Ο αρχικός μου σκοπός ήταν να φτιάξω μπάρες δημητριακών. Όταν όμως ξεχνιέσαι και δεν ελέγχεις τον φούρνο σου, την ώρα που ψήνεις κάτι, μπορείς να μεταμορφωθείς σε μάγος και να φτιάξεις τελικά …γκρανόλα. Μου ξεροψήθηκε το μείγμα, οπότε δεν μπορούσα να το κόψω σε μπάρες. Όμως, το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι! Απλά θρυμμάτισα το μείγμα και έφτιαξα ωραιότατη, σούπερ τραγανιστή γκρανόλα, ιδανική με γάλα ή γιαούρτι. Τρώγεται και σκέτη σαν σνακ, ό,τι πρέπει για κρίση υπογλυκαιμίας! Θα την λατρέψετε μικροί και μεγάλοι!
Να είστε καλά! Σας φιλώ γλυκά!
Προσαρμογή συνταγής από εδώ
Υλικά:
1 φλ. βρώμη
1/2 φλ.αμύγδαλα, χοντροκομμένα
1/4 φλ.σταφίδες
3 ξερά σύκα, ψιλοκομμένα
2 κ.σ.κολοκυθόσπορος
2 κ.σ.ηλιόσπορος
1/3 φλιτζ. μέλι
2 κ.σ.καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο
2 βανίλιες
1/2 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση:
Βάζω σε λαδόκολλα τη βρώμη και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 6 λεπτά να ροδίσει. Μετά τις βάζω σε ένα μπωλ και ρίχνω μέσα τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, τα σύκα, τους σπόρους και την κανέλα. Ανακατεύω. Σε ένα τηγάνι βράζω για 30 δευτερόλεπτα το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και τη βανίλια. Χύνω αυτό το μείγμα στο μείγμα της βρώμης και ανακατεύω καλά. Αδειάζω σε ένα ταψάκι λαδωμένο ή σε λαδόκολλα και ψήνω για περίπου 20 λεπτά. Βγάζω από τον φούρνο, αφήνω να κρυώσει και κόβω σε μπάρες. Αν σας ξεροψηθεί η γκρανόλα, όπως την έπαθα εγώ, μην σκάτε! Απλά θρυμματίστε την με τα χέρια σας και αποθηκεύστε την σε γυάλινο βαζάκι. Χειροποίητη τραγανιστή γκρανόλα αντί για μπάρες…Μικρό το κακό!
Today I am posting a healthy and delicious recipe: crunchy granola packed with nutrients! My initial intention though was to make myself some granola bars…I forgot to check out the oven while baking and the mixture was kind of overbaked, so I could not cut it in nice pieces. Never mind! The solution was simple! I just crumbled them and transformed them in granola! I love its wonderful taste and cruncy texture!
Many kisses to all of you! Take care!
Recipe adapted from here
Ingredients:
1 cup quaker oats
1/2 cup almonds
1/4 raisins
3 dried figs
2 Tbsp sunflower seeds
2 Tbsp pumpkin seeds
1/3 cup honey
2 Tbsp brown sugar
2 Tbsp butter
1/2 tsp vanilla powder
1/2 tsp cinnamon
Homemade granola is the best and this looks so tasty! Have a great day!
I like them very much! I want to try your recipe.. The one that I have is a disaster 😀 They came like a stick brick 😀 A big kiss and a hug! 😀
Da provare, mi incuriosiscono, complimenti
pastaenonsolo.blogspot.it
My husband would love this one!
Ciao
Alessandra
PS
Sorry if I am not writing much, I am traveling in Japan and have little time and internet…
Πολύ ωραία ιδέα για μικροατυχήματα που συμβαίνουν συχνά στην κουζίνα!!! Νοστιμότατη η γκρανόλα σου!
Καλή εβδομάδα!
Χτες έφτιαξα μπάρες! Αν το ήξερα, θα είχα φροντίσει να πάθω ανάλογο “ατύχημα”! Την επόμενη φορά…
I’m huge fan of granola. Yours looks very good!
Fantastico, ho sempre adorato questi cereali 🙂
A presto!