The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

Πένες ολικής με λαχανικά- Whole wheat penne with vegetables

Print Friendly
P3221165

Τα ζυμαρικά τα λατρεύω! Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτά! Ως εκ τούτου μακαρίζω τους Ιταλούς για τη σπουδαία αυτή γαστρονομική εφεύρεση! Είναι μύθος φυσικά ότι τα ζυμαρικά παχαίνουν! Αυτό που μας παχαίνει είναι η σάλτσα που τα συνοδεύει! Αν βάλετε κρέμα γάλακτος, βούτυρο, τυριά και μπέικον, τότε ναι θα παχύνετε από αυτή την πανδαισία λιπαρών! Αν όμως φτιάξετε μια συνταγούλα σαν τη σημερινή, ελαφριά και υγιεινή, δεν θα βάλετε τα κλάματα όταν ανεβείτε στη ζυγαριά σας! Ας μαγειρέψουμε λοιπόν πένες ολικής αλέσεως με λαχανικά! Καλή σας όρεξη!

Υλικά:

500γρ. πένες ολικής
2 κολοκύθια, σε φέτες
300γρ. μανιτάρια, σε φέτες
5 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

φύλλα φασκόμηλου

μπούκοβο (προαιρετικά)

αλάτι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
 
Βράζω τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω λίγο ελαιόλαδο και σοτάρω τα μανιτάρια, τα κολοκύθια και το κρεμμύδι ώσπου να μαλακώσουν. Μετά προσθέτω το φασκόμηλο και τα κομματάκια λιαστής ντομάτας. Αλατίζω και βάζω λίγο μπούκοβο. όταν οι πένες είναι έτοιμες, δεν τις στραγγίζω. Τις βγάζω από την κατσαρόλα και τις βάζω στο τηγάνι απευθείας. Χρειαζόμαστε την υγρασία τους για να μην γίνουν στεγνές. Ανακατεύω καλά για να αναμειχθούν τα υλικά. Καλή όρεξη!
 

I adore pasta! I can’t imagine a pasta-less nutrition! I really thank Italians for this great culinary invention! It’s not true that pasta is fattening. The sauce we accompany pasta dishes is to blame! If you use cooking cream, butter, cheese or bacon, then you will certainly have prepared a dish full of calories. On the contrary if you make today’s simple and healthy recipe, you won’t be disappointed when you get on your scales!Let’s cook whole wheat penne with vegetables! Buon appetito!

 
Ingredients:


500gr. whole wheat penne
2 zucchini, sliced
300gr. mushrooms, sliced
5 sun-dried tomatoes, sliced
1 big red onion, finely chopped
boukovo (optional)
sage leaves
olive oil
salt
Directions:
Cook penne according to package instructions. In a big frying pan pour a little olive oil and saute zucchini, mushrooms, onion for a few minutes until soft. Add sun dried tomatoes and sage leaves. Season with salt and boukovo. When penne are done, don’t drain them. Get them out of the pot and put them directly in the frying pan. Mix well until all ingredients are well combined. Buon appetito!

27 Comment

  1. Καλημέρα πολύ ωραίες οι πένες και ελαφρύ φαγητό αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το φασκόμηλο δεν το έχω βάλει ποτέ σε φαγητό,σίγουρα θα δίνει ωραίο άρωμα καλό Σ/Κ Ροδάνθη.

  2. Την αγάπη σου για τα ζυμαρικά την έχουμεκαταλάβει χα χα χαα!
    ΄Γι αυτό και οι μακαρονο-συνταγές σου είναι η μια πιο νόστιμη από την άλλη!
    Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!