα, κοριτσάκι! Μπορείς να αντικαταστήσεις τα 3/4 φλ. αγαύης με 1 φλ. ζάχαρη.
Φιλάκια πολλά κ καλή Σαρακοστή!
Καλησπερα! Μηπως θα μπορουσα αντι για ηλιελαιο να χρησιμοποιησω λαδι καρυδας;
Ναι, κοριτσάκι μου γλυκό! Μπορείς! Φιλάκια πολλά πολλά!!!
Και η αντιστοιχία ηλιέλαιο – λάδι καρύδας είναι 1 προς 1?
Ναι, Ζωή μου! Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα!