Καλοί μου φίλοι, τι κάνετε; Εμείς εδώ στο νησί χορεύουμε στους ρυθμούς του Εγκέλαδου! Ένα θα σας πω για να καταλάβετε την κατάστασή μου: σήμερα όλο το βράδυ έβλεπα στον ύπνο μου ότι έκανε σεισμό. Ξύπνησα κουνιστή η ταλαίπωρη φιλόλογος! Η αλήθεια είναι ότι σκέφτομαι τους γείτονες Κεφαλλονίτες, αν εμείς τον καταλάβαμε τόσο πολύ, φαντάσου εκεί τι θα έγινε… Όσο κι αν έχω συνηθίσει τα σεισμοκουνήματα ζώντας σε σεισμογενείς περιοχές μια ζωή, δεν σας κρύβω ότι φοβάμαι…Αι βουλαί της φύσης είναι άγνωσται κι ο άνθρωπος πάντα θα αισθάνεται αδυναμία απέναντι σε αυτές…Ας ελπίσουμε να μην βιώσουμε κάτι χειρότερο και να ηρεμήσουν τα ρήγματα κ τα νεύρα μας.
Ας περάσουμε σε μια πράσινη σαλάτα ακόμη: δροσερή, ελαφριά, ευπαρουσίαστη κ πεντανόστιμη. Η σάλτσα από κράνμπερι σε συνδυασμό με τα πεκάν είναι τα στοιχεία που την απογειώνουν.
Να είστε καλά!
Υλικά:
μαρούλι απλό κ iceberg, ραντίτσιο
1 καρότο, τριμμένο
1 κολοκύθι, τριμμένο
1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φινόκιο, ψιλοκομμένο
άνηθος, ψιλοκομμένος
πεκάν
σουσάμι
cranberries
για το dressing:
50 γρ. cranberries
1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Μουλιάζω τα 50γρ. κράνμπερις για 1 ώρα σε νερό. Μετά τα στραγγίζω και τα χτυπώ σε μπλέντερ μαζί με το σιρόπι σφενδάμου, το λάδι και τον χυμό πορτοκαλιού. Βάζω τα λαχανικά σε ένα πιάτο, περιχύνω με τη σάλτσα, ανακατεύω. Τέλος προσθέτω το σουσάμι, τα πεκάν και τα κράνμπερις.
My dear friends, I hope you are fine. Here in my island (Zakinthos) we are really worried after the earthquake that shaked us two days ago. It was a frightening experience and last night I had nightmares about it. Let’s hope that there is not going to be another one.
Today we are making another refreshing salad, healthy, tasteful and pretty. Cranberry sauce and pecans transform this salad into a fine dish.
Take care,my good friends!
Ingredients:
lettuce, radicio, chopped
1 carrot, grated
1 zucchini, grated
1 scallion, finely chopped
1/2 fennel bulb, finely chopped
dill, finely chopped
2 Tbsp pecans
1 Tbsp sesame seeds
2 Tbsp cranberries
for the dressing:
50gr. cranberries
1 Tbp maple syrup
2 Tbsp olive oil
3 Tbsp orange juice
Directions:
Soak 50 gr. cranberries in water for 1 hour. Then drain them and pulse them in a blender along with maple syrup, olive oil and orange juice. Place all veggies in a platter. Pour the cranberry sauce, mix well. Top with sesame seeds,cranberries and pecans.
Way to go ladies! Με γεια το καινούριο σας σπιτικό στο ίντερνετ! Congrats!