Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Σήμερα θα φτιάξουμε σοκολατένια μάφινς με αβοκάντο χωρίς ψήσιμο! Που λέτε από τότε που ανακάλυψα τα ωμοφαγικά γλυκά, τα ερωτεύτηκα! Είναι τόσο μεστά γεύσης, τόσο χορταστικά και θρεπτικά! Τα βασικά υλικά που χρησιμοποιούμε σε τέτοιες παρασκευές είναι η βρώμη, οι χουρμάδες, οι ξηροί καρποί, κάποιο γλυκαντικό (συνήθως σε υγρή μορφή π.χ. σιρόπι αγαύης) και το λάδι καρύδας. Το μόνο που χρειάζεσαι για να τα φτιάξεις είναι ένα μπλέντερ και βουρ στο ψυγείο μετά! Ούτε ψήσιμο, ούτε τίποτα. Τα συγκεκριμένα μάφιν είναι σχεδόν ωμοφαγικά, γιατί έχω λιώσει την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Κατά τ’ άλλα πρόκειται για ένα γλυκάκι που συνδυάζει το θρεπτικό αβοκάντο με την αγαπημένη του σοκολάτα! Τι υπέροχος γάμος! Είναι από τις περιπτώσεις που αναφωνείς “Καλέ, είναι τόσο κολασμένο για να είναι υγιεινό!” Κι όμως… Δοκιμάστε αυτά τα υπέροχα σοκολατένια μάφινς με αβοκάντο χωρίς ψήσιμο! Θα ενθουσιαστείτε σίγουρα!
Άλλες αγαπημένες συνταγές γλυκιές με αβοκάντο είναι:
τα παγωτίνια με αβοκάντο
η σοκολατένια τάρτα με αβοκάντο
το σοκολατένιο κέικ με αβοκάντο
η σοκολατένια μους με αβοκάντο
Φιλιά πολλά από το νησί!
Υλικά για 9 μάφιν:
για την βάση:
150 γρ. χουρμάδες
105 γρ. καρύδια, αλεσμένα
50 γρ. βρώμη, αλεσμένη
1 κ.γ. κακάο
για την γέμιση:
280 γρ. ώριμο αβοκάντο
90 γρ. σοκολάτα, λιωμένη σε μπεν μαρί
2 κ.σ. λάδι καρύδας
2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
για την επικάλυψη:
κροκάν φουντουκιού, ξύσμα σοκολάτας
Εκτέλεση:
Μουλιάζω σε ζεστό νερό τους χουρμάδες για μια ώρα. Κατόπιν τους πολτοποιώ στο μπλέντερ και προσθέτω το καρύδι, την βρώμη και το κακάο. Μοιράζω το μείγμα σε 9 μαφινοθήκες σιλικόνης (για να ξεφορμάρονται εύκολα) και το πατικώνω με τα δάχτυλα. Κατόπιν πολτοποιώ το αβοκάντο στο μπλέντερ. Προσθέτω το λάδι καρύδας, το σιρόπι αγαύης και τα χτυπώ όλα μαζί. Μεταφέρω σε μπολ και χύνω την λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύω με μια μαρίζ ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μοιράζω την μους πάνω στις βάσεις. Γαρνίρω με κροκάν φουντουκιού και ξύσμα σοκολάτας και βάζω τις μαφινοθήκες στο ψυγείο για να παγώσουν τα μάφιν. Υπομονή μέχρι την επόμενη μέρα που θα έχουν σφίξει τα υλικά, θα ξεφορμάρετε τα μαφινάκια και θα τα απολαύσετε!
Σημ. μπορείτε να αντικαταστήσετε το κροκάν φουντουκιού με τριμμένο φουντούκι.
Το λάδι καρύδας και το σιρόπι αγαυης μπορούν να αντικατασταθούν με άλλα υλικά γιατί είναι δύσκολο να τα βρω στην περιοχή μου; Ευχαριστώ
Κατερινάκι μου, το σιρόπι αγαύης αντικαθίσταται με μέλι. Το λάδι καρύδας ίσως με ηλιέλαιο, απλά είναι προτιμότερο το πρώτο, γιατί έχει την ιδιότητα να σφίγγει το μείγμα. Αν τα δοκιμάσεις, ενημέρωσέ με για το αποτέλεσμα.
Φιλιά πολλά!