The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Ορεκτικά - συνοδευτικά Σαλάτες

Παντζαροσαλάτα-Greek beetroot and yogurt salad

Print Friendly
Αυτή συνταγή είχε «ανέβει» την 10 Νοε 2010 μόνο στα Ελληνικά στο παλιό μας σπιτάκι (http://www.nostimia.blogspot.gr/), ήρθε η ώρα της λοιπόν να την μοιραστούμε με τους «αγγλόφωνους» φίλους μας … Έχω κάνει τις εξής αλλαγές: έχω αφαιρέσει την μαγιονέζα και έχω προσθέσει τριμμένο μήλο.



ΠαντζαροσαλάταΥλικά:


500 γραμμάρια παντζάρια (περίπου 4 κεφάλια)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο ή περασμένο στην πρέσα
350 γραμμάρια γιαούρτι 2%
μισό μήλο τριμμένο
2 καπάκια ξύδι
1 1/2 χούφτα καρύδια ψιλοκομμένα
αλάτι

Εκτέλεση:


Βράζουμε τα παντζάρια, όταν κρυώσουν τα περνάω στον τρίφτη στο χοντρό. Προσθέτω το σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο ή καλύτερα περασμένο στην πρέσα. Βάζω το γιαούρτι, το τριμμένο μήλο, το ξύδι, αλατίζω και ανακατεύω.  Τέλος βάζω και το καρυδάκι ψιλοκομμένο, ανακατεύω και έτοιμη η παντζαροσαλάτα μας για να μπει στο ψυγείο και να φαγωθεί.

Παντζαροσαλάτα

This is an old recipe posted back in November only in greek. It is time we shared this simple yet tasteful traditional recipe with our friends from all over the world. The changes I have made to the old one is that I did not use mayo and that I added apple. What a yummy salad! It is like a spread. Have it on homemade bread and you will love it!
Take care, my good friends!

Παντζαροσαλάτα

Ingredients:

500 gr. beets, cooked
2 garlic cloves, minced
350 gr. yogurt  2%
1/2 apple, grated

1 1/2 handful of finely chopped walnuts
vinegar
salt

Directions:

Grates beets. In a bowl place beets, garlic, yogurt, apple, vinegar and season with salt. Finally fold in walnuts. Stir until well combined.  Allow to cool a little bit in the fridge and serve.Enjoy!
!

7 Comment

  1. Η πατζαροσαλάτα είναι εκπληκτική ! Το χρώμα της, η γεύση της… και μου άρεσε που την παρουσιάσετε σε ποτήρι! Να περάσετε όμορφα και να ξεκουραστείτε!!