For the recipe in English click here
Καλή σας ημέρα κ καλή εβδομάδα να έχουμε, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Σήμερα θα συνεχίσουμε με γλυκιά διάθεση κ θα σας τρατάρουμε τα πιο νόστιμα, αφράτα κ απλά μάφιν ever (που λένε κ στο χωριό μου) με τον αχτύπητο συνδυασμό σοκολάτα- πορτοκάλι. Είναι μια συνταγή που φτιάχτηκε ειδικά για το μενού των γυμναστηρίων Holmes Place κ είναι μεγάλη η τιμή για εμάς να μας εμπιστεύεται μια τέτοια σπουδαία αλυσίδα, η οποία μάλιστα διαθέτει ένα δίκτυο από health clubs & spa υψηλών προδιαγραφών σε ολόκληρη την Ευρώπη!
Ιδανικά για πρωινό, για συνοδεία του καφέ, με παρέα ή χωρίς, είναι απίστευτα νόστιμα κ σας προτρέπω να τα φτιάξετε οπωσδήποτε! Εξάλλου είναι αποτέλεσμα πολλών δοκιμών που έκανα με τον σύζυγο (τι τραβάει κι αυτός ο έρμος ο Κωστής!) για να καταλήξουμε στο απόλυτο σοκολατένιο vegan μάφιν! Σας φιλώ γλυκά!
Υλικά για 14 μάφινς:
2 φλ. αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
½ φλ. κακάο
½ κ.γ. baking powder
150 γρ. πουρές μήλου (applesauce)
¼ φλ. ηλιέλαιο
½ φλ. φρεσκοστιμμένος χυμός πορτοκάλι
1/3 φλ. γάλα (σόγιας)
1 φλ. καστανή ζάχαρη
Ξύσμα από ένα μεσαίο ακέρωτο πορτοκάλι
50 + 10 γρ. σταγόνες Vegan σοκολάτας (κουβερτούρα)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το κακάο (κοσκινισμένο) και το baking powder. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε τη σάλτσα μήλου, το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού, το γάλα και ανακατεύετε με αυγογδάρτη. Προσθέτετε το ξύσμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με τον αυγογδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε μέσα στο μείγμα των υγρών σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύετε με το σύρμα αρχικά και προς το τέλος με μαρίζ. Αφού ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά, ρίχνετε και τα 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύετε. Μοιράζετε το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης και γαρνίρετε με 3-4 σταγόνες το κάθε μαφινάκι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C (αντιστάσεις) για περίπου 20-25 λεπτά (ο χρόνος φυσικά εξαρτάται από τον φούρνο). Τα βγάζετε από το φούρνο και τα ξεφορμάρετε όταν κρυώσουν.
Θα πρέπει να είναι φανταστικά τα μάφινς αυτά και όντως πανεύκολα! Όμως μου δημιουργήθηκε απορία ως προς το αλεύρι. Τι χρησιμοποιούμε τελικά; Ολικής αλέσεως ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όπως αναφέρεται στα υλικά της αγγλικής συνταγής); Γιατί “αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του” δεν έχω συναντήσει! (εκτός αν έχει κυκλοφορήσει πρόσφατα και εδώ που ζω δεν έχει έρθει ακόμα).
Ευχαριστώ πολύ
Ζωίτσα μου, καλησπέρα. Υπάρχει αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του (Γιώτης στη μπεζ συσκευασία). Τα μαφινάκια είναι όντως πολύ νόστιμα! Περιμένουμε εντυπώσεις αν τα φτιάξεις! Φιλάκια πολλά!
Πολυ καλή συνταγη χωρίς να καταλαβαίνεις ότι ειναι νηστίσιμη! Και ο πουρές μήλου εξαιρετικός!
Ευάκι, πολύ χαιρόμαστε που σου άρεσαν! Είναι όντως πολύ νόστιμα! Σε ευχαριστούμε πολύ!
Στείλε, αν θες κ φωτογραφία, να την ανεβάσουμε στο facebook! Πολλά φιλιά!!!!!
Δυστυχως αργησα να δω την απαντηση σας κ φυσικα ειχε φαγωθεί το γλυκακι, το κερασα κιολας με πολυ καλα σχολια!
Την επομενη φορα θα βγαλω φωτογραφια κ θα σας τη στειλω!
Χαχα! Είναι ευχάριστο ότι εξαφανίστηκαν! Την επόμενη φορά λοιπόν!
Φιλια πολλά!!!!!
Καλησπέρα. Αν θέλω να αποφύγω τη ζάχαρη, τί προτείνετε και σε ποιά αναλογία όσο αναφορά το 1 φλ. ?
Καλησπέρα, Μαριλένα μου! Θα μπορούσες να βάλεις στέβια σε αναλογία 1/3 φλ. στέβια για 1 φλ.ζάχαρη (αν η αναλογία της συγκεκριμένης στέβια είναι 1 προς 3). Αλλιώς σιρόπια αγαύης ή σφενδάμου 2/3 φλ. για 1 φλ. ζάχαρη. Αν τα φτιάξεις, περιμένω εντυπώσεις!
Φιλάκια πολλά, κοριτσάκι!
Ευχαριστώ 🙂
Καλησπέρα. Με Ζάχαρη καρυδας γινεται; Και αν ναι τι αναλογία ; Ευχαριστω πολυ
Φαντάζομαι πως ναι, στην ίδια αναλογία. Δεν τα έχω δοκιμάσει πάντως με καρύδαας.
Ενημέρωσέ με αν τα φτιάξεις!
Φιλάκια πολλά, κοριτσάκι μου γλυκό!
ρε παιδια που βρισκω σταγονες σοκολατας?
Σε σούπερ μάρκετ στο τμήμα ζαχαροπλαστικής! Φιλάκια πολλά!!!
Μπορούμε αντί για πουρέ μήλου να βάλουμε ώριμη μπανάνα σαν υποκατάστατο του αυγού; κι αν ναι, σε τι ποσότητα;
Αφροδίτη μου, δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά πιστεύω ότι μπορείς. Εικάζω ότι ίσως να χρειαστεί να βάλεις λίγο λιγότερη ποσότητα πολτοποιημένης μπανάνας. Αν το δοκιμάσεις, ενημέρωσέ με για το αποτέλεσμα!
Σε φιλώ!
Καλησπέρα ! Έχω φάει τον τόπο για πουρέ μήλου και Δν βρίσκω πουθενά ! Τι μπορώ να βάλω στη θέση του ;
Ο Βασιλόπουλος έχει στο τμήμα ζαχαροπλαστικής (τουλάχιστον τα μεγάλα καταστήματά του). Αν τελικά δεν βρεις μπορείς να φτιάξεις μόνη σου, ιδού η συνταγή:
https://theveggiesisters.gr/poures-milou-spitikos/
Με επιφύλαξη ίσως να μπορείς να το αντικαταστήσεις με λιωμένη μπανάνα, αλλά δεν είμαι σίγουρη…Σίγουρα η γεύση δεν θα είναι η ίδια
Καλές γιορτές, κοριτσάκι μου!
Τα έφτιαξα! Με ζάχαρη καρύδας και αντί για πουρέ μήλου ακολούθησα τις οδηγίες σου και έβαλα 2 κουταλιές λιναρόσπορο με 6 κουταλιές νερό!! Το αποτέλεσμα πολύ καλό!! Ευχαριστούμε!!
Μπράβο, Μαράκι μου! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν!
Φιλιά πολλά!
Egg yolk can this be left out to make it vegan please
But there is no egg in the ingredients of these muffins, dear! They are VEGAN!