Αγαπάω το φιστικοβούτυρο, το άρωμά του, την γεύση του, την βελούδινη υφή του…. τον τελευταίο καιρό το χρησιμοποιώ πολύ συχνά, το μόνο που δεν μου αρέσει είναι οι πολλές θερμίδες του, για αυτό φτιάξτε αυτά τα νόστιμα σοκολατένια τρουφάκια με φιστικοβούτυρο, αλλά φάτε τα με σύνεση!
Υλικά (11 τρουφάκια με φυστικοβούτυρο):
100 γρ φυστικοβούτυρο
10 γρ αλεύρι καρύδας
15 γρ σοκολάτα
2 κγ σιρόπι σφενδάμου
50γρ μαύρη σοκολάτα λιωμένη
10γρ φυστικοβούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζω το φυστικοβούτυρο, κόβω ψιλά κομματάκια την σοκολάτα (15γρ) με μαχαίρι, προσθέτω το σιρόπι σφενδάμου και τα ανακατεύω, όταν ομογενοποιηθεί προσθέτω και το αλεύρι καρύδας ανακατεύω πάλι μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 30 τουλάχιστον λεπτά. Στην συνέχεια κάνω μπαλάκια με το μείγμα μου, λιώνω την μαύρη σοκολάτα (50γρ) και τα βουτάω σε αυτήν, τα αφήνω να κρυώσουν πάνω σε λαδόκολα. Αν θέλετε για “ομορφιά” λιώστε 10γρ φυστικοβούτυρο και κάντε γραμμούλες πάνω από τα κρύα μπαλάκια.
I am in love with peanut butter! I love its fantastic taste, its aroma, its velvety texture…I have been useing it a lot lately! The only thing that I don’t like about it is the fact that it is loaded with calories! So watch out! Make these scrumptious balls but don’t eat all of them at once!
Take care, my dear friends!
Ingredients (11 balls):
100 gr. peanut butter
10 gr. coconut flour
15 gr. chocolate, finely chopped
2 tsp maple syrup
50 gr. dark chocolate, melted
10 gr. peanut butter, melted
Directions:
In a bowl combine peanut butter with chopped chocolate and maple syrup. Add coconut flour and mix well until it is incorporated. Cover with a plastic wrap and put the bowl in the fridge for at least half an hour. Then form dough into ball and dip each ball into melted chocolate. Allow to cool on a baking sheet lined with baking parchment. Garnish with melted peanut butter. Enjoy!
Πραγματικά λαχταριστά! Μου έρχεται να απλώσω το χέρι και να πιάσω ένα!
Είναι όντως καταπληκτικά!!!!!
Και εμφανισημα και νόστιμα!
Δείχνουν πολύ λαχταριστά!Πρέπει να είναι νοστιμότατα!!!!
Φιλιά!
Τα τρουφάκια σου μοιάζουν με χαριτωμένα μικρά σκατζοχοιράκια 🙂
Δείχνουν πολύ νόστιμα και λαχταριστά!
Το αλεύρι καρύδας με δυσκολεύει λίγο, αλλά κάτι θα βρω για να το αντικαταστήσω!
Φιλιά, καλό βράδυ!
Καλημέρα Ερμιόνη μου. Και η Χαρούλα σκατζοχοιράκια τα έλεγε!!!! Ήταν πραγματικά πολύ νόστιμα, το αλεύρι καρύδας δεν το νιώθεις στην γεύση, αν παρόλα αυτά δεν θες να το χρησιμοποιήσεις βάλε τριμμένο σε σκόνη φυστίκι. Φιλάκια
Καταπληκτικές φωτογραφίες και δείχνουν τόσο λαχταριστά που θέλω να απλώσω χέρι να αρπάξω μερικά!!!!!!!
Φιλιά!
They look very bite-able, Lenia! And they probably melt in your mouth too! 🙂 ela
Έχω φυστικοβούτυρο και ψήνομαι να τα φτιάξω!Με το αλεύρι καρύδας δεν ξέρω τι να κάνω! Το βρίσκουμε εύκολα?
Στα μαγαζιά με βιολογικά και προϊόντα υγιεινής διατροφής θα βρεις σίγουρα. Αντικατέστησέ το με τριμμένο φυστίκι. Φιλάκια
Oh! They are a complete temptation! Besos.
Καταπληκτικά!!! Τα έφτιαξα σήμερα με κάποιες μικρές αλλαγές (μέλι αντί για σιρόπι σφενδάμου και τριμμένα φουντούκια αντί για αλέυρι καρύδας, σπιτικό φυστικοβούτυρο). Επίσης μου αρέσει που η ποσότητα της συνταγής είναι για λίγα κομμάτια. Μπράβο!!
Σε ευχαριστούμε Έλενα!!!! Ωραία η παραλλαγή σου. Καλά μαγειρέματα.