The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Μπισκότα μήλου χωρίς ζάχαρη
Μικρά γλυκά Μπισκότα - μπάρες Νηστίσιμα Γλυκά Πρωινό

Μπισκότα μήλου χωρίς ζάχαρη

Print Friendly

For the recipe in English click here

Καλημέρα, αγαπημένοι μας αναγνώστες κ καλή εβδομάδα! Τώρα που επιτέλους η Χαρούλα ξεκίνησε το νηπιαγωγείο πρέπει να της έχω μαζί πρόγευμα, γεύμα δεν χρειάζεται καθώς ήρθε μόνο μια νηπιαγωγός και σχολάει στις 12:15, μην είμαστε και πλεονέκτες!!!! Άκου εκεί, θέλεις ολοήμερο…Το τι θα το κάνεις το παιδί τις υπόλοιπες ώρες, πρόβλημά σου! Μην σας χαλάω τη διάθεση με αυτά που ήδη ξέρετε, αφού όλοι έχετε παιδάκια είτε στο σπίτι σας είτε στο στενό φιλικό ή οικογενειακό σας περιβάλλον…Αυτά τα μπισκοτάκια θυμίζουν μηλόπιτα! Μπορείτε να προσθέσετε λίγα καρύδια ή και σταφίδα. Μην το παρακάνετε όμως με την σταφίδα, είναι αρκετά γλυκά από τους χουρμάδες!
Αν τα φτιάξετε και εσείς για τα παιδάκια σας, καλύτερα να αποφύγετε την επικάλυψη της καστανής ζάχαρης, εξάλλου μόνο για ομορφιά είναι! Βάλτε τα μέσα στην κουζίνα, να λερωθούν με τα αλεύρια, να το ευχαριστηθούν! Έτσι, τα μπισκότα θα είναι πιο νόστιμα, γιατί θα έχουν πιο πολλή αγάπη! Τέλος σας υπενθυμίζω ότι αύριο το βράδυ λήγει το θρεπτικό μας Giveaway! Πατήστε εδώ για τις λεπτομέρειες!  Σας φιλώ!

Μπισκότα μήλου χωρίς ζάχαρη
Μπισκότα μήλου χωρίς ζάχαρη

Υλικά (περίπου 13-15 μπισκότα μήλου):
1/2 φλ. νιφάδες βρώμης
1/2 φλ. πουρές μήλου (applesauce)
100 γρ χουρμάδες αποξηραμένοι
1 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 μέτριο μήλο, τριμμένο
2 κ.σ. νερό
1 κγ κανέλα
1/2 κγ τζίντζερ
καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Μπισκότα μήλου χωρίς ζάχαρη
Μπισκότα μήλου χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση:
Βάζω τους χουρμάδες σε ένα μπολ με νερό για 15-30 λεπτά. Στην συνέχεια τους πολτοποιώ στο μπλέντερ μαζί με 2 κσ νερό (από αυτό στο οποίο τους είχα βάλει να μουλιάσουν.) Προσθέτω στον πουρέ μήλου, το τριμμένο μήλο και τους πολτοποιημένους χουρμάδες. Σε ένα σκεύος ανακατεύω τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι την κανέλα και το τζίντζερ και στην συνέχεια ενώνω τα δυο μείγματα ζυμώνοντάς τα. Πλάθω τα μπισκότα και προαιρετικά τα πασπαλίζω με καστανή ζάχαρη. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Μπορείτε να τα φτιάξετε και σαν μεγάλα ψωμάκια, σαν τα σταφιδόψωμα που πουλάνε στους φούρνους, αυτά θα είναι μηλόψωμα! Καλοφάγωτα!

16 Comment

  1. Καλημέρα
    Σκεφτομουν χτες να σου ζητησω να μας προτεινεις καποιες συνταγες για σνακ για το σχολειο.
    Νατο λοιπόν το πρωτό.
    Ελπιζω να υπάρχει και συνέχεια.
    Ευχαριστώ.

    1. Αγαπητή μας Palyba, μας έδωσες ωραία ιδέα! Ήδη υπάρχουν κάποιες συνταγούλες μέσα στο μπλογκάκι μας κατάλληλες για σνακ στο σχολείο, θα φτιάξουμε βεβαίως κ νέες!
      Θα φροντίσουμε να αναρτήσουμε μια συλλογή τέτοιων συνταγών σύντομα!
      Φιλάκια πολλά!

      1. Τέλεια ιδέα να κάνετε συλλογή με σνακς για το σχολείο! Να ρωτήσω : Με τί μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις νιφάδες βρώμης (για λόγους δυσανεξίας ρωτάω)? Η συνταγή φαίνεται φανταστική.

  2. Πολυ ωραία ιδέα και για το σχολείο και για το γραφείο 😉 Ερώτηση: τον πουρέ μήλου τον παίρνουμε έτοιμο ή τον φτιάχνουμε μόνοι μας; Κι αν ναι, πώς; Απλά πολτοποιούμε τα μήλα;

    1. Καλημέρα, γλυκιά μας Βέρα! Τον πουρέ μήλου τον βρίσκεις στα σούπερ μάρκετ (στο τμήμα ζαχαροπλαστικής). Μπορείς να φτιάξεις κ μόνη σου, αν κόψεις σε κομματάκια μήλα, τα βράζεις κ τα πολτοποιείς. Δεν το έχουμε δοκιμάσει ακόμα, αλλά πρέπει να το φτιάξουμε κι αυτό. Φιλάκια πολλά!

      1. @Γεωργία μας γλυκιά, μάλλον θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις νιφάδες κινόα (πουλάνε στα βιολογικά καταστήματα). Δεν το έχουμε δοκιμάσει, αλλά εικάζουμε ότι θα ταιριάζει. Σύντομα θα ανεβάσουμε στη συλλογή, οπότε μείνε συντονισμένη!
        Φιλάκια πολλά!

  3. ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!
    ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!!!!
    Οι χουρμάδες, η κανέλα, το μήλο… για μένα είναι κορυφαία υλικά που μπορούν να δώσουν ένα επίσης εξαιρετικό αποτέλεσμα σε όλα τα γλυκά. Και το ότι δεν έχουν ζάχαρη είναι επίσης φανταστικό. Ο χουρμάς είναι εξαιρετική γλυκαντική ουσία.

    Σας εύχομαι επίσης καλή επιτυχία στο διαγωνισμό!!!!
    Φιλιά πολλά!!!

  4. Τώρα που κρυώνει κιόλας ο καιρός, τα μπισκοτάκια γίνονται το τέλειο σνακ για σχολείο, γραφείο, τσάι και όλα τα λοιπά! Νόστιμα υλικά, τέλειο αποτέλεσμα!!
    Σας φιλώ!

  5. Μόλις τα έβγαλα από τον φούρνο. Είναι απίθανα! Να σημειώσω όμως ότι εμένα η ζύμη μου κολλούσε πολύ παρόλου που έριξα άλλο μισό φλυτζάνι βρώμη. Όχι ότι αυτό με προβλημάτισε βέβαια, τα έκανα σαν μπαλάκια του τένις και τα έριξα ακανόνιστα πάνω στο ταψί και έχουν βγει χάρμα.
    Επ’ ευκαιρίας και του πρώτου μηνύματος που γράφω στο blog σας, θέλω να σας ευχαριστήσω για την εξαιρετική δουλειά σας και να σας πω ότι έχω «καεί» από τότε που σας ανακάλυψα γιατί θέλω να τα μαγειρέψω ΟΛΑ :)

    1. Αχ Λενάκι, εμείς σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια!!! Αυτά τα μπισκότα τα είχαμε κυριολεκτικά εξαφανίσει!!! Να είσαι καλά, πολλά φιλιά.

    1. Τι όμορφο σχόλιο! Να είσαι καλά, γλυκό Κατερινάκι! Μπορείς λογικα να βάλεις αλεύρι ολικης που φουσκώνρι μόνο του. Δεν μπορώ να σου πω άλλο υλικό γιατί θα έπρεπε να αλλάξει όλη συνταγή μετά!
      Φιλάκια πολλά!