The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Υπέροχη φυτική ελαφριά μαγιονέζα
Αλείμματα -Σάλτσες

Φυτική μαγιονέζα

Print Friendly

For the recipe in English click here

Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου! Χρόνια πολλά κιόλας για την εθνική μας επέτειο! Με τη μαγιονέζα είχα πάντα μια σχέση μίσους. Όταν είχα συνειδητοποιήσει ότι είναι μια θερμιδική βόμβα αφού βασικό συστατικό της είναι το λάδι, είχα πάθει τέτοιο σοκ που την απέφευγα συστηματικά. Για να μην πω ότι με «όγκωνε» κ μου καθόταν βαριά στο στομάχι τις λίγες φορές που την είχα φάει. Χρόνια ήθελα να φτιάξω μια ελαφριά παραλλαγή της, μια κρεμώδη σαλτσούλα που θα μπορούσα να βάζω σε σαλάτες κ σάντουιτς. Αλλά δεν έβρισκα τον τρόπο. Πριν λίγες μέρες λοιπόν ανοίγω την τροφοθήκη μου κ βλέπω ένα ξεχασμένο κουτί απαλό τόφου, το οποίο θα έληγε σε λίγες μέρες. Σας έχω ξαναομολογήσει τον έρωτά μου για αυτό το υλικό κ προχτές που ανέβασα τα σοκολατένια ταρτάκια κ παλιότερα σε αυτή την τάρτα με μανιτάρια-πράσα. Αυτή τη φορά η σκέψη μου ήταν να την κάνω μαγιονέζα! Και ναι, το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία κ ανακάλυψα επιτέλους κι εγώ μια ελαφριά κ νόστιμη μαγιονέζα . Αξίζει να τη δοκιμάσετε!

Και τώρα η νικήτρια του Giveaway που κερδίζει 4 μαθήματα yoga στο Namaste Yoga Studio της Ζωής Μακρή είναι η Κατερίνα Μπράτση Καπετανάκη! Πάντα τυχερό να είσαι, γλυκό Κατερινάκι! Θα επικοινωνήσουμε μαζί σου για τις λεπτομέρειες!

Να έχετε μια υπέροχη ημέρα!

Υπέροχη φυτική ελαφριά μαγιονέζα - Delicious vegan mayonnaise
Υπέροχη φυτική ελαφριά μαγιονέζα

Υλικά:
300 γρ. απαλό τόφου (silken tofu)
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 1/2 κ.σ. ξύδι
2 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
1 κ.γ. σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
λίγο αλατοπίπερο

Εκτέλεση:
Σκουπίζω με απορροφητικό χαρτί κουζίνας το τόφου ώστε να απομακρυνθεί η υγρασία. Το βάζω στο μπλέντερ με όλα τα υπόλοιπα υλικά κ τα χτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθούν καλά. Μεταφέρω σε γυάλινο βαζάκι κ φυλάσσω στο ψυγείο. Καλή σας απόλαυση!

Υπέροχη φυτική ελαφριά μαγιονέζα - Delicious vegan mayonnaise
Υπέροχη φυτική ελαφριά μαγιονέζα

 

15 Comment

  1. Γινεται το τοφου να ειναι απο ρεβύθια ; Αυτο που φτιάχνεις ; Ή δεν ειναι τοσο μαλακό ; Ευχαριστώ εκ τον προτέρων για την απάντηση ! :) μακια !

    1. Αν εννοείς αντί για τόφου να βάλουμε ρεβύθια,δεν θα το συνιστούσα κ λόγω γεύσης κ λόγω υφής.
      Φιλάκια κι από μας, γλυκό Μαράκι!

    1. Χριστινάκι, την έχω κρατήσει 4 μέρες κ ήταν τέλεια. Δεν ξέρω για παραπάνω, αλλά άνετα καταναλώνεται σε τόσες μέρες. Δεν νομίζω να αντέξει τις επιδρομές! Θα ποστάρω κι άλλες συνταγές με αυτή τη μαγιονέζα, οπότε θα πάρεις κι άλλες ιδέες! Να την φτιάξεις πάντως, είναι τέλεια!
      Φιλάκια πολλά!