The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Όσπρια Σούπες

Η απόλυτη καλοκαιρινή βελουτέ σούπα με κόκκινες φακές-Summery creamy red lentil soup

DSC_0092
Καλό μήνα, καλοί μου φίλοι! Η σημερινή συνταγή έχει γίνει από τις αγαπημένες μου φέτος το καλοκαίρι! Μου την έφτιαξε ο πολυαγαπημένος μου και χρυσοχέρης Νίκος με τα χεράκια του και αμέσως το ερωτεύτηκα αυτό το θρεπτικό και πεντανόστιμο πιάτο. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να απολαμβάνετε τις φακές και μες στο κατακαλόκαιρο! Οι κόκκινες φακές έχουν πιο απαλή γεύση από τις κλασικές και μαγειρεύονται πιο γρήγορα. Δοκιμάστε τις και δεν θα το μετανιώσετε!

Η απόλυτη καλοκαιρινή βελουτέ σούπα με κόκκινες φακές
Υλικά:
250 γρ. κόκκινες φακές
1 κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά
4 ώριμες ντομάτες
3 καρότα
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
125 γρ. χυμό ντομάτας
750 γρ. νερό, βραστό
6 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμός ενός λεμονιού
3 δαφνόφυλλα
ρίγανη
αλατοπίπερο

Εκτέλεση:
Ξεπλένω σχολαστικά τις φακές. Σε μια κατσαρόλα σωτάρω για λίγα λεπτά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνω κατόπιν το βραστό νερό και προσθέτω τα υπόλοιπα λαχανικά ψιλοκομμένα καθώς  και τις φακές. Επίσης ρίχνω τα δαφνόφυλλα και τον χυμό ντομάτας και σιγοβράζω για 10-15 λεπτά με κλειστό καπάκι. Οι φακές αυτές βράζουν πολύ γρήγορα. Όταν είναι έτοιμες, αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιχύνω το φαγάκι μου με το χυμό λεμονιού, πασπαλίζω με ρίγανη και αλατοπιπερώνω. Αν θέλετε, τις πολτοποιείτε με ραβδομπλέντερ για βελουτέ αποτέλεσμα.

Η απόλυτη καλοκαιρινή βελουτέ σούπα με κόκκινες φακές

I had never tried red lentils until my precious friend Nikos cooked this delicious soup for me. I was thrilled by their wonderful taste! Red lentils have a milder taste than brown ones and are cooked in a few minutes. This is an ideal way to enjoy legumes in summer. I am sure that you will enjoy them as much as I did.
Do you love lentils?
Happy August, my dear friends!
Η απόλυτη καλοκαιρινή βελουτέ σούπα με κόκκινες φακές
Ingredients:
250 gr. red lentils
1 red or orange pepper
4 ripe tomatoes
3 carrots
1 onion
3 garlic cloves
125 gr. tomato juice
750 gr.boiling water
6 Tbsp olive oil
juice of 1 lemon
salt and pepper
oregano
3 bay leaves

Directions:
Thoroughly rinse lentils. Finely chop all vegetables. Saute onion and garlic for a few minutes. Pour the boiling water in the pot and add all the other vegetables, lentils, bay leaves and tomato juice. Let simmeor about 10-15 minutes. When cooked, remove from heat. Sprinkle with oregano, season with salt and pepper and pour lemon juice. For a creamy texture you can blend the soup until smooth. Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 482 times, 1 visits today)

13 Comment

  1. Υπέροχη καλοκαιρινή σούπα, δείχνει τόσο νόστιμη!
    Εγώ μια φορά που αγόρασα κόκκινες φακές, όταν τις μαγείρεψα γίνανε κίτρινες, σαν την φάβα.
    Μάλιστα η γεύση τους πλησίαζε πολύ της φάβας.
    Μάλλον πρέπει να το ξαναψάξω.
    Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!

  2. Τις έχω δει αυτές τις φακές (σε επιλεγμένα σ/μ βέβαια, δε βρίσκονται και τόσο εύκολα) αλλά ακόμα δεν τις έχω δοκιμάσει. Πολύ ωραίο χρώμα και μου αρέσει που έλουσες τη σούπα με χυμό λεμονιού, καθώς έτσι θα απορροφηθεί το σίδηρο από τον οργανισμό.
    Καλή βδομάδα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *