For the recipe in English here
Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι! Το καλοκαίρι είναι αναμφισβήτητα η εποχή των λαχανικών. Φαντάζομαι ότι ένα από τα αγαπημένα σας καλοκαιρινά φαγητά θα είναι τα γεμιστά. Σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε μια άλλη εκδοχή! Θα γεμίσουμε πιπεριές όλων των χρωμάτων όχι με ρύζι, αλλά με πλιγούρι και θα το νοστιμέψουμε με νόστιμα κ αγνά προϊόντα από τη Yoleni’s. Tο πλιγούρι μας παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών, και καλό θα ήταν να το εντάξουμε στην διατροφή μας. Είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Μπορεί κάλλιστα να αντικαταστήσει το ρύζι και τα μακαρόνια και σε σχέση με άλλα δημητριακά, έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη. Το καλό πλιγούρι δεν πετρώνει, προσέξτε τι θα επιλέξετε! Ας περάσουμε στη συνταγούλα μας!
Υλικά:
12 πιπεριές διάφορων χρωμάτων
1 φλ. Πλιγούρι “Αγροζύμη”
1 ξερό κρεμμύδι
2κγ Πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο “Δρίσκα”
12 Ημίλιαστα ντοματίνια “Spitiki”
15γρ Βασιλομανίταρο αποξηραμένο “Δίρφυς” (και 1/2φλ λευκό κρασί για το μούλιασμα)
1/4 φλ φρέσκος βασιλικός
1/4 φλ. φρέσκος δυόσμος
2 μικρά κολοκύθια
2 κσ κουκουνάρι
3 κσ Χυμός ντομάτας “Spitiki”
2 κσ κρασί (από τα μανιτάρια)
2 κσ Ελαιόλαδο με άγριο θυμάρι “Poliana Gourmet”
Αλάτι Κυθήρων σε νιφάδες
πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζω σε ένα μπολ το πλιγούρι και το σκεπάζω με χλιαρό νερό, το αφήνω για 30 λεπτά. Δοκιμάζω, αν είναι πολύ σκληρό, το αφήνω άλλο λίγο. Το Πλιγούρι “Αγροζύμη” δεν χρειάστηκε περισσότερο χρόνο και δεν πέτρωσε στην συνέχεια , γεγονός που αποδεικνύει την εξαιρετική του ποιότητα. Παράλληλα βάζω σε ένα φλιτζάνι τα μανιτάρια να μουλιάσουν μέσα σε λευκό κρασί. Κόβω προσεκτικά τα καπελάκια από τις πιπεριές και τις ξεπλένω να φύγουν τα σπόρια. Τις αλείφω με ελαιόλαδο και τις βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά για να μαλακώσουν. Σε ένα μπλέντερ βάζω τα μουλιασμένα μανιτάρια, τα ημίλιαστα ντοματίνια, τον πολτό σκόρδου, το κρεμμύδι, τον βασιλικό, τον δυόσμο, τα κολοκυθάκια, το κουκουνάρι και τα πολτοποιώ. Στην συνέχεια ανακατεύω το μείγμα από το μπλέντερ με το πλιγούρι και προσθέτω τον χυμό ντομάτας, ελαιόλαδο, 2 κσ κρασάκι από αυτό στο οποίο μούλιασαν τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στην συνέχεια γεμίζω τις πιπεριές και τις ψήνω στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά. Αν σας μείνει γέμιση, βάλτε την σε θήκες για μάφιν και ψήστε την για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα. Αφήστε τα να κρυώσουν για να τα ξεφορμάρετε. Καλή σας απόλαυση!
Yum, this is so good! Hugs!
Those stuffed sweet peppers look very inviting and delicious!
Οι πιπεριές γεμιστές με πλιγούρι είναι από τα πιο αγαπημένα μου καλοκαιρινά φαγάκια!!!!
Οι πιπεριές γεμιστές με πλιγούρι είναι από τα πιο αγαπημένα μου καλοκαιρινά φαγάκια!!!!
Καλημέρα κορίτσια, φιλιά!!
Δεν έτυχε να τα φάω έτσι ποτέ! Πολύ καλά υλικά, καλή γεύση και τέλειο το αποτέλεσμα!
μοσχομύρισε το σπίτι! μπράβο κορίτσια για την ιδέα!