The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Γλυκά Μαρμελάδες Νηστίσιμα Γλυκά Πρωινό

Μαρμελάδα σύκο – Fig jam

Print Friendly
DSC_0614-002

Μετά από μακρά απουσία για πολλούς και διάφορους λόγους (μην πάει ο νους σας στο κακό!) η αδερφούλα μου και εγώ αποφασίσαμε να ξανανοίξουμε το μπλογκοσπιτάκι μας! Ελπίζουμε να είστε όλοι καλά και να ξέρετε πως μας λείψατε! Ευχόμαστε από καρδιάς καλό και γαλήνιο φθινόπωρο με υγεία και χαμόγελα!
Για να αποχαιρετήσουμε το καλοκαιράκι και να κρατήσουμε το άρωμά του φτιάξαμε μια ακόμα καλοκαιρινή μαρμελάδα! Τι πρεμούρα είναι αυτή με τις μαρμελάδες που μας έπιασε και τις δύο αδερφές φέτος:)) Τι καλύτερο από μαρμελάδα σύκο; Ό,τι πρέπει για κολασμένα πρωινά αλειμμένη σε φέτες ζυμωτού ψωμιού!
Σας φιλάμε γλυκά και σας κερνάμε γεύση καλοκαιριού…Να είστε καλά!

Μαρμελάδα σύκοΥλικά:
1κιλό ώριμα σύκα
1/2 κιλό ζάχαρη
2κ.γ. εσάνς βανίλιας
χυμός μισού λεμονιού

Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζω τα σύκα και τα κόβω στα 2 ή στα 4 ανάλογα με το μέγεθος. Τα τοποθετώ σε μια φαρδειά κατσαρόλα και τα πασπαλίζω με τη ζάχαρη. Τα αφήνω να σταθούν λίγες ώρες. Κατόπιν τα βράζω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύω τακτικά μην κολλήσουν. Αν χρειαστεί, ξαφρίζω. Προσθέτω την εσάνς βανίλιας. Όταν κοντεύει να πήξει η μαρμελάδα, περιχύνω το λεμόνι. Αποσύρω από τη φωτιά και αποθηκεύω σε καυτά αποστειρωμένα βάζα τα οποία γυρνώ ανάποδα στον πάγκο της κουζίνας. Διατηρείται εκτός ψυγείου. Αν ανοιχτεί, φυλάσσεται στο ψυγείο. Καλοφάγωτη!

Μαρμελάδα σύκο

After a long time of absence due to a variety of reasons my sister Manousina and I are finally back! We hope you are fine. We have missed you a lot!In order to say goodbye to summer we have prepared another jam! What a better way to keep the taste of summer alive than with a fig jam?
We send you our blessings and wish you a great autumn full of energy and positive thinking!
Kisses and hugs!
Μαρμελάδα σύκο
Ingredients:
1kg ripe figs
1/2 sugar
2tsp vanilla extract
juice of half a lemon

Directions:
Peel figs and cut them into 2 or 4 pieces (depending on their size). Place them in a large saucepan and sprinkle them with sugar. Set aside for a few hours. Then bring to a simmer over medium heat stirring constantly. Skimm any excessive foam. Add vanilla extract. When the mixture gets quite thick add lemon juice.Remove from heat and store in sterilized jars. When opened, keep it in the fridge.

Μαρμελάδα σύκο

32 Comment

  1. Καλώς μας ξανάρθατε κορίτσια,εγώ σαν λιχούδα που είμαι μπορώ να πάρω οοοολο το βαζάκι;Αν και δεν έχω φάει μαρμελάδα σύκο φαντάζομαι θα είναι τέλεια,καλό φθινόπωρο Λένια μου φιλιά!!!

  2. Καλό φθινόπωρο!εφτιαξα κα εγώ φέτος μαρμελάδα σύκο πρώτη φορά με την διαφορά οτι πρόσθεσα και ένα σφυνάκι κονιακ.Εγινε μια απο τις αγαπημένες μας μαρμελάδες.δεν εμεινε τιποτα!!!!!

  3. Αφού δεν ήταν για κακό, όσο θέλετε να λείπετε!
    Οι προηγούμενες νόστιμες ιδέες εξάλλου δεν χάνονται.
    Εποχιακή και νόστιμη η μαρμελάδα σύκο!

    Καλή νέα σεζόν λοιπόν και καλά να περνάτε κορίτσια!

  4. Ω, ναι! Τα σύκα είναι το δώρο του Θεού σε όποιον δεν θέλει να τρώει γλυκά και να επιβαρύνει τον οργανισμό του με λιπαρά. Όταν ήμουν μικρή, περίμενα τον Αύγουστο για να τσακίσουμε τα σύκα από το δέντρο του χωριού. Ψηφίζω ναι!