Καλή χρονιά, φίλοι μας, με υγεία και αγάπη!Σας ευχόμαστε ολόψυχα ο καινούργιος χρόνος να σας φέρει ό,τι επιθυμείτε και ό,τι δεν σας έδωσε το 2012! Μακάρι να βιώνετε πάντα γαλήνη και πληρότητα!
Αυτή η χρονιά θα ανοίξει με μια πολύ γλυκιά ανάρτηση, γεμάτη αγάπη και ευτυχία (και πολύ κούραση, αλλά χαλάλι τους….)
Στις 30 Δεκεμβρίου παντρεύτηκαν δύο αγαπημένοι φίλοι μας. Δυο υπέροχοι άνθρωποι αποφάσισαν να ενώσουν τις ζωές τους και μας πλημμύρισαν με αγάπη και συγκίνηση…..
Με την νυφούλα σκεφτήκαμε να κεράσουμε στην εκκλησία cake pops, ευτυχώς ο γαμπρός δεν μας χάλασε το χατίρι. Δύσκολα δεν είναι, μπελαλίδικα είναι με διάφορα στάδια, παγώματα, λίγο ζόρικα όταν θες να κάνεις 300 κομμάτια και να είναι φρέσκα στην κουζίνα ενός σπιτιού…. άδειασε το ψυγείο μου για πάρτη τους.
Στον γάμο λοιπόν μοιράσαμε cake pops τον γαμπρό και την νύφη, όσα κατάφεραν να επιζήσουν από τον τυφώνα Χαρουλίτα.
Υλικά: (για 100 κομμάτια)
για το κέικ
500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλ ζάχαρη
240ml γάλα
7,5γρ βανίλια
λίγο κονιάκ-μπράντυ
για την γκανάζ
500γρ σοκολάτα 55%
500ml κρέμα γάλακτος
για την επικάλυψη
1,5 κιλό λευκή κουβερτούρα + 5-6 κσ ηλιέλαιο
1 κιλό σοκολάτα 55% +5-6 κσ ηλιέλαιο
περλίτσες
στικάκια για γλυφιτζούρι 15 εκ ή ξυλάκι για σουβλάκια
240ml γάλα
7,5γρ βανίλια
λίγο κονιάκ-μπράντυ
για την γκανάζ
500γρ σοκολάτα 55%
500ml κρέμα γάλακτος
για την επικάλυψη
1,5 κιλό λευκή κουβερτούρα + 5-6 κσ ηλιέλαιο
1 κιλό σοκολάτα 55% +5-6 κσ ηλιέλαιο
περλίτσες
στικάκια για γλυφιτζούρι 15 εκ ή ξυλάκι για σουβλάκια
Εκτέλεση:
Κέικ
Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει, προσθέτω σταδιακά τα αυγά, το γάλα, τις βανίλιες, το αλκοόλ και το αλεύρι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά. Τσεκάρετε με μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι, τρυπάτε το κέικ και πρέπει να μην βγάζει υγρασία.
Αφήνω το κέικ να κρυώσει και μετά το κάνω ψίχουλα.
Γκανάζ
Ρίχνω την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να αρχίσει να βράζει, και στην συνέχεια την ρίχνω πάνω στην κομματιασμένη κουβερτούρα. Ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να το βλέπετε και να το λιμπίζεστε.
Ρίχνω την γκανάζ στο ψιχουλιασμένο κέικ και ανακατεύω καλά, πολύ καλά για να πάει παντού.
Κλείνω το μπωλ με μια μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για να σφίξει για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Ρίχνω την γκανάζ στο ψιχουλιασμένο κέικ και ανακατεύω καλά, πολύ καλά για να πάει παντού.
Κλείνω το μπωλ με μια μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για να σφίξει για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Αφού έχει δέσει το μείγμα φτιάχνουμε μπαλάκια, σε ότι μέγεθος θέλετε, τα δικά μου ήταν 11-13γρ το καθένα. Τα ξαναβάζουμε λίγο στο ψυγείο (15 λεπτά).
Λιώνω λίγη κουβερτούρα (75γρ περίπου), θα την χρησιμοποιήσουμε ως συνδετικό υλικό. Βουτάμε την άκρη από το στικάκι στην λιωμένη σοκολάτα και τρυπάμε στο κέντρο της μπαλίτσας μας μέχρι να φτάσει στο κέντρο της, τα βάζουμε πάλι στο ψυγείο για να παγώσει η σύνδεση.
Λιώνω την λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτω το ηλιέλαιο, ανακατεύω καλά. Βουτάω τα μπαλάκια στην σοκολάτα, όπως στην φωτογραφία και τα βάζω να κάτσουν πάνω σε λαδόκολλα. ΔΕΝ τα πειράζω μέχρι να κρυώσουν καλά.
Η νύφη
Αυτά που προορίζονται για θηλυκά, τα κρατάμε πάνω από την λευκή λιωμένη σοκολάτα και με ένα πηρουνάκι που κουνάμε γρήγορα φτιάχνουμε ακανόνιστες γραμμές, στην συνέχεια οπλιζόμαστε με υπομονή και ένα τσιμπιδάκι, πιάνουμε μια μια περλίτσα την ακουμπάμε πάνω στην λιωμένη σοκολάτα και μετά την τοποθετούμε στον λαιμό της νυφούλας.
Ο γαμπρός
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το ηλιέλαιο, αν σας είναι πολύ σφιχτή και σκούρα προσθέστε λίγη λευκή σοκολάτα.
Δείτε το βιντεάκι και δεν θα έχετε απορίες για το κουστούμι.
Τα κουμπάκια κάντε τα με μια οδοντογλυφίδα, την οποία θα βουτήξετε στην μαύρη κουβερτούρα, για το παπιγιόν είτε με πινελάκι είτε με οδοντογλυφίδα.
Αφού έχουν κρυώσει βάλτε τα μέσα σε διάφανα σακουλάκια και κλείστε τα με κορδελίτσες.
Καλό θα ήταν να μην υπάρχουν παιδιά κατά την διάρκεια της παραπάνω διαδικασίας, κινδυνεύουν τα cake pops από αφανισμό και τα παιδιά σας από ζάχαρο.
Our dear friends we wish you a wonderful new year! May this new year be full of joy and happiness!
The first post of 2013 is really sweet :Wedding cake pops made for a good friend that got married on December. In Greece after the wedding ceremony there is a tradition to give the guests a sweet treat. I decided to make 300 (!) cake pops for her! It was really exhausting but the guests enjoyed them a lot, so it was worth it! The hardest part was to keep my daughter away from them since she went crazy for them!
Ingredients: (yields 100)
for the cake
500gr. self rising flour
4 eggs
250gr. butter at room temperature
1 1/2 cup sugar
240ml milk
240ml milk
7,5gr. vanilla powder
cognac or brandy
for the ganache
500gr. chocolate 55%
500ml whipped cream
for the frosting
1,5 kg white couverture + 5-6 Tbsp sunflower oil
1 kg dark chocolate 55% +5-6 Tbsp sunflower oil
edible pearls
lollipop sticks (15cm)
Directions:
Cake
In a mixer beat butter with sugar until fluffy. Add gradually eggs, milk,vanilla powder, alcohol, and flour. Empty mixture in a greased cake pan and bake in preheated oven at180 C for 45-50minutes. Remove from heat when a knife inserted in the cake comes out clean.
When completely cool crumble the cake with your fingers
Ganache
In a saucepan bring whipped cream to a boil and then empty it on the chopped couverture. Stir well with a spatula until well combined.
Empty ganache on the cake crumbs. Mix well.
Cover the bowl with plastic wrap and refridgerate for at least 30 minutes until firm.
Empty ganache on the cake crumbs. Mix well.
Cover the bowl with plastic wrap and refridgerate for at least 30 minutes until firm.
When firm, take a bit of the cake mixture (11-13gr.)and roll it into a smooth ball. Put them back in the fridge for 15 minutes.
Melt about 75gr couverture. Dip the end of each stick into the melted chocolate and stick it in the centre of each ball. Put them back in the fridge.
Melt white couverture in a double boiler. Add sunflower oil and stir well. Dip balls in the chocolate and place them on a sheet to harden. Allow to cool.
The bride
Hold each cake pop over the white melted chocolate and with a fast moving fork make lines. Then with an eyebrow tweezer take a pearl, dip it in melted chocolate and place it one by one round the bride’s neck.
The groom
Melt couverture in a double boiler and add sunflower oil. If it very thick and dark, add some white chocolate.
The following video shows how to make the suit.
https://www.youtube.com/watch?v=32Qse5HB_y4
Make buttons with a toothpick dipped in couverture. For the bow tie you could also use a small brush too.
When cool, put them in plastic bags and tie them with ribbons.
You ‘d better keep children away during this process! It is likely that cake pops will “disappear” in no time!
(Visited 832 times, 1 visits today)
Να σου ευχηθώ κι’ εγώ με την σειρά μου Καλή και Ευτυχισμένη Χρονιά Μανουσίνα μου.
Σιδεροκέφαλοι οι νεόνυμφοι!!!
Και πολλά-πολλά εύγε για τούτα τα κεράσματα! Τι να σας πω, χαράς το κουράγιο σας και την υπομονή σας.
Πάντα άξιες και χρυσοχέρες :-))
Nα σας ζήσουν! Να είναι πάντα ευτυχισμένοι! Τί τέλεια γλυκάκια! Μπράβο στο θάρρος και των δύο σας γιατί εγώ θα αγχωνόμουν τόσο που στο τέλος δεν θα τρωγόντουσαν!
Είναι φοβερή ιδέα!
Να ειναι στεριωμένοι και πάντα αγαπημένοι,τέλεια τα γλακάκια ,μπράβο σας ,πολύ εντυπωσιακά,καλό βράδυ.
Hi … Thanks for sharing it with us 🙂 Kisses, Carolina
Έχω εντυπωσιαστεί!!! Πραγματικά είναι καταπληκτικά!
Υπέροχη ιδέα και ακόμα πιο υπέροχη η εκτέλεση!
Μπράβο και πάλι μπράβο σας!
Να ζήσει και το ζευγάρι με υγεία και αγάπη!
Πω πωωωω, χαρά στην υπομονή σου!
Εγιναν όμως πανέμορφα!
Να ζήσουν αγαπημένοι και στεριωμένοι οι νεόνυμφοι!
Φιλιά!
Καλή χρονιά με υγεία Δήμητρα, να χαίρεσαι την οικογένειά σου.
Να σας ζήσει το ζευγάρι
Τα κεράσματα απίστευτα ωραία. Τα φτιάξατε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΆ. Δεν έχω λόγια. Πολύ ωραία δουλειά.
Μπράβο σας.
Φιλιά
Wow, you have made a great job, 300!!! Happy New Year!
Καλημέρα Μανουσίνα,Καλή Χρονιά σε σένα και τη Λένια!! Τι απίθανα τα γλυκάκια που φτιάξατε για τους νεόνυμφους!!Γεια στα χεράκια σας!! Φιλάκια!
καλη γλυκια χρονια!δεν πιστευω οτι εκανες τοσηηηη δουλεια!πραγματικα συγχαρητηρια!απιθανη ιδεα και εξαιρετικο αποτελεσμα!παντα τετοια!!!
These are so cute!!
Well done.
Have a nice weekend
happy new year to you, lenia! how great to have as a wedding treat for the guests, they are very pretty!
Γειά σου Μανουσίνα και καλή χρονιά με αρκετές νοστιμιές, με πολλές χαρούμενες στιγμές και με ό,τι άλλο εσύ επιθυμείς!
Με αυτές τις σοκολατένιες λαχταριστές μπαλίτσες σπιτικού & αγαπημένου κέικ που ετοίμασες, μέχρι κι εγώ παντρεύομαι! :p
Love your cake pops! Happy New YEar to you!
These are SO gorgeous! what a lovely idea 🙂
Mary x
Πολύ ωραία ιδέα και εξαιρετική εκτέλεση! Κάθε μπουκιά και μια εξαιρετική απόλαυση! Μπράβο!
Καλή χρονιά, με υγεία και ό τι άλλο επιθυμείς!
Φιλάκια.
Τα cake pops σου θα τα ζήλευε και η Bakerella! Πραγματικά είναι ΑΨΟΓΑ!!!
Καλημέρα Μανουσίνα μου…γεια στα χέρια σου και την υπομονή σου έγιναν καταπληκτικά.
Πολύ ωραία ιδέα και εξαιρετικά σαν γεύση!
Καλή χρονιά κι από δω!!
Ciao carissima, buon anno a te ed a tutta la tua famiglia! Scusa la latitanza, ma sono un po’ demotivata.
Un abbraccio.
Carissima …. Tanti complimenti per questi bellissimi cake pops!! Sono meravigliosi!
Auguri in ritardo per il nuovo anno, speriamo che possa essere migliore rispetto al 2012…. Bacio
300 κομμάτια;;; Χαρά στο κουράγιο και την υπομονή σου! Τυχεροί η νυφούλα και ο γαμπρός που έχουν τέτοια φίλη!
Τα έκανες πραγματικά αξιοζήλευτα!
Hi Lenia,
Happy 2013! These wedding cake pops looks very cute!
Zoe
Sono bellissimi 🙂 E che pazienza a decorarli tutti. UN abbraccio e tantissimi auguri di buon anno, sperando che sia ricco di serenità e sorrisi ^_^
Πρώτον καλή χρονιά με υγεία! Δεύτερον να σας ζήσουν τα νεόνυμφα!Και τέλος, συγχαρητήρια, για τα υπέροχα γλυκά,
μπράβο σας!!!
Μπράβο σου, χαράς την υπομονή σου!!!Εκπληκτικά έγιναν!Να ζήσουν τα παιδιά, εύχομαι κάθε ευτυχία!!!
Φιλιά!
τα κάνατε απλά ΤΕΛΕΙΑ!! χίλια μπράβο!! να ζήσουν οι φίλοι σας! άντε και στα δικά τους οι λεύτερες!!!
Μετά από πολύ καιρό έρχομαι για να ευχηθώ τα καλύτερα
για την νέα χρονιά με πεντανόστιμες δημιουργίες και
όμορφες ιδέες σαν αυτή που μας παρουσίασες..
What a lovely gesture! The cake pops look amazing! 😀 xx
300? Wow, you are very ambitious and these are absolutely adorable!
εντυπωσιακοοοοο !!
Έχουν περάσει 3 υπέροχοι μήνες και 9 ημέρες απο την ομορφότερη μερα της ζωής μου κ μολις χθες με ξαναρωτησαν για χιλιοστή φορα για τα υπεροχα γλυκακακια του γαμου μου!!!Πρέπει να σας πω οτι η φωτογραφια τα αδικεί, ηταν υπεροχα!!!!Βέβαια ότι κ να μου εφτιαχνε η μανουσινα μου θα ηταν τελειο γιατι εβαλε ολη της την αγαπη,αλλα αυτα χαμογελουσαν κ το καθε ενα μας ευχοταν κατι υπεροχο βγαλμενο απο τα χερια των δημιουργων της!!!!Τι αλλο να θελει κανεις απο την ζωη οταν εχει στο πλευρο του τοσο υπεροχους ανθρωπους?????Ενα μεγαλο μεγαλο μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩ
yum yum! che bontà! sono bellissimi e sicuramente buonissimi!!!
io e una mia amica abbiamo aperto da poco un blog, ti va di dargli un’occhiata e darci un tuo parere?? http://www.theyummyescape.com
grazie a presto
pia einai ta ulika kai i posotita gia 50 kommatia ?
Για 50 κομμάτια θα κάνεις ακριβώς την μισή δόση.
Πολύ πρωτότυπα και χαριτωμένα. Και πεντανόστιμα! Να σας ζήσουν.
Η αλήθεια είναι ότι ενθουσιάστηκαν όλοι! Έγιναν όμορφα γιατί εγιναν με πολύ αγάπη ! Σε ευχαριστούμε!