The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Κοκκινιστό κουνουπίδι με πλιγούρι
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

Κοκκινιστό κουνουπίδι με πλιγούρι

Print Friendly

For the recipe in English click here

Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι/ες! Άλλη μια εβδομάδα ξεκινά με κέφι κ θετική ενέργεια! Η έμπνευση και πάλι για την σημερινή συνταγούλα ήρθε από τον γιόκα μας! Προσπαθώντας να του φτιάχνω νόστιμα κ θρεπτικά φαγάκια μετά από το λαχανόρυζο με την κινόα του έφτιαξα κουνουπίδι κοκκινιστό με πλιγούρι. Το πόσο του αρέσει δεν μπορώ να σας το περιγράψω! Με το που μασάει ανοίγει ανυπόμονα το στοματάκι του για να καταβροχθίσει την επόμενη κουταλιά! Φυσικά εγώ σας προτείνω την εκδοχή για μεγάλους. Προσαρμόστε την ανάλογα αν το φτιάξετε για βρέφη. Στον Μιμάκο μου δεν βάζω αλάτι, πιπέρι, σταφίδα κ βάζω λίγη κανέλα. Βγάζω από την κατσαρόλα αυτό που προορίζεται για το παιδί κ στο δικό μας βάζω τα υπόλοιπα υλικά. Κι έτσι είμαστε όλοι ευχαριστημένοι!

Δοκιμάστε αυτό το απλό, φτηνό, χορταστικό, θρεπτικό κ πεντανόστιμο φαγάκι! Περιμένω εντυπώσεις! Φιλάκια πολλά κ καλή εβδομάδα! Μουάτς!!!

DSC_0660

Υλικά για 3-4 άτομα:
600 γρ. κουνουπίδι, σε μπουκετάκια
125 γρ. (3/4 φλ.) πλιγούρι
1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένα
2 καρότα, τριμμένα
200 γρ. χυμός ντομάτας
6 κ.σ. ελαιόλαδο
4 φλ. νερό
3 φύλλα δάφνης
λίγη κανέλα Cook
2 κ.σ. σταφίδα
αλάτι Le Guerandais κ πιπέρι

Κοκκινιστό κουνουπίδι με πλιγούρι
Κοκκινιστό κουνουπίδι με πλιγούρι

Εκτέλεση:

Βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα το κουνουπίδι μαζί με τα λαχανικά κ το νερό κ τα αφήνω να πάρουν μια βράση. Κατόπιν προσθέτω την ντομάτα με το πλιγούρι, τα δαφνόφυλλα, την κανέλα, αλάτι κ πιπέρι  κ μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά. Όταν έχει πιει το υγρά κι έχουν μαλακώσει το κουνουπίδι κ το πλιγούρι, προσθέτω την σταφίδα κ το λάδι. Ανακατεύω κ αποσύρω από την φωτιά. Καλή σας απόλαυση!

 

7 Comment

  1. Αν αφησουμε τοση ωρα να φυγουν τα νερα δεν θα παραβρασει το κουνουπιδι??Αυτο οπως και το μπροκολο δεν θελουν πολλη ωρα γιατι γινονται….νιανια!!!Ευχαριστω

    1. Καλησπέρα, Ελένη μου! Το φαγάκι δεν έγινε νια νια απ’ότι βλέπεις κ στις φωτογραφίες. Το κουνουπίδι το είχα κόψει σε μεγάλα μπουκετάκια, οπότε ήθελε χρόνο να βράσει. Φιλάκια πολλά!

    1. Τόνια μου, καλησπέρα! Ναι, φαντάζομαι πως γίνεται. Πρόσεξε μόνο την αναλογία του νερού με την κινόα. Και μην ξεχνάς ότι η κινόα βράζει πολύ γρήγορα. Στ συγκεκριμένο πάντως πιάτο νομίζω ότι ταιριάζει περισσότερο το πλιγούρι, γιατί το κουνουπίδι είναι στιβαρό. Στο εναλλακτικό λαχανόρυζο βάζω κινόα
      http://theveggiesisters.gr/laxanorizo-me-kinoa/
      Φιλάκια πολλά!!!!