The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Πρωινό

Σοκολατένια γκρανόλα με φιστικοβούτυρο

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Πώς περνάτε αυτόν τον καλοκαιρινό Νοέμβριο; Θέλουμε να στρώσουμε το σπίτι και να στολίσουμε και η ζέστη δεν μας αφήνει…Για να γλιτώσουμε την γκρίνια του Δημητράκη, υποκύψαμε…Και στρώσαμε χαλιά με 23C! Δεν έχει ξαναγίνει…Ας περάσουμε όμως στην σοκολατένια γκρανόλα με φιστικοβούτυρο, την οποία ανυπομονώ να μοιραστώ μαζί σας!

Είναι ωραίο να ξυπνάς το πρωί και να ξέρεις ότι σε περιμένει ένα νόστιμο πρωινό. Από τα αγαπημένα μου είναι η γκρανόλα, ειδικά αυτή η τραγανή. Μέχρι να δοκιμάσω την σημερινή, θεωρούσα ότι αυτή είναι κορυφαία! Όμως τα πράγματα άλλαξαν, αφού τούτη εδώ συνδυάζει δυο αγαπημένες μου γεύσεις, την σοκολάτα και το φιστικοβούτυρο κι είναι πραγματικά απίθανη! Όπως έχω ξαναπεί επανειλημμένα, τα δημητριακά του εμπορίου μόνο υγιεινά δεν είναι, αφού είναι φορτωμένα με ζάχαρη κι ας πλασάρονται ως ιδανικό πρωινό για μικρούς κ μεγάλους! Φτιάξτε την δική σας γκρανόλα κι απολαύστε την με γάλα ή ακόμα και σκέτη σαν λιχουδίτσα! Είναι τόσο νόστιμη!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας! Φιλιά πολλά από το νησί! Καλή και δημιουργική εβδομάδα να έχουμε! Μουάτς!

DSC_0569

Υλικά:
190 γρ. βρώμη
2 κ.σ. κακάο
1/2 κ.γ. αλάτι
55 γρ. σιρόπι αγαύης
3 κ.σ. φιστικοβούτυρο
3 κ.σ. ηλιέλαιο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
45 γρ. σταγόνες σοκολάτας
90 γρ. σταφίδες
100 γρ. φιστίκια αλατισμένα
3 κ.σ. ηλιόσπορος
2 κ.σ. σπόροι chia

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύω την βρώμη με το κακάο και το αλάτι. Σε άλλο αναμειγνύω το λάδι με το σιρόπι, το εκχύλισμα βανίλιας  και το φιστικοβούτυρο. Κατόπιν ενώνω τα στερεά με τα υγρά υλικά και τα ανακατεύω καλά. Τα απλώνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 20 λεπτά στους 170C ώσπου να ροδοκοκκινίσουν. Στην διάρκεια του ψησίματος τα αναμοχλεύω με ένα κουτάλι. Προσοχή μην σας καούν, να τα παρακολουθείτε. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζω από τον φούρνο, τα αφήνω να κρυώσουν και τότε προσθέτω τις σταφίδες, τις σταγόνες σοκολάτας, τα φιστίκια, τους σπόρους chia και τον ηλιόσπορο. Φυλάσσω σε αεροστεγές δοχείο. Καλή σας απόλαυση!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 2.380 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *