For the recipe in English click here
Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι! Σήμερα έχουμε ένα πρόχειρο φαγάκι-σνακ, αλλά πολύ θρεπτικό! Σάντουιτς με φρυγανισμένο ψωμάκι, λαχανικά, φυτικό τυρί κ για επάλειψη ένα πρωτότυπο κ χορταστικό χούμους. Το χούμους είναι φτιαγμένο με κόκκινα φασόλια κ ψημένο σκόρδο. Είναι πολύ γευστικό κ αρωματικό. Το τυρί με ντομάτα βασιλικό που χρησιμοποίησα είναι της ελληνικής εταιρίας Viotros είναι φυτικό κ δεν περιέχει λακτόζη, γλουτένη ή σόγια. Ανήκει στην πλούσια σειρά προϊόντων Viofree , η οποία περιλαμβάνει νόστιμα, νηστίσιμα τυράκια για όλα τα γούστα σε διάφορες γεύσεις (ελιές, μανιτάρια, πιπεριές κτλ). Σας φιλώ γλυκά!
Υλικά:
για το χούμους:
220 γρ. κόκκινα φασόλια, βρασμένα
1/2 κεφάλι σκόρδα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. ταχίνι
1 χούφτα δυόσμος
αλάτι κ πιπέρι
για τα σάντουιτς:
ψωμάκι κομμένο σε λεπτές φέτες κ φρυγανισμένο
τυρί Viofree με ντομάτα βασιλικό, σε φέτες
ραπανάκια κ μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
φύλλα γαλλικής σαλάτας
ρίγανη, πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβω τον πάτο από το κεφάλι σκόρδου, το τυλίγω σε αλουμινόχαρτο κ το ψήνω στον φούρνο για περίπου 45 λεπτά. Το αφήνω λίγο να κρυώσει και μετά ζουλάω κάθε σκελίδα για να βγει η ψημένη σάρκα. Τη βάζω στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά του χούμους κ τα πολτοποιώ ώσπου να γίνουν μια ωραία κρέμα. Αλείφω κάθε ψημένη φέτα με χούμους, βάζω λίγη πρασινάδα, ραπανάκι, μανιτάρι κ τυρί. Πασπαλίζω με ρίγανη κ φρεσκοτριμμένο πιπέρι κ σερβίρω. Καλή σας όρεξη!
Instructions:
Cut the bottom of the garlic head and wrap with an aluminium foil. Bake in preheated oven at 180C for about 45 minutes. Allow to cool and squeeze the garlic flesh out of each clove. In a blender pulse all hummus ingredients until smooth. Spread hummus over the toasted bread slices. Top with green leaves, radish, mushroom and cheese slices. Sprinkle with oregano and freshly ground pepper and serve. Enjoy!
Oh, this looks so tasty! Have a great day, hugs!
Ο τίτλος τα λέει όλα!!!
Πολύ ωραίο και γρήγορο αυτό το χόμους με τα κόκκινα φασόλια που τα αγοράζουμε έτοιμα!
Το τυρί το έχω δοκιμάσει και μου άρεσε πολύ!
Δε θα μου ξεφύγει λοιπόν, θα το δοκιμάσω σίγουρα το σαντουιτσάκι!!!
αχ, πολύ θα ήθελα να το δοκιμάσω!!
μπαίνει στα προσεχώς!!
φιλιάααα!
Πολύ ωραίο το σάντουιτς. Είναι τόσο όμορφο σε όψη που είμαι σίγουρη ότι θα είναι και σε γεύση.
Εχετε και έναν τρόπο κορίτσια να φωτογραφίζετε πολύ θελκτικά τα πιάτα σας. Δηλαδή γεμίζει η οθόνη φαγητό..
Το food styling είναι πλούσιο πάντα!!
Το τυρί αυτό λιώνει σαν τα κανονικά φαντάζομαι αν το ψήσεις, έτσι δεν είναι?
Χορτοφαγικό τυρί (τοφού) έχω δοκιμάσει στην κουμπάρα μου που είναι χορτοφάγος και μου άρεσε.
Φαντάζομαι ότι και αυτό είναι καταπληκτικό! Μάλιστα πρόσφατα που είχα πάει σπίτι της μου έφτιαξε πίτσα με χορτοφαγικό παριζάκι. Αυτό κι αν ήταν σούπερ!!!!!!!!
Καλό απόγευμα!!!!!!!
Αχ Χρυσαυγούλα γλυκομίλητη! Μας κάνεις κ κοκκινίζουμε με τα καλά σου λόγια! Η αλήθεια είναι ότι τέτοια σχόλια μας γεμίζουν χαρά κ κουράγιο για να συνεχίσουμε. Θεωρούμε το foodstyling πολύ σημαντικό κ προσπαθούμε να βγάζουμε λαχταριστές φωτογραφίες! Εξάλλου, και η δικιά σου δουλειά αυτό αποδεικνύει με τις εξαιρετικές φωτογραφίσεις σου!
Όσο για το τυράκι, υπάρχει ειδικό για πίτσα (http://www.viotros.gr/page/defaultbd05.html?id=101&la=1). Το συγκεκριμένο δεν το έχω δοκιμάσει.
Αυτό που έβαλα στη συνταγούλα είναι πολύ νόστιμο ωμό. Το έψησα μια φορά κ έλιωσε όντως, αλλά η υφή του δεν είναι ακριβώς ίδια με το ζωικό τυρί.
Πολλά φιλάκια!
Τυρί τέτοιο δεν έχω δοκιμάσει! Πάντως το χούμους με κόκκινα φασόλια είναι τέλειο!Ωραιότατη πρόταση για σαντουιτσάκι! Φιλάκια!
Τι ωραία χρώματα που έχει το πιάτο σας Λένια !!! Και το hummus με φασόλια εξαιρετική πρόταση !!
This sandwich looks really good…. As well as the hummus, I have to try it!
Ποιο τελειο δεν υπάρχει!
Πλύ θα ήθελα ενα στο πρωινο μου σημερα 🙂