The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Σαλάτες

Σαλάτα αρωματισμένη με βασιλικό και σκόρδο – Basil and garlic scented salad

Print Friendly
DSCN0868-1

 

Αυτό το κακό με τους σεισμούς δεν πρόκειται ποτέ μου να το συνηθίσω. Εδώ και 2 μήνες περίπου κουνιόμαστε συνέχεια, δεν γίνονται πολύ μεγάλοι σεισμοί αλλά είναι επιφανειακοί και οι περισσότεροι έχουν επίκεντρο την Πάτρα ή περίχωρά της, οπότε τους καταλαβαίνουμε πολύ καλά!!! Τον τελευταίο καιρό πιο συχνά μπαίνω στο earthquakenet παρά στο μπλογκάκι μου!!!  Και δεν μου φτάνουν οι σεισμοί στην Πάτρα, έχουν αρχίσει και στην Καλαμάτα, τώρα που λέγαμε να πάμε εκδρομούλα στην Μεσσηνιακή Μάνη, μάλλον πρέπει να βρω άλλο προορισμό. Καμιά πρόταση για μικρή απόδραση από την Πάτρα σε λιγότερο σεισμογενή περιοχή;;;;

Ας φάμε μια σαλατούλα σήμερα

Υλικά

Πράσινη σαλάτα
500γρ μανιτάρια λευκά φρέσκα
2 φέτες μανούρι
15 ντοματίνια
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1 χούφτα βασιλικό
ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση

Μια ώρα πριν φάω την σαλάτα, κόβω τα ντοματίνια στην μέση ή στα τέσσερα , ανάλογα με το μέγεθος τους, τα βάζω σε ένα βαθύ μπωλ, ψιλοκόβω και ρίχνω μέσα το σκόρδο και τον βασιλικό,αλατίζω. Βάζω ελαιόλαδο τόσο όσο να καλύπτονται τα ντοματίνια.
Με μια βρεγμένη πετσέτα καθαρίζω τα μανιτάρια και τα κόβω κάθετα (στα 3). Λαδώνω λίγο την τοστιέρα (ή γκριλιέρα) μου και τα ψήνω για 4-6 λεπτά. Ψήνω και το μανούρι στην τοστιέρα ή γκριλιέρα. Κόβω την πρασινάδα μου (λόλα, γαλλική, μαρούλι…).Ανακατεύω την πρασινάδα, τα μανιτάρια, το τυράκι,τις αντζούγιες και προσθέτω το μείγμα με τα ντοματίνια.
Αν το ελαιόλαδο, που σκεπάζει τα ντοματίνια, είναι πολύ, μπορείτε να το φυλάξετε σε ένα βαζάκι και να το χρησιμοποιήσετε σε άλλη σαλάτα ή σε σάλτσα για μακαρόνια.

Although earthquakes happen so often lately I will never get used to them! The last few months we feel them all the time, they are not very intense but we do feel them since they are superficial and their epicenter is Patras or nearby! I visit earthquakenet more often than my blog!  The bad thing is that Kalamata is suffering from earthquakes too lately and we were planning to visit messinian Mani! I guess we should opt for another destination. Any suggestion for a little break in a less seismogenic zone?
Let’s have a salad today!
Ingredients:
Green salad

500gr. Fresh white mushrooms

2 slices manouri cheese

15 cherry tomatoes

1 big garlic clove, finely chopped

1 handful of basil, finely chopped

Olive oilsalt

Directions:

An hour before serving the salad cut cherry tomatoes in two or in four, depending on their size, place them in a deep bowl, add garlic, basil and season with salt. Cover cherry tomatoes with olive oil.With a slightly damp towel clean mushrooms and cut them vertically in 3. Grease the griller and grill them for 4-6 minutes. Grill manouri cheese too. Clean and cut the green salad (iceberg, lettuce, arugula). In a large salad bowl mix all ingredients and finally add the marinated cherry tomatoes.

If there is some olive oil left, keep it in a jar and use it in another salad or as a sauce for a pasta dish!

24 Comment

  1. Μανουσίνα μου καλησπέρα… τί να σου πω κι εγώ με τους σεισμούς έχω το ίδιο πρόβλημα. Ελπίζω να πάνε όλα καλά με τους δικούς σας σεισμούς εκεί κάτω!!! Όσο για τη σαλάτα σου …καταπληκτική, αρωματική, υπέροχη!!!!! Πολλά φιλιά!!!

  2. Μανουσίνα καλημέρα και καλή εβδομάδα:-) Πολύ όμορφη η σαλάτα σου και απ’ότι βλέπω από τα υλικά πρέπει να είναι και πολύ νόστιμη. Ευχαριστούμε! Κουράγιο με τους σεισμούς… εύχομαι να παραμείνουν μικροί και να είναι περαστικοί…

  3. εγώ πάλι κοιμάμαι, ξυπνάω και νομίζω συνέχεια ότι κουνιέμαι……. κούνια μπέλα!!!!!!!!!!

    κατά τα άλλα θα φτιάξω την σαλατούλα και με ένα ποτηράκι κρασί θα είναι τέλεια!!!!!!!

    φιλιά αντισεισμικά!!!!!!!!!!

  4. Απ ότι ξέρεις manousina μου έχω κι εγώ από πέρυσι ιδιαίτερες ευαισθησίες για το φαινόμενο αυτό στην πόλη σας. Μαθαίνω τα νέα, άμεσα :)
    Τι να πω υπομονή….
    Η σαλατούλα σου υπέροχη με φοβερά υλικά!!!!!!!
    Πολλά φιλιά
    καλημέρα