For the recipe in English click here
Τη μεγάλη αγάπη που τρέφω στο αβοκάντο σας την έχω εξομολογηθεί! Το αγαπώ και το χρησιμοποιώ με πολλούς τρόπους αυτό το μαγικό φρούτο με τη βουτυράτη γεύση: σε σαλάτες όπως στην καταπράσινη σαλάτα με goji berries, σαλάτα βαλεριάνας με φουντούκια κ μους από κατίκι κ αβοκάντο, σε smoothie με μπανάνα , ως συνοδευτικό όπως στο αρωματικό κεχρί με μυρωδικά κ αμύγδαλα, σαν dip όπως στην κρέμα από αβοκάντο και πρόσφατα το χρησιμοποίησα σε γλυκιά παρασκευή κ ξετρελάθηκα με τη σοκολατένια μους αβοκάντου με άρωμα πορτοκαλιού.
Μου άρεσε τόσο πολύ αυτή η τελευταία συνταγή που αποφάσισα να την παραλλάξω και να της δώσω γεύση καρύδας. Το αποτέλεσμα ήταν ένα πολύ εύγευστο κ χορταστικό γλυκό, απόλυτα υγιεινό που μας ξετρέλανε εξίσου με την πορτοκαλένια εκδοχή! Δοκιμάστε το!
Σας φιλώ γλυκά!
Υλικά για 2 μερίδες:
200 γρ. ώριμα αβοκάντο καθαρισμένα (2 μικρά)
1/2 φλ. κακάο
4 κ.σ. λάδι καρύδας
2 κ.σ. καρύδα
12 κ.σ. νερό
2 κ.γ. σπόροι chia
4 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης ή μέλι (για τους μη vegan)
τσιπς καρύδας για διακόσμηση
Εκτέλεση:
Πολτοποιώ όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζω το μείγμα στο ψυγείο για περίπου ένα δίωρο για να κρυώσει. Σερβίρω σε 2 ποτήρια. Καλή σας απόλαυση!
καλημέρα!!! Την θυμάμαι αυτή τη μους με το πορτοκάλι….. ακόμα δεν αξιώθηκα να τη φτιάξω……
τώρα ήρθε και η παραλλαγή, έχω πολλά να προσθέσω στα to do!!!! 🙂
Εύκολο και νόστιμο! Αυτά είναι ωραία γλυκά, όλα στο μπλέντερ κι έτοιμο 😉 Κι εγώ αγαπώ το αβοκάντο αλλά μέχρι τώρα μόνο στο γκουακαμόλε το ήξερα. Τέλειο γλυκό κορίτσια :*
Το αβοκάντο με τη σοκολάτα είναι ένας συνδυασμός επιτυχίας! Ανυπομονώ να δοκιμάσω το μους σας κορίτσια!
Υπέροχο γλυκακι!! Το δοκιμασαμε σήμερα! Ευχαριστουμε για την συνταγη!
Ολυμπία μου, χαιρόμαστε πολύ που σας άρεσε! Είναι όντως τόσο απλό και συνάμα τόσο νόστιμο κ θρεπτικό! Τα φιλιά μας!