The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Ορεκτικά - συνοδευτικά

Γερμανικά γλυκοπατατομαφινάκια! – German sweet potato muffins

Print Friendly
 DSCN1187

Η σημερινή ανάρτηση είναι μια γερμανική συνταγή που ανακάλυψα στο πρόσφατο ταξίδι μου στην Γερμανία. Όπως σας έχω ήδη πει στην τελευταία μου ανάρτηση οι Γερμανοί αγαπούν με πάθος την πατάτα! Σήμερα λοιπόν τρώμε λαχταριστά μάφιν γλυκοπατάτας από την Γερμανία με αγάπη!

Υλικά:

 

1 κιλό γλυκοπατάτα καθαρισμένη

2 κρεμμύδια

50 γρ βούτυρο

3 αυγά

150γρ φέτα

250γρ τυρί κρέμα

2κσ παρμεζάνα (έβαλα 4)

πιπέρι, αλάτι

μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζω τις γλυκοπατάτες, τις βράζω μέχρι να μαλακώσουν, κρατάω 200γρ από τις πατάτες. τα οποία κόβω σε κυβάκια. Κάνω πουρέ τις υπόλοιπες πατάτες και τον αφήνω να κρυώσει. Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το περνάω από το τηγάνι (με μια κουταλιά βούτυρο) μέχρι να γίνει διάφανο. Χωρίζω ασπράδια από κρόκους. Χτυπάω τους κρόκους, προσθέτω πιπέρι, το τυρί κρέμα, τα κρεμμύδια,την φέτα, την παρμεζάνα και αφού ανακατεύοντας έχει γίνει μια ομοιογενής μάζα, την ανακατεύω με τον πουρέ γλυκοπατάτας, αλατίζω και ρίχνω και λίγο μοσχοκάρυδο. Χτυπάω τα ασπράδια καλά να γίνουν μαρέγκα και σιγά – σιγά με απαλές κινήσεις προσθέτω τα κυβάκια γλυκοπατάτας. Στην συνέχεια ενώνω τα δύο μείγματα με απαλές κινήσεις. Σε μικρά ατομικά βουτυρωμένα φορμάκια ή σε πυρέξ ή σε βουτυρωμένες θήκες για μάφφινς ρίχνω το μείγμα μου, τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα, για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Today’s post is a german recipe I discovered in my recent trip to Germany. As I have already told you in my previous post Germans are huge potato lovers! So here you are: delicious potato muffins from Germany with love

Ingredients:

1 kgsweet potatoes, peeled

2 onions, finely chopped

50 gr.butter

3 eggs

150 gr.Fetacheese

250 gr.Cheese cream

4 Tbsp parmesan

Salt and pepper

Nutmeg

Directions:

Peel potatoes, bring them to boil until tender. Whenready,set200gr.asideand dice them.Smash the remaining potatoes (800gr.)and allow to cool. Saute onions until translucent. Separate yolks from egg whites. Beat yolks, add pepper, cheese cream, onions, feta, parmesan. Stir until well combined. Then add this mixture to the puree and stir well. Season with salt and nutmeg. Beat egg whites to a meringue and gently add the potato dices. Finally combine the two mixtures. Spoon into a greased muffin tin, bake in preheated oven at 180 Cº for almost 30 minutes or until golden brown! Enjoy!

 

31 Comment

  1. Καλέ, έχουν και εθνική γιορτή νομίζω…τέτοια μούρλα έχουν!
    Αυτά τα μαφινάκια θα γίνουν συντομότατα …δεν ξέρω μήπως κάνω παραπάνω δόση για να βγει μακρόστενη φόρμα γιατί δεν θα μας φτουρίσουν εμάς έτσι!

    Καλημέρα!

    Εφη