Υλικά:
250 γρ. κόκκινες φακές
1 κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά
4 ώριμες ντομάτες
3 καρότα
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
125 γρ. χυμό ντομάτας
750 γρ. νερό, βραστό
6 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμός ενός λεμονιού
3 δαφνόφυλλα
ρίγανη
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Ξεπλένω σχολαστικά τις φακές. Σε μια κατσαρόλα σωτάρω για λίγα λεπτά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνω κατόπιν το βραστό νερό και προσθέτω τα υπόλοιπα λαχανικά ψιλοκομμένα καθώς και τις φακές. Επίσης ρίχνω τα δαφνόφυλλα και τον χυμό ντομάτας και σιγοβράζω για 10-15 λεπτά με κλειστό καπάκι. Οι φακές αυτές βράζουν πολύ γρήγορα. Όταν είναι έτοιμες, αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιχύνω το φαγάκι μου με το χυμό λεμονιού, πασπαλίζω με ρίγανη και αλατοπιπερώνω. Αν θέλετε, τις πολτοποιείτε με ραβδομπλέντερ για βελουτέ αποτέλεσμα.
I had never tried red lentils until my precious friend Nikos cooked this delicious soup for me. I was thrilled by their wonderful taste! Red lentils have a milder taste than brown ones and are cooked in a few minutes. This is an ideal way to enjoy legumes in summer. I am sure that you will enjoy them as much as I did.
Do you love lentils?
Happy August, my dear friends!
Ingredients:
250 gr. red lentils
1 red or orange pepper
4 ripe tomatoes
3 carrots
1 onion
3 garlic cloves
125 gr. tomato juice
750 gr.boiling water
6 Tbsp olive oil
juice of 1 lemon
salt and pepper
oregano
3 bay leaves
Directions:
Thoroughly rinse lentils. Finely chop all vegetables. Saute onion and garlic for a few minutes. Pour the boiling water in the pot and add all the other vegetables, lentils, bay leaves and tomato juice. Let simmeor about 10-15 minutes. When cooked, remove from heat. Sprinkle with oregano, season with salt and pepper and pour lemon juice. For a creamy texture you can blend the soup until smooth. Enjoy!
I love this soup look delicious!!
Una estupenda sopa Lenia me gusta mucho que sean rojas son más sabrosas,saludos y abrazos.
SO healthy and SO delicious – LOVE the flavors you use here!
Mary x
o yes, I LOVE lentils. Just had two lentil muffins for the lunch :-))
The soup looks creamy and very tasty, Lenia.
Υπέροχη καλοκαιρινή σούπα, δείχνει τόσο νόστιμη!
Εγώ μια φορά που αγόρασα κόκκινες φακές, όταν τις μαγείρεψα γίνανε κίτρινες, σαν την φάβα.
Μάλιστα η γεύση τους πλησίαζε πολύ της φάβας.
Μάλλον πρέπει να το ξαναψάξω.
Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!
Oh my! this looks like something I’d love!
ho le lenticchie rossa a casa, la proverò di sicuro, grazie ! Buona settimana….
Un velouté aux jolies couleurs et certainement au goût délicieux.
J’aime beaucoup.
A bientôt
A scrumptious looking soup! Red lentils are wonderful.
Cheers,
Rosa
Τις έχω δει αυτές τις φακές (σε επιλεγμένα σ/μ βέβαια, δε βρίσκονται και τόσο εύκολα) αλλά ακόμα δεν τις έχω δοκιμάσει. Πολύ ωραίο χρώμα και μου αρέσει που έλουσες τη σούπα με χυμό λεμονιού, καθώς έτσι θα απορροφηθεί το σίδηρο από τον οργανισμό.
Καλή βδομάδα!
Yum – it looks so delicious!
Πραγματικά ωραία επιλογή οσπρίου για καλοκαιρινό πιάτο, Λένια.
Ho ancora delle lenticchie in dispensa, quasi quasi la provo!!!