The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Πρωινό

Σοκολατένιο πόριτζ με φιστικοβούτυρο

Βρώμη, πόσο σε αγαπώ! Δεν μπορώ να υπολογίσω πόσα κιλά έχω καταναλώσει σε όλη μου την ζωή. Πάντως είναι πάρα πολλά! Πρόκειται για μια σχέση που κρατά πολλά χρόνια και το περίεργο είναι ότι είναι άφθαρτη! Καλέ, αναφέρομαι στο λατρεμένο αυτό δημητριακό λες κι είναι άντρας! Γιατρέ, η κατάστασή μου είναι σοβαρή! Χαχαχα! Χωρίς πλάκα ισχύει 100% αυτό που λέω χωρίς υπερβολή. Δεν την βαριέμαι ποτέ την άτιμη, ίσως γιατί την μεταμορφώνω ανάλογα με τα υλικά που την συνοδεύω ή το γεγονός ότι αλλάζω τον τρόπο που την μαγειρεύω. Το κλασικό ζεστό πόριτζ των Άγγλων είναι από τα αγαπημένα μου! Αν δε την συνδυάσω με σοκολάτα-μπανάνα- φιστικοβούτυρο, τότε μιλάμε για πρωινό-ποιήμα! Είναι τόσο νόστιμο και χορταστικό αυτό το σοκολατένιο πόριτζ με φιστικοβούτυρο! Και μην ξεχνάτε ότι η βρώμη είναι δημητριακό υψηλής διατροφικής αξίας, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά!
Καλή Σαρακοστή σας εύχομαι! Φιλιά πολλά από το νησί!

Υλικά για 1 άτομο:
1/2 φλ. (55 γρ.) βρώμη
1 1/2 φλ. νερό
1 μπανάνα
2 κ.γ. φιστικοβούτυρο
10+5 γρ. σοκολάτα
1 κ.σ. σιρόπι αγαύης
1 κ.σ. φιστίκια peanuts

Σοκολατένιο πόριτζ με φιστικοβούτυρο
Σοκολατένιο πόριτζ με φιστικοβούτυρο

Εκτέλεση:

Κόβω την μισή μπανάνα σε ροδέλες και λιώνω με ένα πιρούνι την υπόλοιπη. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το νερό, την βρώμη, το βούτυρο, τα 10 γρ. σοκολάτας, τη λιωμένη μπανάνα και το σιρόπι αγαύης σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν. Όταν πήξουν, αποσύρω από την φωτιά, αδειάζω σε μπολάκι. Γαρνίρω με τις ροδέλες μπανάνας, τα φιστίκια, τα ξύσματα της υπόλοιπης σοκολάτας. Καλή σας απόλαυση!

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.113 times, 1 visits today)

2 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *