Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Έχω μια απορία να καταθέσω! Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν έλθει για μια σύντομη επίσκεψη οι γονείς μου στο νησί. Από τη στιγμή λοιπόν που πάτησαν το πόδι τους στο σπίτι μέχρι που έφυγαν ο μονάκριβος υιός μου με ξέχασε…Δεν αστειεύομαι διόλου. Ένιωθα σαν να είμαι αόρατη, καθώς δεν μου έδινε καμία απολύτως σημασία και ήταν 100% προσηλωμένος στη γιαγιά και τον παππού του. Πάνε τα φιλιά, πάνε οι αγκαλιές, πάνε τα πονηρά χαμόγελα και τα χαδάκια…Και μην πάει ο νους σας ότι αυτό συνέβη μέσω δωροδοκίας, ότι δηλ. τον τάιζαν μπισκοτάκια και τα συναφή για να τον “κερδίσουν”. Αυτά τα έχω απαγορεύσει δια ροπάλου! Και ερωτώ: πώς γίνεται, παρ’όλο που ζούμε μακριά και δεν βλεπόμαστε πολύ συχνά, να ξεχνά τη μανούλα ο εν λόγω μικρός κύριος και να ασχολείται με τον παππού και τη γιαγιά ολημερίς; Να τη διώχνει από το πλάι του για να κάτσει δίπλα του η γιαγιά; Καλέ, τι μάγια κάνει στο παιδί και το προσεταιρίζεται με αυτόν τον τρόπο; Είναι απορίας άξιο! Καταλήγω σε μία και μόνο απάντηση! Τα παιδιά έχουν αλάνθαστο κριτήριο και οι κεραίες τους αντιλαμβάνονται τα πάντα, οπότε νιώθουν την απέραντη αγάπη και αδυναμία που τρέφουν γι’αυτόν και αυτός τους την ανταποδίδει στο ακέραιο. Παίρνεις ό,τι δίνεις, σωστά;
Και τώρα, αφού τα’πα και ξαλάφρωσα, να περάσουμε και στη συνταγούλα! Σήμερα θα φτιάξουμε σπιτικά Ferrero Rocher! Χρειαζόμαστε λίγα απλά υλικά για να δημιουργήσουμε σοκολατάκια πεντανόστιμα και μακράν πιο υγιεινά από αυτά του εμπορίου! Η μανούλα μου, η Χαρά, που είναι λάτρης της σοκολάτας τα λάτρεψε μεμιάς και είπε “Με το που δαγκώνεις το σοκολατάκι, νιώθεις μια ηδονή!” Χάρηκα με την κριτική της, γιατί είναι αυστηρή. Δοκιμάστε τα και εντυπωσιάστε!
Φιλάκια πολλά και καλό υπόλοιπο εβδομάδας! Μουάτς!
Υλικά για 17 σοκολατάκια:
200+50 γρ. φουντούκια ωμά και ανάλατα+17 ολόκληρα
50 γρ. σοκολάτα
50 γρ. γάλα (έβαλα αμυγδάλου)
2 κ.σ. κακάο
4 κ.σ. σιρόπι αγαύης
για την επικάλυψη:
130 γρ. σοκολάτα
15 γρ. αοσμο λάδι καρύδας
30 γρ. φουντούκι , αλεσμένο
Εκτέλεση:
Βάζω τα 200 γρ. φουντούκια σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα κ τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 180C. Με αυτόν τον τρόπο θα τα ξεφλουδίσω ευκολότερα τρίβοντάς τα με τα χέρια ή με μια πετσέτα. Τα βάζω στο μπλέντερ και τα πολτοποιώ ώσπου να γίνουν σαν πάστα. Προσθέτω το κακάο, το σιρόπι και το γάλα σταδιακά και τα χτυπώ. Όταν ενωθούν καλά τα υλικά, μεταφέρω σε μπολ, προσθέτω τα 50 γρ. κοπανισμένα φουντούκια, τα 50 γρ. σοκολάτας λιωμένα και ανακατεύω να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Καλύπτω με αλουμινόχαρτο και βάζω το μπολ στο ψυγείο για 2 ώρες. Κατόπιν παίρνω λίγη λίγη ζύμη, βάζω μέσα από ένα φουντούκι ολόκληρο, πλάθω μπαλάκια και τα τοποθετώ σε ένα ταψάκι. Λιώνω σε μπεν μαρί τη σοκολάτα της επικάλυψης και μετά προσθέτω το λάδι καρύδας (για να είναι πιο λεία και να καλύπτονται πιο εύκολα τα σοκολατάκια). Με τη βοήθεια δυο πηρουνιών βουτάω κάθε σοκολατάκι στη σοκολάτα και το εναποθέτω πίσω στο ταψάκι. Πασπαλίζω με το αλεσμένο φουντούκι. Καλοφάγωτα!
καλημέρα σας!!να ρωτήσω κάτι , με τι μπορώ να αντικαταστήσω το σιρόπι αγαύης και το λάδι καρύδας???μπορώ με μέλι και ελαιόλαδο αντίστοιχα?
Μπορείς να βάλεις μέλι. Το λάδι το χρησιμοποιώ για να αραιωσω λίγο τη σοκολάτα κ να γυαλίζει. Μπορείς να το παραλείψεις.Φιλάκια πολλά πολλά!
Συγχαρητήρια.Παντα με καταπληκτικές συνταγές!
Σε ευχαριστώ για το υπέροχο σχόλιο, κοριτσάκι μου γλυκό!!!!
Συγχαρητηρια πολυ ωραια συνταγη…μπορει να αντικσταστσθει το σιροπι αγαυης με μελι κ το λαδι καρυδας με σησαμελαιο;
Τάνια μου, σε ευχαριστώ πολύ! Μπορείς να βάλεις μέλι. Το λάδι το χρησιμοποιώ για να αραιωσω λίγο τη σοκολάτα κ να γυαλίζει. Μπορείς να το παραλείψεις. Το σησαμέλαιο δεν το έχω 6. Φιλάκια πολλά πολλά!
Καλημερα. Φαινονται πεντανοστιμα και ξεκινησα να τα φτιαχνω αλλα εχω μια απορια. Στα υλικα για τα σοκολατακια γραφετε 50γρ σοκολατα. Αυτη θα την βαλουμε στο μιγμα λιωμενη η οπως ειναι στο μπλεντερ με το μιγμα?
Γεωργία μου, έχεις δίκιο! Δεν το διευκρινίζω. Στο μπολ που θα βάλεις το μείγμα από το μπλέντερ θα προσθέσεις και τα 50 γρ. Σοκολάτας λιωμένα και θα τα ανακατέψεις. Περιμένω εντυπώσεις! Φιλάκια πολλά πολλά!!!
Τα σοκολατακια γινανε τέλεια. Και η εμφανιση και η γευση ηταν φοβερη.Καταναλωθηκαν απολους μας πολυ γρηγορα. Παμε για την δευτερη δόση!
Πόσο χαίρομαι, γλυκιά μου Γεωργία! Κι εμείς τα αγαπάμε πολύ! Την επόμενη φορά στείλε και φωτογραφία, αν θες να ανεβάσω στο facebook.
Φιλάκια πολλά και καλά μαγειρέματα!
Εκπληκτικά, δεν υπάρχουν… τα εφτιαξα για κερασμα στα γενεθλιά μου και έπαθαν όλοι που δοκίμασαν γευστικό σοκ!!!!
Χρόνια πολλά,Αριστοτέλη μου! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν και που εντυπωσίασες και τους καλεσμένους σου!
Αν τα ξαναφτιάξεις, στείλε μου φωτογραφία!
Να είναι τα χρόνια σου γλυκά σαν τα σοκολατάκια!
Φιλιά πολλά!
ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ, Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΜΑΥΡΗ? Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Πέννυ μου, καλησπέρα και χρόνια πολλά! Εγώ έβαλα κουβερτούρα μαύρη, μπορείς όμως και με γάλακτος.
Αν τα φτιάξεις, περιμένω εντυπώσεις!
Φιλάκια πολλά!
ναι ναι θα τα φτιαξω για το σαββατο! κουβερτουρα θελω να βαλω και εγω γιατι δεν τρωμε γαλακτος απλα ηθελα να βεβαιωθω οτι θα βγουν γλυκα, μηπωσ ειναι πολυ πικρη η κουβερτουρα. ευχαριστω πολυ!
Μια χαρά θα σου βγούνε. Εγω πάντα τέτοια χρησιμοποιώ! Φιλάκια πολλά πολλά!!!
χρονια πολλα! χριστοσ ανεστη!!!
υπέροχα…τι βάση θα ταίριαζε για να πάρουν την μορφή τούρτας?
Δεν γίνεται, αγαπημένη μου. Ωστόσο αν θες συνταγή για τούρτα φουντούκι, σου προτείνω αυτή https://theveggiesisters.gr/tourta-sokolata-fountouki/
Πεντανόστιμα!!!
Ο Πρέσβης μετά από αυτό δεν θα ξαναφάει του εμπορίου!
Χαχαχα! Θεά! Πολύ χαίρομαι που ο πρέσβης θα προτιμήσει τα σπιτικά!
Να είσαι καλά, κοριτσάκι μου!