For the recipe in English click here
Καλημερούδια, αγαπημένοι/ες μου! Πλησιάζει Πάσχα, τι καλά! Η φαμίλια μου θα κάνει τις πρώτες της διακοπές μετά την γέννηση του πρίγκηπά μας κι είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι. Θα σας αποχαιρετήσω σήμερα λοιπόν με μια ντελικάτη κ νόστιμη σαλάτα κ θα επιστρέψω στις οθόνες σας, όταν γυρίσουμε στο νησί. Θα είναι ευκαιρία να ξεκουραστώ κι εγώ λίγο… Αν καθυστερώ να απαντώ στα mail, σχόλια, μηνύματα, μην με παρεξηγήσετε. Θα είμαι σε mood διακοπών κ θα απέχω από την τεχνολογία…Η σημερινή σαλάτα συνδυάζει την αγαπημένη μου ρόκα (baby όμως που είναι τρυφερή!) με μια σκορδάτη σος μουστάρδας, σταφίδες, πιπεριά, αλεσμένο φουντούκι κ χρωματίζεται από την δροσιά του άνηθου. Είναι ραφινάτη η γεύση της κ σας προτρέπω να την δοκιμάσετε. Την έφτιαξα 3 φορές την ίδια εβδομάδα κ μάλιστα έφτιαξα κ σπαγγέτι με αυτά τα υλικά κ έγιναν όνειρο! Μιλάμε για κόλλημα!
Φιλάκια πολλά! Να περάσετε υπέροχα τις άγιες τούτες μέρες με χαμόγελα κ αγάπη! Μουάτς!!!
Υ.Γ. να σας υπενθυμίσω και 2 συνταγούλες που μπορεί να τις χρειαστείτε αυτές τις μέρες! Νηστίσιμο τσουρέκι κ χορτοφαγική μαγειρίτσα! Σας φιλώ ξανά μανά!!!
Υλικά για 2 άτομα:
100 γρ. baby ρόκα
1/2 κίτρινη πιπεριά
2 κ.σ. σταφίδα ξανθή
3 κ.σ. φουντούκι σε σκόνη
2 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 κ.σ. μουστάρδα
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το λάδι με το λεμόνι, την μουστάρδα, το αλατοπίπερο, την σκόνη σκόρδου. Σε άλλο βάζω την ρόκα, τον άνηθο, την πιπεριά, τις σταφίδες κ την σκόνη φουντουκιού. Ανακατεύω να αναμειχθούν τα υλικά. Περιχύνω με το dressing κ ανακατεύω να πάει παντού. Μεταφέρω σε πιατέλα κ σερβίρω αμέσως. Καλή σας απόλαυση!
Καλη Ανασταση να χαιρεστε τον…πριγγηπα σας!!?
Λενακι μου γλυκό, χρόνια πολλά!!! Σε ευχαριστούμε πολύ πολύ!!! Φιλάκια πολλά!!!
Καλησπέρα. Έκανα τη σαλάτα,είναι πεντανοστιμη.
Χρόνια πολλά, γλυκιά μου! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!
Φιλάκια πολλά!!!!!