The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Γλυκά Μπισκότα - μπάρες Νηστίσιμα Γλυκά Πρωινό

Cookies με βρώμη, μέλι και ταχίνι

Print Friendly
Cookies με βρώμη, μέλι και ταχίνι - Oat cookies with honey and sesame paste
Cookies με βρώμη, μέλι και ταχίνι – Oat cookies with honey and sesame paste
Καλημέρα και καλή Σαρακοστή. Σήμερα ξύπνησα πρωί πρωί σαν τον φούρναρη για να ψήσω λαγάνα. Βλέπετε ο αντρούλης μου έχει υπηρεσία και θα είχα τύψεις αν δεν έπαιρνε μαζί του λαγάνα από τα χεράκια μου. Χθες το βράδυ την ζύμωσα, έβαλα τη ζύμη στο ψυγείο και το πρωί την έψησα, έγινε υπέροχη!!!!!! Η συνταγή που εκτέλεσα είναι της Βίκυς (TasteFULL), δοκιμάστε την!!!!
Το Σάββατο το απόγευμα έφτιαξα cookies με βρώμη, μέλι και ταχίνι (η συνταγή υπάρχει στο Olive Μαρτίου 2011), εύκολα, γρήγορα, υγιεινά, γεμάτα ενέργεια αλλά πολύ τραγανά, για γερά δόντια. Εμένα βέβαια μου άρεσουν τα τραγανά, οπότε και την επόμενη φορά έτσι θα τα φτιάξω, αλλά μάλλον χρειάζονται λίγο λιγότερο ψήσιμο.Ακόμα δεν είχα δαμάσκηνα και πρόσθεσα και φουντούκι (1/3 φλυτζανιού) Στην εκτέλεση της συνταγής χρησιμοποίησα (εγκαινίασα) τους δοσομετρητές που μου έκανε δώρο η Ξανθή από το ταξίδι της στο Λονδίνο.
Cookies με βρώμη, μέλι και ταχίνι - Oat cookies with honey and sesame paste
Cookies με βρώμη, μέλι και ταχίνι – Oat cookies with honey and sesame paste

Υλικά:
1,5 φλυτζάνι νιφάδες βρώμης
0,5 φλυτζάνι ταχίνι
0,5 φλυτζάνι μέλι
0,5 φλυτζάνι σταφίδες μαύρες
1/3 φλυτζανιού αμύγδαλα κοπανισμένα
1/3 φλυτζανιού καρύδια κοπανισμένα
2 κσ σουσάμι
5 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
0,5 κγ κανέλα
1 κσ κακάο
Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Στρώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε κουταλιές από το μίγμα και τις ρίχνετε πάνω στην λαδόκολλα, σε μικρή απόσταση την μία από την άλλη. Ψήνετε τα cookies στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά ακριβώς. Τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πριν τα ξεκολλήσετε από τη λαδόκολλα.

16 Comment

  1. Τώρα αν σου πω ότι έχω όλα τα υλικά, συν κάτι ακόμα, τι θα πεις;
    Θα τα δοκιμάσω προσθέτοντας λίγη φαρίνα ή αλευρι με Baking Powder. Πιστεύω ότι θα φουσκώσουν και θα είναι μαλακά μέσα.
    Ωραία πρόταση και νηστίσιμη!
    Καλή Σαρακοστή!!

  2. Έχω πολλή ώρα που τα έκανα.
    Η ζύμη ήταν πολύ σφιχτή και έριξα ένα ποτηράκι λικέρ που είχα βάλει για να δοκιμάσω το καινούργιο.
    Πάλι δεν πέτυχα την ποσότητα και άπλωσαν. Επειδή όμως ξέρω το πρόβλημα μου, τα έβαλα αραιά στο ταψί και δεν κόλλησαν. Έγιναν λεπτά και πλατειά.
    Έγιναν όμως μαλακά, γιατί τα έψησα 8′ στον προθερμασμένο στους 190 οC, αλλά αντιστάσεις + αέρα.
    Αυτό αντιστοιχεί σε 210 βαθμούς μόνο αντιστάσεις.
    Θα τα αναρτήσω αύριο, μάλλον το απόγευμα!
    Καλό βράδυ!

  3. Φτιάξαμε τα cookies σήμερα με τα παιδιά (πολύ εύκολη συνταγή έτσι κι αλλιώς). Δεν αλλάξαμε τίποτα απολύτως. Έγιναν τέλεια (και είναι πραγματική βόμβα ενέργειας – ιδανικά για τη νηστεία). Το μόνο που έχω να παρατηρήσω είναι ότι το μίγμα ήταν σφιχτό, δεν ήταν για «κουταλιές», τα πλάσαμε με το χέρι (σαν κεφτεδάκια που μετά τα πατάγαμε για να γίνουν πλακουτσωτά). Τα ευχαριστηθήκαμε πολύ και ευχαριστούμε για τη συνταγή!