The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Λεμονάτα νιόκι με ψητά σπαράγγια
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

Λεμονάτα νιόκι με ψητά σπαράγγια

Print Friendly

For the recipe in English click here

Τα σπαράγγια άρχισα πριν λίγα χρόνια να τα τρώω κι ομολογώ ότι τα έχω ερωτευτεί! Είναι απίθανα κ είναι κρίμα που δεν υπάρχουν στην αγορά για πολύ καιρό. Τα άγρια είναι σαφώς καλύτερα από τα καλλιεργημένα (είχα την τύχη φέτος να τα γευτώ!), αλλά επειδή είναι δυσεύρετα μπορούμε να αρκεστούμε και στα καλλιεργημένα. Η συνταγούλα η σημερινή είναι πανεύκολη κ πεντανόστιμη. Ψητά σπαράγγια με σκορδάκι κ κρεμμυδάκι συνδυασμένα με λεμονάτα νιόκι, μάραθο κ καρύδι. Αν τρώτε τυρί, δεν χρειάζεστε τη διατροφική μαγιά. Για να σας πείσω για την επιτυχία της, ένα θα σας πω! Μόλις τελειώσαμε το φαγητό μας αναφώνησα κι εγώ κι ο σύζυγος ότι χαλαρά θα τρώγαμε άλλο ένα πακέτο!

Να έχετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!

Λεμονάτα νιόκι με ψητά σπαράγγια - Lemony roasted asparagus gnocchi
Λεμονάτα νιόκι με ψητά σπαράγγια

Υλικά για 2 μερίδες:
500 γρ. νιόκι
200 γρ. σπαράγγια
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. καρύδι
1 κ.σ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμός κ ξύσμα 1/2 λεμονιού
3 κ.σ. μάραθος,ψιλοκομμένος
αλάτι κ πιπέρι

Λεμονάτα νιόκι με ψητά σπαράγγια - Lemony roasted asparagus gnocchi
Λεμονάτα νιόκι με ψητά σπαράγγια

Εκτέλεση:
Κόβω τα σπαράγγια στα 3 κ τις χοντρές άκρες τις κόβω εγκαρσίως. Τα βάζω σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι κ μια κ.σ. ελαιόλαδο. Ψήνω στους 180C για περίπου 45 λεπτά (βάζω αλουμινόχαρτο στα μισά, γιατί το κάτω μέρος θέλει χρόνο για να ψηθεί καλά). Χτυπώ σε ένα μπολάκι το χυμό του λεμονιού με 2κ.σ. ελαιόλαδο. Στο μεταξύ βράζω τα νιόκι. Τα ψαρεύω με την τρυπυτή κουτάλα κ τα βάζω σε ένα τηγάνι. Περιχύνω με το λαδολέμονο. Πασπαίζω με τη μαγιά, το καρύδι, το ξύσμα κ τον μάραθο. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω τα ψητά σπαράγγια. Σερβίρω αμέσως. Καλή σας απόλαυση!

5 Comment

  1. Αχχχχχχ φανταστικο φαγητακι κοριτσακια γλυκα!!! Ουτε συνεννοημενες να ημασταν ομως..σπαραγγια μαγειρεψα κ εγω πριν λιγο αλλα τα εφτιαξα απλα στο αντικολλητικο τηγανι..Μακαρι να ειχα δει τη συνταγη νωριτερα!! Μου ετρεξαν τα σαλια κ ας εχω μολις φαει! Κ εμενα τα σπαραγγια δε μου γεμιζαν το ματι αλλα εχεις δικιο Λενια ειναι πολυ γευστικα τελικα!
    Να περασετε υπεροχα το υπολοιπο ΣΚ!!
    Φιλακια πολλα πολλα απο εμενα!

  2. Your blog is impressive, thanks to the quality of your recipes & other content. We would be glad if you would participate on Contestchef so that your quality recipes can contest with other such bloggers/ recipe creators and win accolades from various players in the global food industry.

    Contestchef is a global forum for food/ recipe bloggers to showcase their skills to the world. This is a one of a kind concept and backed by food conglomerates around the world. Several recipe creators/bloggers are already contesting on Contestchef.
    Click to join Contestchef
    Sincerely,
    Nandy
    Contestchef

    1. Χαιρόμαστε πολύ που σου άρεσε, γλυκιά μας Ερρικα! Φαντάζομαι μια χαρά θα έγιναν κ με τα βραστά σπαράγγια! Φιλάκια πολλά, κοριτσάκι!