Το δεντρολίβανο είναι ένα πανέμορφο φυτό με χαρακτηριστικό υπέροχο άρωμα! Στη Ζάκυνθο δεν υπάρχει περίπτωση να πας βόλτα στην εξοχή και να μην το πετύχεις. Τα τελευταία χρόνια το χρησιμοποιώ για να αρωματίσω τα φαγητάκια μου κ το έχω λατρέψει. Πρόσφατα το είχα προσθέσει σε λεμονάτες πατάτες φούρνου κ κατενθουσιάστηκα. Σήμερα το πήγα ένα βήμα παραπέρα… Η Διονυσία, συναδέλφος κ εξαιρετική μαγείρισσα, μου πρότεινε την αντικατάσταση του λεμονιού με πορτοκάλι καθώς κ την προσθήκη μουστάρδας κ μελιού. Το σπίτι μοσχοβόλησε και το αποτέλεσμα με ικανοποίησε πλήρως. Εγώ ως χορτοφάγος το έφαγα ως κυρίως πιάτο. Να έχετε μια υπέροχη εβδομάδα!
Υλικά:
4 πατάτες
χυμός 2 πορτοκαλιών
3 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. μουστάρδα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζω και κόβω τις πατατούλες μου. Τις τοποθετώ σε ένα πυρεξάκι και αλατοπιπερώνω. Στο μούλτι βάζω όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπώ να αναμειχθούν καλά. Περιχύνω τις πατάτες, προσθέτω ένα επιπλέον κλωνάρι δεντρολίβανου και ψήνω στους 200C για περίπου 1ώρα. Αν πιει τα υγρά του, προσθέστε χυμό κι όχι νερό!Καλή σας όρεξη!
Ingredients:
4 potatoes
juice of 2 oranges
3 garlic cloves
2 Tbsp mustard
4 Tbsp olive oil
2 rosemary twigs
salt and pepper
Directions:
Place potatoes in a baking dish. Season with salt and pepper. In a food processor beat all the other ingredients until well combined. Pour this sauce over the potatoes and mix them. Add an extra rosemary twig for more aroma. Bake at 200C for about 1hour. If it needs liquid is evaporated and the potatoes are still raw, add orange juice, not water! Enjoy an easy and delicious meal!
Πως να μην μοσχοβολίσει το σπίτι με τέτοια νοστιμια! Και μόνο το δενδρολίβανο, φτάνει!! Ωραίες συνοδευτικές πατατούλες για κρέας, αλλά και για ψητό ψάρι.
Καλό βράδυ.
Molto gustose, grazie per l’idea. Un abbraccio.
This dish must be simply delicious. All those flavours together with the potatoes. I think it is a great recipe. Besos.
Μμμμμ! Μοσχοβόλισε ο τόπος!!! Υπέροχες!!
Really delicious! 😀 What a dish, my friend! A big kiss, dear!
They’re really delicious!!
Have a nice evening!
Oh Lenia! those look too good to be true!! the honey is a perfect addition :))
Mary x
I love rosemary also and grow it in my garden. Your potatoes look wonderful. Rosemary and lemon are a match made in heaven!
Honey and rosmary!!! Oh my God, great idea!!!
Το πορτοκάλι και το δενδρολίβανο παρέα δίνουν υπέροχο αρωματικά τόνο όπου κι αν μπούν!!! Συντάσσομαι μαζί σου καλή μου 🙂
Το πορτοκάλι με το δεντρολίβανο το χρησιμοποιώ πολύ συχνά σε φαγητά φούρνου .. φοβερός συνδυασμος.
Το φαγητό σου σήμερα είναι απίθανο … μιαμ !!!
Φιλιά
Oles oi geyseis toy piatou sou einai agapimenes. Fantazomai poso arwmatiko kai nostimo tha einai kai to ligoureyomai!
Υπέροχες πατατούλες αρωματισμένες, δεν φτάνουν ποτέ όσες και να κάνεις!
Esta receta me encantó se ve muy deliciosa,abrazos y abrazos.
Δεν μπορούσα να φανταστώ πόση νοστιμια δίνει το πορτοκάλι στις πατατες μεχρι που τις δοκιμασα σε φιλικό σπίτι!
Είναι πραγματικά τέλειες! Από τα πιο νόστιμα συνοδευτικά!
Λατρεύω τις πατάτες και αυτή τη συνταγή θα τη δοκιμάσω το συντομότερο. Μου έτρεξαν τα σάλια 🙂