For the recipe in English click here
Είμαι φανατική του χούμους! Αυτό το άλειμμα από ρεβύθια, ταχίνι, λεμόνι κ σκόρδο με τρελαίνει! Πάνω σε ψωμί, σε παξιμάδια, βούτες με κριτσίνια ή λαχανικά, όπως κ να το φάω μου αρέσει! Σήμερα έφτιαξα το πρώτο μου χούμους με άλλο είδος οσπρίου, χούμους με φασόλια. Επέλεξα λευκά μέτρια φασόλια από τη Yoleni’s (αποδείχτηκαν τα πιο νόστιμα που έχω φάει κ τα πιο βραστερά! Δεν χρειάζεται να κάνετε δεήσεις στον Ύψιστο για να βράσουν!) κ τα πάντρεψα κ με άλλα υλικά για μια πιο μεσογειακή γεύση: ημίλιαστα ντοματίνια, ρίγανη, κάπαρη. Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό! Αν δεν αγαπάτε τα όσπρια, το χούμους είναι ένας υπέροχος τρόπος για να τα εντάξετε στη διατροφή σας! Κανείς δεν θα καταλάβει ότι αυτό που τρώει είναι φασόλι. Άσε που μπορείτε να “ξεγελάσετε” κ τα παιδιά σας κ να τους πλασάρετε τα όσπρια με αυτόν τον καμουφλαρισμένο τρόπο!
Σας φιλώ γλυκά!
Υλικά για 2 μπολάκια χούμους με φασόλια:
2 φλ. φασόλια μέτρια “Φεραία γη”, βρασμένα (150γρ. ωμά)
12-15 ημίλιαστα ντοματίνια “Spitiki”
3 κ.γ. πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο “Δρίσκα”
1 κ.σ. ρίγανη ματσάκι bio “Φεραία γη”
1 κ.σ. κάπαρη “Santo” (για γαρνίρισμα)
4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο”Eli”
2 κ.γ. ταχίνι
6 κ.σ. νερό
χυμός 1/2 λεμονιού
πιπέρι πράσινο “Cretan herbs”
αλάτι
παξιμάδι κρίθινο “Αστάρτη”
Εκτέλεση:
Σε ένα μπλέντερ βάζω όλα τα υλικά κ ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μπορείτε να τα βάλετε σε δυο δόσεις αν είναι μικρή η συσκευή σας και στο τέλος να τα ενώσετε. Ανάλογα με την επιθυμητή υφή προσθέστε κι άλλο νερό. Σερβίρω σε δυο μπολάκια, βάζω κάπαρη, ρίγανη, ξύσμα λεμονιού. Συνοδέψτε με παξιμαδάκια, κριτσίνια, ψωμάκι. Καλή σας όρεξη!
Εκπληκτική παρουσίαση! Για γεύση δεν λέω…είμαι σίγουρη!
Αυτή κι αν είναι νοστιμιά Λένια μου!!! Φοβερή και η παρουσίαση!!!
🙂
Anch’io sono una fan dell’hummus! Deliziosa la tua versione! Buona domenica, cara Lenia! 🙂