The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο Ορεκτικά - συνοδευτικά

Νιόκι με μανιτάρια και καρύδι

Νιόκι με μανιτάρια και καρύδι Gnocchi in portobello walnut sauce
Νιόκι με μανιτάρια και καρύδι Gnocchi in portobello walnut sauce
Καλό μήνα φίλοι μου. Δύσκολα μου μπήκε αυτός ο μήνας, τρελό πήξιμο στην δουλειά !!!! Μάλλον ακόμα δεν έχω συνηθίσει (δεν είναι πολύς ο καιρός που γύρισα από την άδεια κυήσεως..). Σήμερα αξιώθηκα να πάρω και το δικό μου δώρο για την κοπή πίτας, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για το Σαββατόβραδο που θα κόψουμε την πίτα μας!!!
Άλλο ένα εύκολο φαγητάκι (κυρίως ή ορεκτικό) και πολύ γρήγορο θα σας παρουσιάσω σήμερα. Αυτή την σαλτσούλα μπορούμε εννοείται να την φάμε με οποιοδήποτε ζυμαρικό μας αρέσει.
Νιόκι με μανιτάρια και καρύδι Gnocchi in portobello walnut sauce
Νιόκι με μανιτάρια και καρύδι Gnocchi in portobello walnut sauce
Υλικά: (για 2 άτομα)
400 γραμμάρια νιόκι
5-6 μανιτάρια porto bello
μια χούφτα καρύδια
μισό ματσάκι μαϊντανός
2 κσ κουκουνάρι
1 φλ του ελληνικού καφέ γάλα εβαπορέ (ή και φρέσκο)
λίγο ελαιόλαδο
αλατοπίπερο

Εκτέλεση


Με μια βρεγμένη πετσέτα καθαρίζω τα μανιτάρια μου και στην συνέχεια με ένα μικρό κουταλάκι αφαιρώ την μαύρη κοιλιά τους. Περνάω το καρύδι και το κουκουνάρι από το μπλέντερ, εγώ δεν τα θέλω σκόνη, μου αρέσει να τα νοιώθω. Περνάω και τα καθαρισμένα μανιτάρια από το μπλέντερ.
Βάζω σε ένα τηγανάκι λίγο ελαιόλαδο (2 κουταλιές της σούπας), το αφήνω λίγο να ζεσταθεί και μετά ρίχνω τα τριμμένα μανιτάρια, το καρύδι με το κουκουνάρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ρίχνω και ένα μικρό φλυτζανάκι νερό και τα αφήνω μέχρι να πιεί όλα τα υγρά. Στην συνέχεια ρίχνω λίγο γάλα, κατά προτίμηση εβαπορέ και το αφήνω στην φωτιά για 2 περίπου λεπτά, προσοχή με το γάλα μην κολλήσει. Βράζω τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και όταν είναι έτοιμα τα ανακατεύω με την σάλτσα μου και αλατοπιπερώνω. Μην ξεχάσετε να ρίξετε λίγη τριμμένη παρμεζάνα, όταν το σερβίρετε…
Αν σας μείνει σάλτσα φυλάξτε την στο ψυγείο, όταν την ζεστάνετε ρίξτε της λίγο γάλα, και κάντε την με πένες την επόμενη μέρα.
Οι ποσότητες από τα καρύδι, κουκουνάρι και μαϊντανό μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με τα γούστα σας.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 349 times, 1 visits today)

24 Comment

  1. Ωραία σάλτσα ιδιαίτερη!!
    Τα πιο ωραία νιόκι τα έχω φάει στην Πολωνία σπιτικά αλλά με άλλου είδους σάλτσα.
    Θα δοκιμάσω να φτιάξω τα δικά μου κάποια φορά δοκιμάζοντας τη σάλτσα σου.
    Καλό μήνα.

  2. Τα νιόκι τα πρωτοείδα στο master chef στην τηλεόραση και δεν ξέρω γιατί μου κόλησαν! Τα έφαγα προχθές σε μια φίλη που μας τραπέζωσε αλλά θα ήθελα να φάω και φρέσκα! Πάντως η σάλτσα σου φαίνεται απίθανη!

  3. Ego prospathisa na ftiakso ta nioki tou masterchef alla den mou petixan. Blepete den eixa tin sintagi (prospathousa me to mati na ipologiso tis posotites!) kai sto peripou eftiaksa ta nioki. O filos mou ta efage ennoeitai, alla den einai kai o mesos oros! Prepei na ta dokimaso akolouthontas pia tin sintagi tous! PANTOS MANITARIA FRESKA den exo tolmisei POTE na ftiakso. Xrisimopoio mono apoksirammena. Den ksero giati, panta ta fovomoun… les kai an einai apoksirammena an einai dilitiriodi tha sotho!!!xaxa!!! Pantos to fagito sou einai APITHANO!!!! Sorry gia tin polylogia!!!

  4. Φοίβη μου, όταν τα φτιάξω θα σας πω, η φίλη από το Τορίνο μου έδωσε οδηγίες, θα δείξει. Όσο για τα μανιτάρια, τους τελευταίους μήνες δεν λείπουν ποτέ από το ψυγείο μου. Πιστεύω ότι αυτά που είναι από καλλιέργειες δεν είναι επικίνδυνα.

  5. Λοιπόν κοίτα να δεις, τι ωραία πράγματα μαθαίνεις, στην blogγειτονιά. Προσωπικά ποτέ δεν έχω συνδυάσει τους ξηρούς καρπούς με τα μανιτάρια και μου “άνοιξες” τα μάτια Μανουσίνα.
    Σ’ ευχαριστώ πολύ για την ιδέα και θα βρεί σίγουρα πολλά στάδια εφαρμογής :-))

  6. Δεν είναι δύσκολο να φτιάξεις σπιτικά νιόκι πάντως!
    Κι εγώ με του Σούπερ Μάρκετ βολεύομαι, προσπαθώ απλά να βρίσκω φρέσκα!
    Το φαγάκι σου σούπερ και η σάλτσα όλα τα λεφτά!
    Φιλάκια, καλημέρα!

  7. Καλημέρα…πολύ καλός ο συνδιασμός των ξηρών καρπων με τα μανιτάρια. Εκτός από τα πορτο μπέλο μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα ασπρομανίταρα-αγαρικά της καλιέργιας , θα δώσουν άλλο χρώμα στη σάλτσα σου και στο φαγητό σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *