The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Vegan Γλυκά Γλυκά Κέικ - Μάφινς Πρωινό

Το πιο αφράτο vegan κέικ

Ο καλό μου μου ζήτησε πρόσφατα να του φτιάξω ένα κέικ. Και επειδή σπάνια ζητάει κάτι, δεν μπορούσα φυσικά να του χαλάσω το χατίρι επ’ ουδενί! Ήθελα να μοσχομυρίζει κανέλα, καθώς του αρέσει πάρα πολύ και να μην έχει αυγά. Έτσι, αντικατέστησα τα αυγά με πουρέ μήλου (apple sauce), τον οποίο είχα αγοράσει από σούπερ μάρκετ. Σε επόμενη ανάρτηση θα σας φτιάξω και σπιτικό! Δεν περιγράφεται πάντως το πόσο αφράτο είναι αυτό το κέικ!  Έτσι βγήκε αυτό το πιο αφράτο vegan κέικ που ξετρέλανε όχι μόνο τον σύζυγο, αλλά και τη μικρή μας Χαρούλα. Ιδού λοιπόν ένα νόστιμο, ελαφρύ κ υγιεινό γλυκάκι για εσάς, αλλά και τα παιδάκια σας!

Να έχετε μια υπέροχη ημέρα!

Εξαιρετικά νόστιμο νηστίσιμο κέικ μήλου
Εξαιρετικά νόστιμο νηστίσιμο κέικ μήλου

Υλικά:
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κγ baking powder
2 κγ μαγειρική σόδα
2 κσ κανέλα (κοφτές)
1 κ.γ. γαρύφαλο
120 γρ. καστανή ζάχαρη ή καρύδας
130 γρ. λάδι καρύδας άοσμο
2 κσ μηλόξυδο
1 κσ εκχύλισμα βανίλιας
360γρ πουρέ μήλου
μια πρέζα αλάτι

Το πιο αφράτο vegan κέικ
Το πιο αφράτο vegan κέικ

Εκτέλεση:

Ανακατεύω το αλεύρι με το baking powder, την κανέλα, το γαρύφαλο και το αλάτι. Σε ένα άλλο σκεύος  ανακατεύω τον πουρέ μήλου με το εκχύλισμα βανίλιας, το λάδι καρύδας και την ζάχαρη. Σε μπολάκι ρίχνω την σόδα και προσθέτω το ξύδι. Όταν ξεθυμάνει η σόδα, προσθέτω κι αυτό το μείγμα στα υγρά κι ανακατεύω. Ενώνω τα δύο μείγματα ρίχνοντας σιγά σιγά τα στερά στα υγρά υλικά και τα ανακατεύω μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αδειάζω σε φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 50 περίπου λεπτά (να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα). Καλοφάγωτο!

Το πιο αφράτο vegan κέικ
Το πιο αφράτο vegan κέικ

 

Το πιο αφράτο vegan κέικ
Το πιο αφράτο vegan κέικ

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 6.354 times, 1 visits today)

15 Comment

  1. Αγαπημένα μήλα και αγαπημένα κέικ.Να ρωτησω εαν μπορω απλα να βάλω τριμμένα αλεσμενα μηλα στη συνταγή.Θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα η συνταγή;Ευχαριστώ.

    1. Ρέα μου, δεν το έχω δοκιμάσει με τριμμένο μήλο. Αν το φτιάξεις, πες μας πώς έγινε. Φαντάζομαι ότι δεν θα είναι ακριβώς το ίδιο. Καλό σου απόγευμα!

  2. Οι ισορροπίες θα αλλάξουν Βερα μου. Έχω διαβάσει ότι 1 φλ. ζάχαρη= 3/4 ή 1/2 φλ. μέλι κ θα πρέπει να μειώσεις κ τα υγρά κατά 1/4 φλ.,να προσθέσεις ¼ κουταλάκι μαγειρική σόδα κ να χαμηλώσεις τη θερμοκρασία ψησίματος κατά 15°C. Τώρα δεν ξέρω αν ισχύουν αυτά γιατί δεν χρησιμοποιώ μέλι. Αν το κάνεις, ενημέρωσέ μας πάντως. Φιλάκια πολλά!

  3. Το φτιάξαμε σήμερα μαζί με την κόρη μου. Χρησιμοποιήσαμε μέλι 3/4 κούπας. 600 λιωμενο μήλο και 1/4 ελαιόλαδο. Υπέροχο!!! Με το που κρύωσε φάγαμε το 1/4 του κείκ κατευθείαν. Για αυτούς που το θέλουν γλυκό γλυκό θα συνιστούσα να βσλουν περισσότερο μέλι.

    1. Κάτια μου, χίλια συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση! Δεν το έχω δοκιμάσει, πιθανόν να γίνεται!
      Φιλιά πολλά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *