For the recipe in English click here
Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Ας μην γίνομαι κουραστική, τα έχουμε πει πολλές φορές αυτά! Αν βαρεθήκατε να τρώτε τα ίδια κ τα ίδια, δοκιμάστε τη σημερινή συνταγούλα. Επειδή θέλει λίγο χρόνο για να γίνει, καλύτερα να είναι Σαββατοκύριακο. Οι σπόροι chia, όπως έχουμε ξαναπεί πολλάκις, είναι πολύ υγιεινοί κ έχουν την ιδιότητα να πήζουν το υγρό στο οποίο βρίσκονται. Αν λοιπόν αποβραδίς τους βάλετε σε γάλα, την επόμενη μέρα, θα έχει γίνει μια πηχτή κρέμα! Αν τη συνοδεύσετε με μήλα περασμένα στο τηγάνι κ καραμελένια σάλτσα από χουρμάδες, θα έχετε ένα απολαυστικό πρωινό που θα σας γεμίσει ενέργεια, θα σας δώσει την αίσθηση ότι τρώτε γλυκό, αλλά δεν θα σας γεμίσει τύψεις!Μια Κυριακή λοιπόν φτιάξτε αυτό το πρωινό για σας κ τα παιδάκια σας κ είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψουν! Σας φιλώ γλυκά!
Υλικά για μια μερίδα:
1 φλ. γάλα σόγιας
2,5 κ.σ. σπόροι chia
5 χουρμάδες, μουλιασμένοι για 1 ώρα
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 μήλο, σε κομματάκια
1 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
1/2 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. δημητριακά της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
Βάζω αποβραδίς σε ένα βαζάκι το γάλα με τους σπόρους στο ψυγείο. Την άλλη μέρα αυτό θα έχει πήξει κ θα έχει γίνει κρέμα. Σε μπλέντερ πολτοποιώ τους χουρμάδες με 4 κ.σ. από το νερό που μούλιασαν κ το εκχύλισμα βανίλιας. Βάζω σε αντικολλητικό τηγάνι τα μήλα, την κανέλα κ τη ζάχαρη κ αφήνω να ψηθούν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Σερβίρω το πρωινό βάζοντας πάνω από το γάλα λίγα δημητριακά, τα μήλα, τη σάλτσα από τους χουρμάδες και τις υπόλοιπες νιφάδες. Καλή σας απόλαυση!
Υπερπαραγωγη Λενια μου!! Φαινεται τοσο μα τοσο φανταστικο κ ειμαι σιγουρη οτι θα ειναι κ στη γευση! Τα καραμελωμενα μηλα απλα υπεροχα!! Οι φωτος σου μου προκαλεσαν υπογλυκαιμια!! :)))) Σιγα μην το φτιαξω μονο για πρωινο!!!…K για μεσημεριανο-απογευματινο-βραδινο ειναι τελεια ιδεα! χχιχιχιχιχι..πως φαινεται η λιχουδα…
Γλυκα φιλακια απο εμενα!!
Ευάκι γλυκό, είναι όντως νόστιμο κ κατάλληλο για λιχούδικα κορίτσια σαν εμάς! Χχαχα!!!! Φιλάκια πολλά κι από μας!
Τέλεια φαίνεται!!!Τι δημητριακά προτείνεις;
Λενάκι, καλό είναι να είναι ολικής άλεσης κ να κοιτάς να έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
Φιλάκια πολλά!
Καλησπέρα σας πως θα μπορούσα να επικοινωνήσω μαζί προσωπικά?
Στείλε μου email στο
Φιλιά πολλά!