Τον τελευταίο καιρό έχω αποκτήσει μια νέα εμμονή (κατά καιρούς ερωτεύομαι ένα υλικό κ το χρησιμοποιώ κατά κόρον!). Ψητές πιπεριές Φλωρίνης ονομάζεται το νέο μου κόλλημα. Ανοίγω το βαζάκι κ δεν καταλαβαίνω για πότε εξαφανίζεται το περιεχόμενο! Τις τρώω σε σάντουιτς, σε σαλάτες ή τις κάνω πέστο. Αυτή η μακαρονάδα που θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα ήταν από τις κορυφαίες του φετινού καλοκαιριού. Γρήγορη, πανεύκολη, πάμφθηνη, ελαφριά αλλά το σπουδαιότερο πεντανόστιμη! Αφήστε που έχει κ ένα υπέροχο χρώμα. Νομίζω ότι σας έπεισα να την δοκιμάσετε!
Σας φιλώ γλυκά!
Υλικά:
500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
250 γρ. ψητές πιπεριές Φλωρίνης
2 σκελίδες σκόρδο
1 χούφτα φύλλα βασιλικού
3 κ.σ. καρύδι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζω τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζω στο μπλέντερ τις πιπεριές, το σκόρδο, το καρύδι, τον βασιλικό και το ελαιόλαδο. Χτυπώ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά κ αλατοπιπερώνω. Παίρνω 3-4 κ.σ. από το νερό μέσα στο οποίο βράζουν οι χυλοπίτες και το ρίχνω στην πέστο. Ανακατεύω. Σουρώνω τα ζυμαρικά, τα βάζω σε ένα βαθύ τηγάνι κ τα περιχύνω με την πέστο. Ανακατεύω καλά να πάει παντού. Σερβίρω κ γαρνίρω με φρεσκοκομμένο βασιλικό. Καλή σας όρεξη!
Μμμμμ, φαίνεται πεντανόστιμη και άκρως καλοκαιρινή! Κι εμένα μου αρέσουν πολύ οι πιπεριές Φλωρίνης, έχω πάντα ένα βαζάκι πρόχειρο! Μου έδωσες ιδέα Λένια!
This looks so rich and delicious , have a good week !
Ωραία ιδέα για ένα ξεχωριστό πέστο, φαντάζομαι τι όμορφο χρώμα έχει!
Και με μακαρονάδες θα ταιριάζει σούπερ!
Φιλιά!
Την φτιάξαμε σήμερα κ πραγματικά ήταν υπέροχη,γευστική και σας την προτείνουμε να την δοκιμάσετε άμεσα!!!Σας ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή!
Αχ,Σμαράγδα μου! Πόσο χαίρομαι που σας άρεσε! Και σε μας ήταν μεγάλο σουξέ αυτή η μακαροναδίτσα. Πολλά φιλιά κ καλά μαγειρέματα!
Anch’io vado matta per i peperoni rossi! Le tue tagliatelle hanno un magnifico aspetto!!! SLURP! Baci 🙂
Φανταστικη μακαροναδα κ γρηγορη. Χρησιμοποιησα φρεσκιες πιπεριες φλωρινης της οποιες εψησα με λαδακι στο φουρνο κ στη συνεχεια αφαιρεσα τη πετσα πριν τη βαλω στο μπλεντερ. Επισης δυοσμο αντι για βασιλικο γιατι δεν ειχαμε!!! Ακομη κι ετσι δε μου πηρε πανω απο 20-30 λεπτα. Μπραβο κυρα Λενη μου!!!
Πόσο χαίρομαι που σας άρεσε! Πολύ ωραίες οι αλλαγές που έκανες! Πολλά φιλιά κ καλά μαγειρέματα, Σπύρο μου!
Την έφτιαξα σήμερα! Φαγάκι ωραιότατο μέσα σε 10 λεπτά! Ευχαριστούμε!
Χαιρόμαστε πολύ που σου άρεσε, Αννούλα! Είναι όντως πανεύκολη κ πεντνόστιμη η σαλτσούλα!
Φιλάκια γλυκά!
Υπέροχο το πέστο! Το απόλαυσα!
Μπράβο, γλυκιά μου Λουκία! Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε!
Φιλάκια πολλά!!!